www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Trabzonlular Derneğinden İdlib’e yardım eli

Trabzonlular Derneğinden İdlib’e yardım eli

İnegöl Trabzonlular Derneği Türk Kızılay İnegöl Şubesi aracılığıyla Suriye’nin İdlib kentinde yaşayan ve mağdur olan vatandaşlar için başlatılan yardım kampanyası bünyesinde 1 TIR dolusu un ve yardım malzemesini bölgeye gönderdi.

İnegöl Trabzonlular sosyal ve yardımlaşma derneği önünde Konu ile alakalı açıklamalarda bulunan İnegöl Trabzonlular Derneği Başkanı Muhammet Ergün, “Ülkemiz genelinde yapılan yardımlar kapsamında, bizler de İnegöl Trabzonlular Derneği olarak yardım kampanyası başlattık. Dernek üyelerimiz ile birlikte çok kısa sürede, bir TIR yardım malzemesi hazırladık. Oradaki kardeşlerimiz için her zaman elimizden gelen yardımı yapmaya hazırız.” Şeklinde konuştu.

Vatandaşlarımız Her Zaman Hazırlar

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ise, “İçerisi yardım malzemeleriyle dolu olan TIR’larımız birazdan yola çıkacak. İnegöl’de yaşayan hemşerilerimiz bu konuda gerçekten de çok duyarlı. Nereye ne gönderilmesi gerekiyorsa, vatandaşlarımız göndermeye her zaman hazırlar ve biz bunu iyi biliyoruz. Ben şehrimiz ve vatandaşlarımız adına sizlere teşekkür ediyorum. İnşallah hiç ihtiyaç olmaz ama ihtiyaç olunca da yardım gönderilir.” Dedi

İdlib’te sınıra dayanan kişi sayısı 800 civarı

Daha sonra konuşan İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü ise, “Bölgeye başlatılan yardım kampanyasına İnegöl Trabzonlular Derneği de destek verdi. Bizim ülkemizde milletimiz her zaman yardıma hazırdır. Geçen hafta meydana gelen depremde ülkemiz, birlik ve beraberliğini en güzeli şekilde gösterdi.  Bugün biz Elazığ veya Malatya’yı aradığımız zaman ihtiyaç olmadığını duyuyoruz ve bu bizleri mutlu ediyor. Bugün ki edindiğimiz habere göre İdlib’te sınıra dayanan kişi sayısı 800 civarı. Bizim onlara yardım etmemek içini de bir bahanemiz yok. Türkiye Cumhuriyeti zaten devlet olarak dünyada mazlumlara en çok yardım eden devlettir. Hayırlı uğurlu olsun” İfadelerini kullandı.

Trabzonluların  ‘Bize Her Yer Trabzon’ diye bir sloganı var.

Son olarak konuşan Türk Kızılay İnegöl Şube Başkanı Varol Yılmaz, “Trabzonluların  ‘Bize Her Yer Trabzon’ diye bir sloganı var. Bu sloganın anlamı bugün burada ortaya çıkıyor. Gerçekten de mazlumun olduğu, ümmetin dertlendiği her yeri bizim coğrafyamız olarak kabul ettiler ve yardım gönderdiler. Kendilerine teşekkür ediyorum” Diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından yapılan dua sonrası tır’a yüklenen yardım malzemeleri bölgeye doğru yola çıktı.

Haber Merkezi



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25