www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

TRAFİK CANAVARININ CEZASI ARTTIRILDI

TRAFİK CANAVARININ CEZASI ARTTIRILDI

11 Ağustos 2013 tarihinde Kulaca Kavşağı'nda meydana gelen kazada bir bisikletli gencin ölümüne 2 bisikletli gencin de yaralanmasına sebebiyet vererek hakkında 5 yıl 8 ay hapis cezası verilen Mustafa Ayaz'ın cezası, yapılan itirazlar sonucu tekrardan değe

 

 

 

11 Ağustos 2013 tarihinde Kulaca Kavşağı mevkiinde çarptığı bisikletli grupta bulunan Tolga İsmail Beyenir’in ölümüne ve Sinan Gülçınkan ile Abdil Done’nin yaralanmasına sebebiyet veren otomobil sürücüsü Mustafa Ayaz, tutuklu olarak yargılandığı süreç içerisinde 31.03.2014 tarihinde hâkim karşısına çıkmış ve 5 yıl 8 ay cezaya çarptırılmıştı. Yargıtay, yaralıların müvekkilinin ve sanığın müvekkilinin itirazlarını değerlendirerek, 03.07.2014 tarihinde verdiği kararda cezayı az bularak 5 yıl 8 ay hapis cezası kararını bozmuş ve sanığın yeniden yargılanmasına karar vermişti.

 

CEZASINA 34 AY DAHA EKLENDİ

İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi tarafından dün görülen dosyada tekrar yargılamaya giden mahkeme heyeti 14 aydır tutuklu yargılanan Mustafa Ayaz’ın 5 yıl 8 ay olan cezasını itirazları değerlendirerek 8 yıl 6 aya çıkardı.

 

 

OLAY:

Edinilen bilgiye göre kaza, 11 Ağustos 2013 tarihinde akşam saatlerinde Kulaca Kavşağı mevkiinde meydana geldi. Eskişehir’de yaşayan ve çeşitli üniversitelerde eğitim gören 5 genç, bayramda bisikletleriyle İznik İlçesi’ne gezmeye gitti. Daha sonra İznik’ten Eskişehir’e dönmek üzere yola çıkan 5 genç, Bursa-Ankara karayolu üzeri Kulaca Köyü kavşağına geldiklerinde, arkadan gelen Mustafa Ayaz idaresindeki otomobil bisikletli gruba çarptı. Her biri yola savrulan gençlerden 30 metre ileri düşen Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi öğrencisi Tolga İsmail Beyenir olay yerinde yaşamını yitirdi. 24 yaşındaki Abdil Done ile 28 yaşındaki Sinan Günçınkan ise vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandılar. Yaralı gençler, ambulans ile İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servis bölümüne kaldırılarak tedavi altına alındılar.

 

ARAÇTAN KOPAN AYNAYA EL KONULDU

Grupta bulunan diğer iki gencin hafif sıyrıklarla atlattığı kaza sonrası olay yerinde inceleme yapan polis ve jandarma, bir gencin ölümüne iki kişinin ise yaralanmasına neden olduktan sonra kaçan otomobilden düşen aynaya el koydu.

 

“KORKUP KAÇTIM”

Kazayla ilgili İnegöl Cumhuriyet Savcılığı’nca soruşturmaya başlanırken Tolga Beyenir’in cesedi ise otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırılmıştı. Yapılan soruşturma sonucunda yakalanan Mustafa Ayaz, korktuğu için olay yerinden kaçtığını belirtmişti.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19