TRAFİK NEŞTER BEKLİYOR

TRAFİK NEŞTER BEKLİYOR

Nüfusla birlikte araç sayısının da arttığı İnegöl’de, trafik çilesi içinden çıkılmaz hale geldi. Ana caddeler ve sokaklar artık İnegöl’ün trafik yükünü kaldıramaz noktada.

 

Sanayisi ve ekonomisiyle Türkiye’nin parlayan yıldızı olan İnegöl’ün trafik sorunu artarak devam ediyor. Şehirdeki ekonomik hareketlilik nedeniyle ülke genelinden göç alan ve nüfusu her yıl ciddi oranda artan İnegöl’de, araç sayısı da nüfusla doğru orantılı olarak artıyor. 236 bin nüfusu bulunan İnegöl’de 50 bin dolayında araç bulunurken, artan araç sayısına karşın cadde ve sokakların aynı kalması, alternatif güzergahlar oluşturulamaması trafiğin arapsaçına dönmesine neden oluyor.

 

İNEGÖL BU CADDELERE SIĞDIRILAMAZ

Yetkili kurumlar trafiği rahatlatmak amacıyla bazı tedbirler almaya çalışsa da, İnegöl’de ana arterler başta olmak üzere sokak aralarında dahi trafik sirkülasyonu tam anlamıyla sağlanamıyor. Vatandaşların yakın mesafede bulunan ve yaya olarak da ulaşabilecekleri yerlere dahi araçla gitme alışkanlığı, otopark yetersizliği, trafik akışının düzensiz olması, hatalı tek yön ve kavşak uygulamaları trafik akışını bozan sebepler arasında sıralanırken, her geçen gün gelişen şehrimizde uzun yıllardır ana arterlere alternatif güzergahlar oluşturulamaması da trafik karmaşasının ana sebepleri arasında yer alıyor. Özellikle son yıllarda araç sayısında ciddi artış yaşayan İnegöl’ün aynı cadde ve sokaklara sığdırılmak istenmesi, belli gün ve saatlerde trafiğin kilitlenmesine neden oluyor.

 

TRAFİĞİN YÜKÜNÜ  LETAFET SOKAK ÇEKİYOR

Trafik sorununun en çok yaşandığı bölgeler haftanın belirli günlerine göre değişiyor. Ancak bazı bölgelerde haftanın 7 günü aynı yoğunlukta. Çarşı bölgesi, yapılan son düzenlemelerle birlikte şehrin trafiğini taşıyan bir bölge haline geldi. Kültür Sarayı mevkiinden başlayıp İshakpaşa Camisi yanındaki aradan Nuri Doğrul Caddesine uzanan sokakların yanı sıra, en fazla sorunun yaşandığı bölgelerden biri de İnegöl’ün tüm trafik yükünü çeken Letafet Sokak. Kasım Efendi Caddesi ve Gazipaşa Okulunun bulunduğu Demircizade Sokak üzerinden gelen trafiğin yüzde 90’ının kullandığı Kent Müzesi önündeki Letafet Sokak, İnegöl’deki trafik kargaşasının en fazla yaşandığı bölgelerden biri.

 

3 BÖLGEYİ ETKİLİYOR

Bankalar Caddesi olarak da bilinen Nuri Doğrul Caddesi’nin yoğun trafiği de düşünüldüğünde, Letafet Sokak’tan Nuri Doğrul’a çıkmayan isteyen araçlar uzun süre beklemek durumunda kalıyor. Bekleme nedeniyle Letafet Sokak’tan Kent Müzesi önüne kadar, hatta zaman zaman Kasım Efendi Caddesi istikametinde daha uzun kuyrukların oluşması da kaçınılmaz oluyor. Çarşı trafiği ile birlikte Nuri Doğrul Caddesi ve Kasım Efendi Caddesini de etkileyen bu bölge, trafik sıkışıklığının başlangıç noktalarından biri.

 

PAZARTESİ VE CUMA GÜNLERİ ÇEKİLMEZ HALE GELİYOR

Letafet Sokak civarında görev yapan Parkomat görevlileri, bölgenin en yoğun günlerinin ise Pazartesi ve Cuma olduğunu dile getirdi. Bu günlerde saat gözetmeksizin her an yoğun olan trafik, diğer günlerde ise belirli saatlerde tıkanıyor.

Öte yandan, İnegöl’ün ana arterleri olan Ahmet Akyollu Caddesi, Atatürk Bulvarı, Adnan Menderes Bulvarı gibi caddeler de yoğun araç sirkülasyonu başta olmak üzere hatalı kavşak ve sinyalizasyon sistemi uygulamalarının kurbanı oldu. Uygunsuz araç parklanmalarının da trafik kargaşasına sebep olduğu bu caddeler, yeni bir düzenlemenin yapılması gereken ilk adresler olarak göze çarpıyor.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07