www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

TRT Çocuk Şenliği İnegöl´de

TRT Çocuk Şenliği İnegöl´de

Cumhuriyetimiz kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün çocuklara hediye ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, İnegöl´de TRT 40. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği ile başladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu, İnegöl´de düzenlenen TRT 40. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği ile başladı. Bursa merkezli olarak düzenlenen TRT 40. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında 40 ülkeden gelen 800 çocuk, farklı ilçelerde düzenlenen gösterilere katılırken, İnegöl´de düzenlenen şenliğe de Romanya, Lübnan, Özbekistan ve Kenya´dan gelen çocuklar katıldı.

 

Dün 12.00´da Beşinci Mevsim Kültür Merkezinde düzenlenen şenliğe ilçe protokolü de katılım gösterdi. Ellerinde bayraklarla salonu dolduran çocuklar, 4 ülkeden gelen çocukların gösterileriyle büyük coşku yaşadı. İnegöl Belediyesi gitar kursu kursiyerlerinin Rıdvan Sayın yönetimindeki konseriyle başlayan şenlikte; sırasıyla Romanya, Özbekistan, Lübnan ve Kenya´dan gelen konuk çocuklar sahneye çıkarak gösterilerini sundu. Finali ise İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu yaptı. Gösteriler sırasında salondaki çocuklar ellerindeki bayraklarla müziklere eşlik edip ?Türkiye´ sloganları attılar.

 

23 NİSAN´I COŞKUYLA KUTLAYACAĞIZ

Gösterilerin ardından tüm ekipler sahneye davet edildi. Protokol üyeleri tarafından konuk ekiplerin eğitmenlerine hediye takdimi gerçekleştirildi. Hediye takdimi için sahneye çıkan Belediye Başkanı Alper Taban, kısa bir selamlama konuşması da yaptı. Taban, ?Şehrimizde bugün birbirinden kıymetli çocuklarımızı ağırlıyoruz. Dünyada ilk ve tek olarak tüm dünya çocuklarına atfedilen 23 Nisan Ulusal Egemen ve Çocuk Bayramınızı kutluyorum. İnşallah şehrimizde de ülkemizde de coşku içerisinde kutlayacağız. Ben gösterileri için konuk ekiplerimize de teşekkür ediyorum? dedi.

 

?ALLAH´IN YARATTIĞI EN GÜZEL VARLIKLAR?

Kaymakam Ali Akça ise çocukların Allah´ın yarattığı en güzel varlıklar olduğunu ifade ederek; ?Dünyanın en değerlisidir onlar. Çocuklar aileleri için değerlidir, ait oldukları toplumlar ve milletler için değerlidir, her şeyden önce çocuklar insanlık için değerlidir. O yüzden ağlayan bir çocuk, istismara uğramış bir çocuk, savaş mağduru olmuş bir çocuk vicdanı olan herkesi üzer. Vicdanları yaralar çocukların üzüntüleri. Gülen bir çocuk, kahkaha atan bir çocuk, sevinen bir çocuk ise geleceğe olan umudumuzu arttırır, bizleri sevindirir. Bu kadar önemli olan çocuklar için Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk, Gazi Mustafa Kemal, milli mücadelemizi yürüten Gazi Meclisin ilk açıldığı günü çocuklara bayram olarak ilan etmiş. Ben bu noktada Atatürk ve tüm şehitlerimize rahmet diliyorum. Bugün bizimle birlikte olan değerli konuklarımıza ve ekiplerimize de teşekkürlerimi sunuyorum? diye konuştu.

 

Toplu fotoğraf çekimi ile şenlik son buldu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    8978,43%1,95
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,06% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2298,04% 0,92
  • Ç. ALTIN

    3855,46% 0,02