www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

?Trump Yalnız Kalacak?

?Trump Yalnız Kalacak?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Necmi Demir, ABD´nin Kudüs kararını tanımadıklarını ve Trump´un bu karar sonucu dünyada yalnız kalacağını ifade etti.

Konu ile ilgili konuşan CHP İlçe Başkanı Necmi Demir, ?ABD´nin Kudüs´ü İsrail´in başkenti tanınması kararına kabul etmediğimizi belirterek şunu açık olarak söylemeliyiz ki;ABD Başkanı Trump bu kararıyla bütün dünyada yalnız kalacaktır.Filistin halkının haklı davalarının yanındayız. Trump´ın Kudüs´ü İsrail´in başkentiolarak tanıması demek, 1960´lardaki gencecik çocuklarımızın o bölgeye gidip Filistin Kurtuluş Örgütü ile birlikte mücadele eden, mezarlarını orada bıraktığımız çocuklarımızın anılarına ihanettir ve bizler onları hala unutmadık.Alınan bu kararla oraya bir bomba konuldu diye düşünüyoruz.Mescid-i Aksa dünyadaki tüm Müslümanlarca kutsal kabul edilen mekânlardan biri ve Müslümanların ilk kıblesi kabul edilmiştir.Yapılan her türlü saldırı veya girişimler bölgede yeni sorunların ateşlenmesi demektir.Biz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün çocukları olarak, onun da dediği gibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin bağımsızlık mücadelesini hep önde tuttuk ve bağımsız Filistinliler de aynı mücadeleyi yaparken, böyle bir kararı asla kabul etmiyoruz ve kınıyoruz.Filistinli kardeşlerimizin haklı davalarının yanında sonuna kadar duracağız, sonuna kadar destek vereceğiz.

TANSİYONU ARTIRACAK BİR KARAR

?Daima mazlum halkların yanında olacağız, bedel ödeyen mazlum insanların, halkların yanında olacağız, yanında olmayı da sürdüreceğiz. ABD Başkanı Trump´ın, Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanıma ve Tel-Aviv´deki Büyükelçiliğini Kudüs´e taşıması talihsiz bir karar ve iki devletli çözüm perspektifine indirilmiş ağır bir darbedir.Bölgede o kadar sorun varken, bu yanlış kararın bölgede tansiyonu daha da arttıracağından endişe duyuyoruz.Partimiz, müzakereler yoluyla başkenti Doğu Kudüs olacak 1967 sınırlarına dayanan bağımsız ve egemen bir Filistin Devleti ile güvenlikli sınırlar içinde yan yana yaşayacaktır ve yaşamaya devam edecektir? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR

 



  • BIST 100

    9455,59%-0,72
  • DOLAR

    32,59% 0,37
  • EURO

    34,78% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2496,79% 0,51
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00