TSE ÇALIŞTIRACAK

TSE ÇALIŞTIRACAK

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (İTSO) Metin Anıl, TÜV Rheinland'ın İnegöl'den gitmesi durumunda mobilya test laboratuarının büyük ihtimalle TSE adı altında devam edeceğini açıkladı.

İTSO Başkanı Metin Anıl, TÜV Rheinland’ın İnegöl’deki mobilya test laboratuarını kapatacağını açıklamasının ardından oluşan söylentilere dün makamında yaptığı açıklamasında son noktayı koydu.

LABORATUAR İSİM DEĞİŞTİREREK HİZMETE DEVAM EDECEK

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, “TÜV Rheinland’ın İnegöl’e gelmesi konusunda biz İTSO olarak girişimde bulunarak destek verdik ve epeydir de İnegöl’de hizmet veriyorlar. Tabi TÜV Rheinland uluslar arası bir kuruluş. Öyle zannediyorum fiyatları da yüksek geliyor. İnegöl’deki mobilyacı arkadaşlarımızın fazla ilgili olmadığını gördük ve geçtiğimiz günlerde İnegöl’den ayrılmak istediklerini söylediler. Burada kurulmuş bir laboratuar var. Bu laboratuarın İnegöl mobilyasının kalitesi adın, dünyada kendisini kanıtlaması adına varlığının devam etmesinden yanayız. TÜV Rheinland giderse ne olur diye düşündük. TSE’yi bunun yerine ikame etmeyi düşündük. Bu konuda çalışmalarımız sürdürülüyor. Öyle zannediyorum büyük ihtimalle TÜV Rheinland gitse bile TSE mobilya test laboratuarını çalıştırmaya devam edecek. Bu konu ile alakalı İTSO olarak üzerimize düşen görev neyse yapıyoruz. Gelişmeler önümüzdeki günlerde neticelenecek ve büyük ihtimalle İnegöl’de mobilya test laboratuarı isim değiştirerek hizmet vermeye devam edecek” dedi.

KALİTE TESCİLİ OLMUŞ OLACAK

Gelişmelerin ardından laboratuarın el değiştirmesi sonucunda aynı işlemlerin devam edeceğini aktaran Anıl, “Kalite test laboratuarından olur alan ürün, dünyanın her yerinde kendine pazar bulabilecek, test edilebilecek. Bu TÜV Rheinland olur TSE olur veya başka bir firma olur fark etmez. Neticede İnegöl mobilyasının kalitesinin tescili olmuş olacak. Bizi ilgilendiren tarafı bu. Laboratuarın çalışması, Avrupa topluluğuna veya dünyanın diğer ülkelerine mobilya ihraç edebilir konuma gelmemiz adına bizim için önemli. İsim değiştirerek TSE adı altında çalışması için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. TSE’nin İnegöl’ü tercih etmesi İnegöl’ün mobilyası adına da büyük bir reklam olacaktır ve bir katma değer sağlayacaktır” dedi..

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10045,7%-0,37
  • DOLAR

    32,36% -0,38
  • EURO

    34,72% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2408,87% -0,56
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00