www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Açıldı

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Açıldı

İlçemizde birçok okulun düzenlediği TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarlarına bir yenisi daha eklendi. Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesinde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarının açılışı coşkuyla gerçekleştirildi.

Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesinde düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarının açılışına, Bursa AK Parti Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, İlçe Kaymakamı Şükrü Görücü, Emniyet Müdürü Ramiz Erçetin, İlçe Jandarma Komutanı Ferruh Mağden, AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Mustafa Ersan, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir 

Bilim fuarının açılış konuşmasını gerçekleştiren Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi Müdürü Sabit Taş, "TÜBİTAK´ın desteğiyle bu yıl ikincisini düzenlediğimiz TÜBİTAK 4006 bilim fuarının açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu ve gururu içindeyiz. Bizi bu mutlu günümüzde yalnız bırakmayarak bilim fuarımıza Katıldığınız için öncelikle sizlere teşekkür ederim.  Bilim fuarları Öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir. Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini ve katkısını fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Bu amaç doğrultusunda biraz sonra açılışını yapacağımız fuarımızda toplam 31 projeyi, 73 öğrencimiz 10 danışman öğretmenin nezaretinde özverili çalışmalarıyla ortaya koydular" dedi.

 Okullar Sadece Üniversitelere Öğrenci Hazırlamak İçin Değildir

"Şimdiye kadar okulların başarısı sadece üniversiteye gönderdiği öğrenci durumu, hatta kaç tıp, kaç mühendislik, kaç hukuk çıkardınız gibi kriterlerle ölçülüyordu" ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Taş, "Bundan sonra bu akademik başarının yanında kaç proje yaptınız, hangi projeleri çıkarttınız gibi kriterlerinde büyük önem arz ettiği bir sisteme dönüşecektir, dönüşmelidir. Çünkü okullar sadece üniversitelere öğrenci hazırlayan dershaneler değildir, olmamalıdır. Okullar, bilimin üretildiği, projelerin yapıldığı, öğrencilerin bilimsel çalışmalara yöneltildiği, teşvik edildiği, onlardaki gizli güç ve yeteneklerin ortaya çıkartıldığı, İbn-i Sina´ların, İbn-i Rüşt´lerin, Farabi´lerin, Ali Kuşçu´ların yetiştirildiği, tohumlarının atıldığı, sosyal, sportif ve kültürel faaliyet ve çalışmaların yapıldığı eğitim kurumları haline getirilmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle yaptığı proje çalışmalarıyla TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı´mızın açılışında emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Haber ve Fotoğraf:M.Salih KAYGUSUZ

 



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19