www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

TÜM CAMİLERDE OLMASI GEREKİR

TÜM CAMİLERDE OLMASI GEREKİR

Alanyurt Hüdai Cami İmam Hatibi Murat Küçük tarafından gençlerin gelecekteki meslek tercihlerini daha iyi yapabilmeleri için düzenlediği kariyer günleri programının ilk konuğu İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş oldu.

Programda kendi hayatından kesitler anlatan Başkan Aktaş, ardından çocukların sorularını yanıtladı.Başkan Aktaş, bu gibi etkinlik ve programların tüm camilerde yapılması gerektiğini ifade etti.

TÜM CAMİLERDE OLMASI GEREKİR

Programa ilişkin bilgi veren Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bugün buraya değerli Din Görevlisi Murat Küçük hocamızın misafiri olarak geldik.  Allah razı olsun hocamız çok aktif. Çocukların eğitimleri ile alakalı, dini eğitimleri ile alakalı hem de cemaat ile alakalı hocam gayret sarf ediyor. Ben kendisine çok teşekkür ediyorum. Bütün camilerin de böyle olması bizim en büyük temennimiz açıkçası. Bunların gerçekten arttırılması lazım... Çünkü İnegöl gibi mobilyasıyla, köftesiyle, o’suyla bu’suyla meşhur bir şehrin, manevi anlamda daha donanımlı olması için bu gibi faaliyetlere şiddetle ihtiyaç var. Hocam her hafta kariyer günleri adı altında, farklı kişileri öğrenciler ile buluşturuyor. Bugün de biz misafir olduk. Bilgilerimizi çocuklarla paylaştık. Onlar bizlere sorularını sordular biz de cevapladık. Ben hocamıza, cemaatimize ve çocuklarımıza çok teşekkür ediyorum. Herkese başarılar ve muvaffakiyetler diliyorum” dedi.

 SÖZ VEREN 35 ÖĞRENCİ İLE EĞİTİME BAŞLADIK

Camilerinde yaz kursunda 300 tane talebe olduğunu belirterek bir konuşma gerçekleştiren Hüdai Camii İmam Hatibi Murat Küçük ise, “Bunların yarısı kız, yarısı erkek. Yaz kursunun ardından ben erkek öğrencilerimiz ile görüştüm. Onlara dedim ki; sene sonuna kadar sizlere düzenli bir eğitim uygulayacağız. Haftada bir gün Kuran, siyer ve ilmihal bilgileri ve haftada bir gün de kariyer eğitimleri adı altında eğitim göreceksiniz. Kariyer eğitimleri yani değişik meslek guruplarında başlarında olan insanları haftada bir buraya çağıracağız ve onların hayat hikâyelerini dinleyeceğiz dedik. Sonra ayda bir de geziler yapacağız dedik. Düzenli ve disiplinli gelecek olanlarla anlaştık. Bu sözü veren 35 öğrenci ile eğitime başladık” şeklinde konuştu.

 HER CUMARTESİ DEVAM EDECEK

Cuma akşamları, akşam ile yassı arası kuran dersi, yatsıdan sonra ilmihal ve siyer dersleri yaptıklarını belirten Küçük, “Sonra çayımızı kahvemizi içip dağılıyoruz. Cumartesi akşamları da değişik meslek guruplarından ağabeylerimiz geliyor, çocuklara hayatını anlatıyor. İlk önce Emniyet Amirimiz İlhami Araali geldi. Ondan sonraki hafta hastanemizin Başhekimi Doktor Halil Karahan geldi. Türkiye`de matematikte 12. olmuş Abdullah Ağırbaş hocamız geldi. Geçen hafta da Müftümüz geldi. Bu hafta da Belediye Başkanımız geldi. Bu gelen misafirlerimiz, çocuklara hayatları ile ilgili, bu bulundukları makamlara nasıl geldiklerini ve bu konularda bilgiler verdiler. Çocuklarımızın sorularını cevapladılar.  Bu şekilde her Cumartesi akşamları devam ediyoruz. İnşallah bundan sonra da devam edeceğiz” diye konuştu.

 ÇOCUKLARA TİCARET ÖĞRETİLİYOR

Öğrencilere ticareti öğretmeye çalıştıklarını ifade eden Küçük, “Biliyorsunuz, Yahudiler dünyada ticareti en iyi yapan, dünya ticaretini elinde tutan uyanık insanlar. Şimdi biz istiyoruz ki, bizim çocuklarımızı, bizim gençlerimiz ticaretten haberdar olsunlar. Ticareti öğrensinler. Akıllarında, ‘Ben ticareti yapabilirim. Bu işi ben de yaparım’ olsun diye, burada bizim buraya pazar kuruluyor. Okulundan erken çıkan veya müsait olan öğrencilerimizi pazarcıların yanına bırakıyoruz, ‘Bunlara ağır yük taşıttırmayın. Ticareti öğrensin. Alsın, satsın, tartsın’ diyoruz. Çocuklarımız 3 hafta içerisinde pazarcıların yanında durarak ticareti öğrendiler. Maksat burada para kazandırmak değil, ticarete ısındırmaktır. Şimdi bundan sonra bir eğitim programımız daha var. Meslek guruplarını yerinde inceleyeceğiz. Sonra çocuklarımızı oralara yerleştireceğiz. Akşama kadar pazarlamacıların yanında kalacaklar. Yine dağıtım şirketleri ile görüşüp, çocuklarımızı oralara da yerleştirip, ticaret ile ilişkilendirmek ve ticareti şimdiden öğrenmelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 3 GÜN ATA SAVUNMA SPORU YAPIYORUZ

Haftada 3 gün de Ata Savunma Sporu yaptıklarını belirten Küçük, “Alanyurt Kocatepe İlköğretim Okulu`nun spor salonunda, yaklaşık 50 tane öğrencilerimiz ile birlikte, yatsı namazının ardından, İsmail Kocal hocamızın eşliğinde Ata Savunma Sporu yapıyoruz. Böylece, çocuklarımız okuldan geliyor, yemeğini yiyor, camiye geliyor. Yani arkadaşları hep camide... Yazılısı varsa, dersi varsa spora götürmüyoruz” açıklamalarında bulundu.

 

 



  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00