TÜM HALKLARIMIZLA BİR VE TEKİZ

TÜM HALKLARIMIZLA BİR VE TEKİZ

İlçe Kaymakamı Aziz İnci’yi ziyaretinde terör olaylarına ve önceki gün Van’da meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Bursa milletvekili Hüseyin Şahin, Türkiye’de ırk ve etnik köken ayrımı olmadığı

AK Parti Bursa milletvekili Hüseyin Şahin ve İlçe Kaymakamı Aziz İnci geçtiğimiz hafta içinde Türkiye’nin Doğusunda yaşanan terör olaylarına ve önceki gün Van’da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depreme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

Hüseyin Şahin, yaptığı açıklamasında, “ülkemizin Güneydoğusunda bir doğal afet yaşandı. Bunları tabi arzu etmiyoruz, ama bunlara karşı tedbir almak zorundayız. Olumsuzluklardan nasıl olumluluk çıkarabiliriz bunun peşinde olmamız gerekiyor. Deprem afetinden 5 gün önce de terör hadisesi ile Güneydoğu Anadolu bölgesi gündeme gelmişti. Şimdi görüyoruz ki, Türkiye’de ırk ve etnik köken bölge ayrımı asla yoktur ve olmayacaktır.  Olmasını istemediğimiz felaket ama biz bundan da olumluluk çıkartacağız.” dedi.

“Yaşanan olaylardan sonra kardeşliğin ve paylaşmanın ne olduğunu tüm Türkiye’ye göstereceğiz” diyen Şahin, “Türkiye içerisinde yaşayan halkları ile bir ve tektir. Depremde hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet kederli ailelerine başsağlığı diliyorum.” dedi.

Birliğimizi bozamazlar

İlçe Kaymakamı Aziz İnci ise, gerek terör olayları, gerekse yaşanan felaketlerin, ülkenin birlik ve bütünlüğünü asla bozamayacağını söyledi.

Yaşanan terör olaylarında ve meydana gelen depremde hayatını kaybedenlere rahmet dileyen İnci, "Şehitlerimize Allah`tan rahmet diliyor, yaralılara acil şifalar diliyorum. Yakınlarını kaybedenlere başsağlığı dilerim. Bu hadiseler bizim birliğimizi, beraberliğimizi bozmayacaktır. Biz et ve tırnak gibiyiz. Vücudun organları gibiyiz. Bu gün itibariyle henüz kayıp sayısı belli değil ama, 200`den fazla kaybımız var, 100`lerce yaralı var. Bizde manen bu acıyı iliklerimize kadar hissettik. Ama bunu sadece hissiyatta bırakmayacağız.”diye konuştu.  

 

Deprem felaketinin yaşandığı bölgeye yapılacak olan yardım kampanyası ile alakalı görüşmeler yaptığını söyleyen İnci, açıklamasının devamında şunları kaydetti, “Arkadaşlarla ön görüşme yaptım. Hemen bir yardım kampanyası içerisinde yerimizi alacağız. Van`ın en acil ne ihtiyacı varsa, bunu İnegöl`den temin etmeye çalışacağız. Sudan çocuk bezine kadar ne gerekiyorsa destek vereceğiz. Bu acıyı paylaştığımıza göre çarelerini, tedbirlerini en kısa zamanda almak ve onların yanlarında olduğumuzu hissettirmek için elimizden geleni yapacağız.”dedi.

 

 



  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54