TÜM ÖĞRENCİLER DİŞ TARAMASINDAN GEÇECEK

TÜM ÖĞRENCİLER DİŞ TARAMASINDAN GEÇECEK

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tarafından ilçemizdeki okullarda her yıl yapılan diş taraması, dün Safvet Kolejinde başladı. ‘Okul Taraması ve Flor Uygulaması’ uygulamasında, ilköğretim öğrencilerine diş sağlığının önemi anlatıldı.

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortak çalışması sonucunda organize edilen ağız ve diş sağlığı taramaları, dün İnegöl’de başladı. İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ne bağlı diş hekimleri, Safvet Koleji öğrencilerini diş taramasından geçirdi. Ayrıca, ilköğretim öğrencilerine diş sağlığını vurgulayabilme adına diş macunu ve diş fırçası da hediye edildi.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Tahsin Hasanoğlu, İnegöl merkezindeki tüm okulların diş taramasından geçeceğini söyledi. Her sene tüm okullarda diş taramasının gerçekleştirildiğini kaydeden Hasanoğlu: “Bu sene ilk taramamızı Safvet Kolejinden başladık. 1. sınıflara diş taraması yaptık. Önümüzdeki günlerde diğer okullara da tarama yapacağız. Buradaki taramada diş hekimimiz Yasemin Hanım, flor uygulaması yapıyor. Flor uygulaması ilkokullardaki çocukların dişlerinin çürümesinin engellenmesi için 6 ayda bir yapılması gerekiyordu. Biz bu uygulamaya kolejde başladık. İnşallah diğer okullarda da yapacağız. Sağlık Bakanlığının kampanya ile ilgili bize verdiği diş macunu ve fırçasının öğrencilere dağıtacağız. Çocuklarımıza da diş fırçalamayı öğreteceğiz. Diş sağlığı eğitimi erken yaşta başlar. Bunları da tedbir olsun diye ilkokulda uygulamaya koyduk” dedi.

Diş Hastanesi Temeli Yılbaşından Sonra Atılacak

Alanyurt’ta yapılacak olan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin son durumu hakkında da açıklamalarda bulunan Tahsin Hasanoğlu, ihalenin yapıldığını, itiraz süresinin beklendiğini ve yılbaşından sonra temelin atılacağını belirtti.

Safvet Koleji Müdürü Yardımcısı Veli Değerli ise; Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Tahsin Hasanoğlu ve diş hekimlerine teşekkür etti. Diş sağlığının Türkiye’de geri planda olduğunu anlatan Değerli, bu eğitimin küçük yaşlarda başlamasının önemli olduğuna dikkat çekti.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07