www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

TÜP GEÇİTTE SONA YAKLAŞILDI

TÜP GEÇİTTE SONA YAKLAŞILDI

Bursa-Ankara karayolunun altından geçerek OSB’ye ulaşımı sağlayacak tüp geçidin giriş-çıkış bölümleri ile asfaltını kapsayan 135 bin TL’lik ikinci etabı büyük ölçüde tamamladı.

Süleymaniye Mahallesi’ndeki vatandaşların Organize Sanayi Bölgesi’ne kolay şekilde ulaşmasını sağlayacak, vatandaşların Bursa-Ankara karayolunu yaya olarak geçmelerini önleyecek olan tüp geçit projesinde sona yaklaşıldı. İki etap şekilden yürütülen ve Bursa-Ankara karayolunun altında tünelin açılması işlemi olan ilk etabı Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün tamamladığı tüp geçitte, İnegöl Belediyesi de 135 bin TL maliyetli ikinci etap için çalışmaların startını bir süre önce vermişti.

İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel, dün Fen İşleri Müdürü Sabri Şen ve bazı meclis üyelerinin katılımıyla birlikte Süleymaniye tüp geçidinde devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Tünelin yola bağlanması için yapılan kazıların devam ettiği tüp geçit inşaatının incelenmesinin ardından bir açıklama yapan Turgay Yel, Süleymaniye Mahallesinden Organize Sanayi Bölgesine gidecek vatandaşların kullanacağı Süleymaniye Mahallesi alt geçidin yapım çalışmalarına Mayıs ayında başlandığını hatırlatarak; “Hızla devam eden çalışmalar tamamlanınca altgeçit ile birlikte OSB kavşağında yaşanılan motosiklet, bisiklet ve yaya trafiği azaltılmış olacak. Menfezin (geçit’in) yüksekliği 3, genişliği 10 metre olup, uzunluğu ise 48 metredir. Çalışmada yol kotu yükseltilerek menfezin üzerinden geçilecektir.

 

Belediyemiz marifetiyle yapılacak olan giriş duvarları 66 metre, çıkış duvarları 90 metre olup, çalışma Karayolları tarafından 980 bin TL’ye ihale edilmişti. İnegöl istikametinden OSB’ye OSB’den İnegöl istikametine geçecek vatandaşların güvenli geçişlerini sağlayacak olan bu çalışmada İnegöl Belediyesi olarak bizlerde bir takım düzenleme ve çalışmalar yapmaktayız. Yolun her iki tarafındaki altgeçide giriş ve çıkış yolları belediyemiz tarafından yapılacaktır. Belediyemiz tarafından yapılacak çalışmalar kapsamında; geçişlerin kazı çalışmaları ve perde duvar çalışmaları, yayalar için emniyet korkuluklarının yapımı, korkuluklar ve duvarların boyanması, aydınlatma çalışmaları, tüp geçit üzerindeki havalandırma kubbesinin yapımı, yağmur suyu hatlarının altyapıya bağlanması, yeraltı kablolarının UEDAŞ ile ortak çalışılarak daha derine alınması gibi çalışmalar Belediyemizce Fen İşleri Müdürlüğümüz marifetiyle yapılmaktadır” dedi.

Yolun İnegöl istikametinin Yeşil Bursa Caddesi tarafına bağlanırken, tüp geçidin karşı istikametinde yeşil alan ve 6 Eylül Caddesi bağlantısında kavşak düzenlemesi yapılacağını belirten Turgay Yel, “Şu an zemin düşürme, altyapı ve su ana borusunun daha düşük kota alınması çalışması yapılmaktadır. Zemin çalışmaları akabinde, 1 hafta, 10 gün içerisinde perde duvar çalışmalarımıza başlayacağız. Perde duvar çalışmalarımız Akhisar köprüsü yapım işi ile birlikte daha önceden projelendirilerek ihale edilmiş olup, aynı yüklenici firma tarafından yapılacaktır. Çalışmalarımızın akabinde asfaltlama ile iş nihayete erdirilecektir. Bütün bu çalışmalarımızın belediyemize maliyeti 135 Bin TL’dir. Proje tamamlandığında vatandaşlarımız artık İnegöl OSB, OSB İnegöl ulaşımlarını bu yoldan da sağlayabilecekler. Dolayısıyla çalışma tamamlandığında OSB kavşağında da rahatlama olacaktır. Çalışmalarımızın halkımıza hayırlı olması temennisiyle saygılar sunuyorum” dedi..



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19