www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Hacı Sevim Yıldız-3 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 42. Turizm Haftası münasebetiyle kutlama programı düzenledi.

Kampusun çok amaçlı salonunda düzenlenen programa Belediye Başkanı Alper Taban, Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik, Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, AK Parti İlçe Başkan Vekili Ömer Semiz, CHP İlçe Başkanı Necmi Demir, Okul Müdürleri, öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

 

TÜRKİYE ADETA BİR TURİZM YILDIZIDIR

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından günün önemine binaen konuşma yapan Okul Müdürü ZiyaddinÇifci, ?42. Turizm Haftası münasebetiyle düzenlediğimiz program ve etkinliklere hoş geldiniz diyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Ülkemiz doğal güzellikleri ve tarihi zenginlikleriyle dünyanın önemli turizm merkezlerinden biridir. Ülkemiz bu güzellikler sayesinde iç ve dış turizm için çok önemli duraklardan biri haline gelmektedir. Ancak hala arzulanan noktaya erişilememiştir. Son yıllarda artan tanıtım çabaları; spor ve sanatta sergilenen üstün başarılar ülkemizin tanıtılmasında önemli roller oynamıştır. Turizm, eğlenmek, dinlenmek, alışveriş yapmak veya öğrenmek gibi amaçlarla düzenlenen gezilere verilen genel bir isimdir. Turist ise bu gezilere bireysel veya grup olarak katılan kimseler adlandırmak için kullanılır. Turizm olgusuna bir de turist açısından bakmak gerekir. Turist, geziye çıkarken hangi istek ve amacı taşıyorsa onu bulabileceği bir ülkeye gidecektir. Fakat bunu yaparken rahat etmeyi, eğlenmeyi, öğrenmeyi ve yaşantısına zenginlikler katmayı da isteyecektir. Kuzey Yarımkürede Asya ve Avrupa kıtalarının birleştiği yerde, eşsiz doğası ve zengin medeniyet kalıntılarıyla Türkiye adeta bir turizm yıldızıdır. Dünyanın hemen her yerindeki gezginler için çok cazip olanaklara sahiptir. Turizm kavramı birçok amacı birleştirdiği için çok geniş bir etkinlik yelpazesine sahiptir. Örneğin iç turizm, yerel halkın yaşadığı bölgeden kalkıp yurdunun görmediği yerlerine yaptığı gezilerdir. Bu açıdan bakıldığında turizm, bir ülkenin kendi yurttaşları arasında duygusal ve kültürel bağları güçlendirerek milli bütünlüğe de hizmet eder.?

 

BİR MEMNUN TURİST, BİN TURİST YOLLAR

?Gezerek ulaşılan bilgi deneyim ve izlenimlerin kişisel gelişime katkılarından da söz edebiliriz. Tanıyacağımız her insan, hayata, evrene, kendimize bakış açımıza yepyeni pencereler açacaktır. O halde bir ulusun turizme ne denli çeşitli ve zenginse elde edeceği maddi manevi birikim de o kadar büyük olacaktır. Turizm, kalkınmanın önemli anahtarlarından biri olduğu çok sık vurgulanan bir olgu olmasına rağmen bu konuda henüz yeterli bilinç düzeyine erişilememiştir. Turizmin mevsimlik bir çıkar sağlama aracı gibi algılanması, fırsatçı eğilimler ülkemiz turizmine hala büyük zararlar vermektedir. ?Bir memnun turist, bin turist yollar´ ilkesini özümseyememiş işletmelerin, maliyetin az olmasına aldanıp niteliksiz elemanları istihdam etmesi, ülkemin turist üzerinde bırakmak istediği izlenimi baltalamaktadır. İşte bu gerçekler 15-22 Nisan tarihlerini Turizm Haftası olarak kutlama, gerektirmiştir. Turizm Haftasında okullardaki etkinliklerle, şehirlerde düzenlenen tanıtım faaliyetleriyle veya medya kuruluşlarının katkılarıyla ülkemizin turizm gücünü, artırılması için uğraşılır. Hacı Sevim Yıldız-3 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak 42. Turizm Haftası münasebetiyle gerçekleştirdiğimiz etkinliklerle bu konuda bir farkında. Oluşturmak, Türkiye´nin ve İnegöl´ün turizmine katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bu vesile ile tarihi ve kültürel zenginliklerle dolu bu toprakları 1071 ´den bugüne bize emanet bırakanlara, Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´e, silah arkadaşlarına yakın zamanda ülkemizin ve demokrasimizin bekası için canını ortaya koyan 15 Temmuz oluşumlara karşı Elbab´ta, Afrin´de mücadele ederken şehit Mehmetçiklerimize ve gazilerimize şükranlarımızı sunar, şehitlerimizi rahmetle yâd eder, gazilerimize acil şifalar dileriz. Program ve etkinliklerin hazırlanmasında katkıları olanlara teşekkür ediyorum? dedi.

 

Konuşmanın ardından öğrencilerden oluşan folklor ekibinin 7 yöreye ait gösterini sundular. Okulun öğrencisi Aynur Bayazıt´ın Kızılırmak şiirini seslendirmesinin ardından öğrencilerin rol aldığı Uyanık Esnaf ve Turistler isimli oyun gülmekten kırdı geçirdi. Müzik dinletisinin ardından program sona erdi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00