www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

TURİZM MASAYA YATIRILDI

TURİZM MASAYA YATIRILDI

İnegöl Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Turizm çalıştayında konuşan Balıkesir Üniversitesi Eski Rektörü ve Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu, İnegöl´ün turizmde hak ettiği yerin çok gerisinde olduğunu belirt

Balıkesir Üniversitesi Eski Rektörü ve Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu´nun moderatörlüğünde gerçekleştirilen Turizm Çalıştayına Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İTSO Başkanı Metin Anıl ile Balıkesir Üniversitesi ve Osmangazi Üniversitesi öğretim üyelerinin yanı sıra Kent Konseyi turizm grubu, İnegöl´deki oteller ve turistik alanların sahip ve yöneticileri katıldı. Çalıştay gün boyu sürdü.

GECİKMİŞ BİR ÇALIŞMA

Çalıştayın açılışında konuşan Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu; ?Bu toplantı gecikmiş bir çalışma. Belediye Başkanımız 2 yıldır Bursa´ya yaptığını memleketin İnegöl´de de yap diyerek bu toplantıyı söylüyordu. Geçen yıl olmadı. Bu yıla nasipmiş. İnegöl tarihinde bir ilki gerçekleştirerek; turizm çalıştayı yapıyoruz. İnegöl turizmde hak ettiği yerin çok gerisinde. İnegöl son yıllarda ciddi gelişim sağlamış bir şehir. Bugün 4-5 yıldızlı otellerden bahsedebiliyoruz. Bu durum bir turizm çalıştayının artık zorunlu kılmıştı? dedi.

?İNEGÖL´ÜN TURİZMDE FARKINDALIK OLUŞTURMASI GEREKİRDİ?

Türkiye´nin yıllık turizm gelirinin 35 milyar dolar olduğunu belirten Hacıoğlu; ?Her yıl 40 milyona yakın turist Türkiye´ye geliyor. İnegöl bunu seyrediyor. Oysa 250 bin nüfusa ulaşmış bir şehrin, birçok ili geride bırakmış bir ilçenin turizmde bir farkındalık oluşturması gerekirdi. Artık bu konuda çalışmalar yapılmak zorunda. İnegöl turizm potansiyelinin farkına varmalı? şeklinde konuştu.

?TURİZMEN ÖNEMLİ KONULARDAN BİRİDİR?

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise; ?İnegöl turizminin gelişimi adına böyle bir toplantının önemli olduğunu düşünüyorduk. Biz hocamdan turizm konusunda geçmişte de istifade ettik. Geçmişte hem il olma konusunda hem üniversite kazandırma, fakülte kazandırma konusunda yardımları, destekleri oldu. Turizm çalıştayı arzu ettiğimiz bir programdı. İnegöl´ün bu konudaki sıkıntılarını biliyorduk. Oysa bizim tarihi yerlerimizin yanında müzelerimiz, Oylat, eko turizmde köylerimiz, Oylat Mağaramız, Elmaçayırı Mağaramız, Fevziye Kanyonumuz, yeni başladığımız DOSTUM Projemiz, yaylalarımız, şelalelerimiz var, mobilya ve köftemiz var. Çalıştay ile bu değerlerimizi nasıl paylaşabiliriz? İnegöl´e turizm konusunda bir artı katabilir miyiz? İnegöl olarak gelişimimizi sürdürebilme adına en önemli konulardan biri de turizm. Bugün şehrimizin turizm değerlerini her yönüyle konuşacağımız Turizm Çalıştayı ile iyi bir planlama ve koordineli bir çalışma neticesinde bu alanda istenilen hedefe ulaşabiliriz. Sonuç olarak İnegöl´ün turizminde bir marka kent olması yönünde çalışmalarımız önümüzdeki dönem daha da yoğunlaşarak artacaktır. İstenilen hedefe ulaşmak adına birlikte atacağımız adımlar ile İnegöl´ümüzün Turizminde istenilen noktaya gelmesi temennisiyle, bu çalıştayımıza iştirak ederek bizleri onurlandıran tüm katılımcılara teşekkürlerimi sunarım? dedi.

İNEGÖL TURİZMDE KENDİNİ TANITAMAMIŞ

?İnsanın en önemli özelliklerinden biri etkileşim arzusu olan bir varlık olmasıdır? diyerek konuşmasına başlayanKaymakam Ali Akça, ?İnsan çevresiyle, akrabalarıyla, diğer insanlarla iletişim içerisinde olur, olmak ister. Onun için turizm insanlığın başlangıcından itibaren var olan bir olgudur. İnegöl ekonomik gelişmişliğine rağmen turizm ve tarihsel anlamda kendini çok fazla tanıtamamış. Sanayileşmedeki başarısını turizmde başarması adına böyle bir çalışma ortaya konulmuş. Turizmden İnegöl´ün alacağı payın arttırılması adına bu çalıştay düzenlendi. Emeği geçenleri kutluyorum? ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından turizmin geliştirilmesi konusunda her masanın farklı konuları tartıştığı çalıştay, Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu´nun moderatörlüğünde devam etti.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19