www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

"Turizmde marka olabiliriz"

İnegöl Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah, İnegöl'ün iyi pazarlanması halinde Avrupa'nın en güzel kentlerinden bir tanesi olabileceğini, bunun için katalog yapan firmalara da büyük iş düştüğünü söyledi.

İnegöl Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah, düzenlediği basın toplantısında İnegölle ilgili kent müzesinin proje ve düşüncelerini paylaştı.

UZUNGÖL’Ü 1,5 MİLYON İNSAN ZİYARET EDİYOR

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah, “Bir süre önce mobilya ile bağlantılı dernekler başta olmak üzere, İnegöl’de aktif olan bütün ekonomi derneklerine bir proje sunmuştuk. Kent Konseyi olarak sunduğumuz projede, mobilya firmaları başta olmak üzere katalog ve tanıtım yapan mobilya, inşaat, lokanta ve benzeri firmaların katalog sayfalarına İnegöl’de marka olan değerlerin de fotoğraflarını koymalarını istemiştik. Bu projemizi tüm kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. İsveç’i en iyi tanıtılanlardan biriside Volvo marka otomobil firmasıdır. Ülkenin en önemli yerlerinde çektirdiği katalog ve reklam filmleriyle turizm ve ziyaret mekânı haline gelmiştir. Dağları, nehirleri cazibe merkezi olmuştur. İngiltere, Robin Hood’un yaşadığı (şuanda ormanlık alanmış) yerleri her yıl yüz binlerce insana turizm olarak pazarlanmaktadır. Bir giden pişmandır bir de gitmeyen. Yakın zamanda Ayder Yaylası ve Uzungöl’e ziyaret amaçlı gezi yaptım. Ben o bölgeleri iyi bilirim çünkü çocukluğum orada geçti. Ama birçok konuda gerçekten mükemmel yol kat etmişler. Bu iki bölgeyi görmeyen insan kendini eksik hissetmektedir. Ayder Yaylası’na geçen yıl toplam 700 bin insan ziyaret maksatlı gitmiş. Uzungöl’ü ziyaret edenlerin sayısı ise 1,5 milyon rakamı ile ifade ediliyor. Bunu başaranları gönülden tebrik etmek gerekir” dedi.

İNEGÖL’E 1-2 MİLYON ZİYARETÇİ…

Katalog yapan firmalara öneride bulunan Haydar Cerrah, “İnegöl, Oylat, Fevziye, Kıran Yaylası, Kervansaray, Oylat Mağarası (Avrupa’nın en uzun ikinci mağarasıdır) ay çekirdeği, köftesi, meyveleri, şelaleleri, fidanlarından oluşan çeşitli fotoğrafları kataloglarında kullanılırsa, bu kent ayrıca tarih ve turizm olarak da cazibe haline gelir. Her yıl 1-2 milyon insan İnegöl’e bu amaçla gelirse bu kent ve bu kentte yaşayan herkes ne kadar kazançlı çıkar düşünebiliyor musunuz? İnegöl, İngiltere veya İtalya’nın topraklarında olsaydı, bu kenti Avrupa’nın en güzel kentlerinden biri olarak çok rahat pazarlayabilirlerdi. Tabi ki İnegöl’ün tarihi ve turizm acısından ciddi mesafe alabilmesi siyasi otorite başta olmak üzere, kamu ve bürokratik otoritenin de önemli tanıtım ve alt yapı çalışması şarttır. Elbette yapılan güzel çalışmalar var fakat yapılacaklar da çoktur. Bu konuda ihtiyaç duyan firmalara Kent Konseyi olarak bizler fotoğraf ve diğer hizmetleri sunmaya hazırız” dedi.



  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00