www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

TÜRK ASKERİNE MİNNETARIZ

TÜRK ASKERİNE MİNNETARIZ

5 yıldır Türkiye´de bulunan ve 4 yıldır da İnegöl´de mobilyacılık yapan Suriyeli Abdulrezzak Ali, Afrin´de gerçekleşen terör olaylarının ardında ABD´nin olduğunu belirterek; ?Fotoğraflar var, her şey ortada. ABD yıkarken, Türkiye yaptı.Türk askerine minne

4 yıldır İnegöl´de yaşamını sürdüren Suriyeli Abdulrezzak Ali, İnegöl´deki Suriyelilerin Türkiye´ye ve Türk askerine minnettar olduklarını belirterek bölgede yapılan terör temizliği sonrasında Suriye´ye geri göçün büyük oranda arttığını ifade etti.

 

Kendisinden bahseden Suriyeli Abdulrezzak Ali, ?Öncelikle adım Abdulrezzak Ali. Halep´in köylerinden geliyorum, Türkmen asıllıyım. Yaklaşık 5 yıl önce Türkiye´ye geldim. Önce Gaziantep´e geldim daha sonra İnegöl´e göç ettim. Mobilya sektöründe dış ticaret ile uğraşıyorum. Genelde Arap ülkelerine mobilya ve koltuk satıyoruz. İhracat üzerine daha çok çalışıyoruz.  İnegöl´de 4 yıldır yaşıyoruz ve 4 yıldır mobilya sektöründeyiz? dedi.

 

YENİDEN YAŞANABİLİR HALE GELDİ

Fırat Kalkanı Harekâtı ile ilgili düşüncelerini aktaran Abdulrezzak Ali, ?Bizim bölgemizde Fırat Kalkanı Harekâtı başlamadan önce IŞİD vardı. Fırat Kalkanı Harekâtı başlayınca bölgede tamamen güvenlik sağlandı. Nüfusu yüzde 300 arttı. O bölgede güvenlik sağlanınca ister istemez nüfus arttı. IŞİD´ten önce Esed ve Rusya bölgedeydi, sabah-akşam bombalıyorlardı. Güvenli olmayınca kimse oturmadı. Fırat Kalkanı başlayınca IŞİD temizlendi, güven sağlanınca orada yaşayanlar bölgeye geri döndü. Bazılar Şam´dan, İdlip´ten, Humus´tan bölgeye göç etmeye başladı. Türkiye, Fırat Kalkanı Harekâtı bitince boş durmadı. Yolları düzelttiler, oradaki Özgür Suriye Ordusuna destek veriyor, belediyeler kurdu, yakında El-Bab 1. Organize Sanayi Bölgesi´nde kuruyor. Tamamen hayat normale döndü. Tekrar yaşanabilecek hale geldi. Daha önce elektrik, su ve güven yoktu. Bir yerde yaşamak için önce güvenlik lazım. Güven olmayınca yaşam olmuyor. Türkiye oradaki halka güven sağladı.  Elektrik ve su verdi.  Organize Sanayi Bölgesi şimdi inşa ediliyor. O bölge tamamen hayata döndü. Bunlar sadece Fırat Kalkanı Harekâtından sonra oldu? şeklinde konuştu.

 

ZEYTİN DALI İLE TERÖRİSTLER TEMİZLENDİ

Zeytin Dalı Harekâtı ile ilgili konuşan Abdulrezzak Ali, ?Afrin bölgesi savaş başladığı anda PKK ve PYD terör örgütleri girdiler ve tamamen terör bölgesi oldu. Orada ırk temizlemeye başladılar. Eskiden orada Arap,Türk,Kürt, Ermeni birçok ırktan insanlar yaşardı. PKK/PYD girince tamamen temizledi. Türkmen ve Arapların çoğunu çıkardı oradan. Diğerlerini ise sıkıştırdı. Millete baya zarar verdi. Çevredeki bölgeye de zarar verdi. 2015´te El Rıfat´ta yaklaşık 150-200 kişiyi öldürdü, katliam yaptı. Diğer çevre köyler, çevre ilçelere bombalarken zarar verdi. Burası ayrı bir devlet olsun diye çok uğraştılar. Özellikle Azez-El Rıfat bölgesi çok zarar gördü, çok şehit verildi. Zeytin Dalı Harekâtı başlayınca teröristler temizlendi. Bizim o bölgede akrabalarımız var, amcamın oğlu orada Özgür Suriye Ordusu´nda. Bilgiler alıyoruz ve diyorlar ki bölge tamamen hayata geri döndü. PKK/PYD oradayken mescitlere kadar kapattılar. Su yoktu, elektrik yoktu. Teröristlere destek verenlere her şey vardı. Geri kalanları ise bir yere sıkıştırmışlardı. Allah´a şükür şuanda hayat geri dönmeye başladı. TSK ve ÖSO oraya girince evler yıkılmadı. Mahallelerde insanlara yardım götürdüler. Orada sivil hassasiyeti üst düzeydi. Bir taraftan PKK/PYD girdiğinde milleti sıkıştırdı, TSK/ÖSO girince milleti baya rahatlattı. Çalınan arabalar,motorları sivile geri verdi. Girerken yardım götürüldü ve güven sağlandı. O bölgeye adeta can verdi. Oradakiler Türkiye´yi sevdiği için beklentileri var. Biliyorsunuz Afrin´in çevresinde El Rıfat ve Mahre var. Tel Rıfat´ta 2015´te katliam oldu. Oradaki halkta Zeytin Dalı Harekâtını bekliyor. Şuan oraya girilmedi, inşallah girilecek? diye konuştu.

 

HALK OPERASYON BEKLİYOR

Afrin´den sonra yapılması muhtemel operasyon ile ilgili konuşan Abdulrezzak Ali, ? Bölgede yaşayan halk operasyon istiyor. Menbiç, Kamışlı ve Ayn-el Arap´ta yaşayan halk Harekâtı bekliyor. Görüyorsunuz halkın sevmediği bir harekât olsa kaçar. Zeytin Dalı Harekâtı´nda herkes Afrin´e geri döndü? diye konuştu.

 

EL-BAB´TA TİCARİ HAREKETLİLİK BAŞLADI

Temizlenen bölgelerde ki ticari hareketlilikten bahseden Abdulrezzak Ali, ? Fırat Kalkanı Bölgesi´nde El-Bab 1. Organize Sanayi Bölgesi kuruluyor. Orada bir ticaret yapacağımız yer arıyoruz bizlerde. O bölgeye güven ve hammadde sağlanınca her şey yapılacak. Biz bekliyoruz, diğer insanlarda bekliyor. Ben El-Bab 1. Organize Sanayi Bölgesi inşaatı bitince orada bir şube açmayı düşünüyorum. Orada yavaş yavaş ticaret başladı. Biliyorsunuz yıkılan yerler yerine inşaatlar yapılıyor, bazıları buradan hammaddeler çekiyor. Yavaş yavaş başladı. Otomotiv, gıda ve inşaat sektöründe hareketlilik başladı? dedi.

 

ALLAH TÜRK DEVLETİNE VE ASKERLERİNE DESTEK VERSİN

Savaşın devam ettiğini belirten Abdulrezzak Ali ? Savaş daha devam edecek, bizim umudumuz sadece Afrin ve Münbiç´te değil. İnşallah sıra İdlip´e de gelir, Türkiye desteği ile tüm Suriye´nin temizlenmesini bekliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan dün açıklama yaparken sırada Münbiç ve İdlip dedi. İdlip deyince oradaki halk çok sevindi. Biz İdlip´te ki arkadaşlarımız ile de görüşüyoruz, sosyal medyada da görüyoruz. İdlip halkı bir an önce olsun bizde katılalım diyorlar. Herkes Türkiye´yi sevdiği için halk yeni bir hareket bekliyor. İnşallah bu tür operasyonlar devam eder ve Cenab-ı Allah Türk Devletine ve askerine destek versin? şeklinde konuştu.

 

ABD YIKTI, TÜRKİYE YAPTI

Zeytin Dalı Harekâtına ilişkin eleştirilere cevap veren Abdulrezzak Ali, ? PKK ve PYD bizim bölgemizdeyken ABD bayrağı asıyordu. Hepimiz biliyoruz ABD yaklaşık 4 bin tır PKK ve PYD´ye, diğer örgütlere destek verdi. O tür destekler sadece silah değildi, Afrin´deyken ABD istihabratı ve askerleri oradaydı. Orada ki halk uyanık bir halk.  ABD,  Türkiye orayı işgal edecek dedi ama orada ki halk her şeyi biliyor. PKK, ABD desteği ile girdiğinde binaları yık, halka zarar verdi. Fotoğraflar var, her şey ortada. ABD yıkarken, Türkiye yaptı. ABD, PKK ve PYD´yi savunuyor, o yüzden Türkiye´nin işgal ettiğini iddia ettiler ama oradaki halk uyanık. Afrin ve Kamışlı´da tutulan silahların tamamı ABD menşeli silahlar? ifadelerini kullandı.

 

FİTNE SOKMAYA ÇALIŞIYORLAR

Abdulrezzak Ali konuşmasını şöyle sürdürdü, ? Sosyal medyada özellikle Türkiye´de yaşayan Suriyeliler ile ilgili bir algı yoklaması yapılıyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı ve Suriye´den gelen halkın arasına fitne atıyorlar. Suriyelilere ücretsiz halk verilecek diye bir haber çıkarılar. Öyle bir açıklama ve durum yoktur. Yabancı uyruklulara, sahte vize ile girenlere haciz konuluyor, eğer maddi durumu yoksa ücretsiz arama hakkı veriyorlar.  Bu durum hemen Suriyelilere çevrildi. Bu tür haberleri inceleyerek söylenirse seviniriz. Elbette her millettin iyisi kötüsü var. İnegöl´de yaşayan kötü Suriyelilerde var. Biz İnegöl Emniyet Müdürü ile burada yaşayan ve kötülük yapan Suriyeliler ile ilgili görüştük.  Bunlarında temizlenmesi gerek. Her milletin iyi ve kötüsü var ama bu tür haberleri paylaşınca biz olsak ta aynı tepkileri veririz, bu tür haberleri araştırmak gerekir. Bunları yapanlar fitne sokmaya çalışıyor.?

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19