TÜRK KÜLTÜRÜ SERAMİĞE YANSIDI

TÜRK KÜLTÜRÜ SERAMİĞE YANSIDI

Azeri Seramik Sanatçısı İlgarEfendiyev tarafından hazırlanan eserler, düzenlenen sergi ile İnegöllü sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

 

Dün İnegöl AVM Sergi Salonu´nda düzenlenen programa Belediye Başkan Vekili Turgay Yel ve sanatseverler katılım gösterdiler.

SERGİNİN SON ADRESİ İNEGÖL OLDU

Açılış esnasında bir konuşma yapan Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, ?Ilgar bey, Bakü doğumlu bir sanatçı kardeşimizdir. Resim üzerinde yurtdışında eğitim gördüktensanatını icra etmeye başlamış. Gerek yurtdışı gerekse yurtiçinde birçok sergiyi hayata geçirdi. Bu sergilerin son adresi İnegöl oldu. Kendisine çalışmalarında başarılar diliyorum. İlçemizde bulunan Metanet Hanım da resim ile iç içe olan birisidir. Metanet hanımın da sergide birbirinden güzel eserleri bulunuyor. Serginin İnegöl´ümüze ve ressam kardeşlerimize hayırlı olmasının temenni ediyorum? dedi.

ESERLERDE TÜRK KÜLTÜRÜNDEN HİKÂYELER YER ALIYOR

Azeri seramik sanatçısı İlgarEfendiyev, ?Ben 1957 yılında Bakü´de doğdum. Küçük yaşlardan resime ve sanata bağlılığımı fark ettikten sonra önce Bakü Azim Azimzade Güzel Sanatlar Lisesi´ne ardından ise Saint Pererburg Ressamlık Akademisi´ne giderek sanatımı geliştirmek için eğitimler aldım. Rusya´da eğitim gördüğüm sırada kendi kültürleri üzerine çalışmamı istediler ama ben bir Müslüman olarak daha çok milli ve kendi adetlerimize yönelik çalışmalar gerçekleştirmek istedim. Bunun üzerinde çalıştım. Minyatür usulünü başka bir şekilde hayata geçirdim. Hayata geçirdiğimiz seramik eserlerinde daha çok Osmanlı motifleri ve Türk kültüründe yer alan hikâyeler bulunuyor.Tüm ilçe halkını sergimizi incelemeye bekliyoruz? şeklinde konuştu.

RESİM VE SERAMİK BİR ARADA

Azeri hemşerisine destek olma amacıyla sergiye resimleri ile katkı sunan ilk İNESMEK kursiyerlerinden İnegöllü ressam Metanet Hamitbeyli ise, ?Eserlerim ile sergiye katkıda bulundum. Resmi çok seviyorum. Arkadaşıma böyle bir destek vermek istedim. Çok güzel milli motiflerle masalsı seramik işlemelerini bugün burada görüyoruz. 2 sanat bir arada harmanlanarak sanatseverler ile buluşturuluyor. Ayın 19´una kadar sergimiz açık kalacaktır. Tüm sanatseverleri sergimize bekliyoruz? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10324,54%0,56
  • DOLAR

    32,26% 0,06
  • EURO

    34,79% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2399,34% -0,39
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24