www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Türk Mobilyası Katar´ı Saracak

Türk Mobilyası Katar´ı Saracak

Mobilya Sanayicileri ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, Katar´a uygulanan ambargo ile birlikte Türk mobilya ihracatının daha da artacağını, Katar´da bulunan her binada Türk mobilyasının bulunacağını söyledi.

Mobilya Sanayicileri ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı, Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi, İstanbul Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, Katar´da yaşanan gelişmelerin Türk mobilyasının önünü açacağını ifade etti.                      

KATAR´A HAKSIZLIK YAPILIYOR

Katar´da Nisan ayında gerçekleştirilen fuarda katıldıklarını hatırlatan Güleç, ?Katar, bazı ülkelerin dayattığı ambargoya yanıt verdi. Katar Dış İşleri Bakanı, bu sorunun diyalogla çözülmesi gerektiğini söyledi. Katar´a yapılan bu ambargoyu anlamak mümkün değil. Zaten Katar´la Türkiye arasında dostane, kardeşçe ilişkiler var. Biz bu konuda Katar´ın mazlum olduğuna inanıyoruz. Katar´a haksızlık yapıldığına inanıyorum. Katar zaten bizim için pazarın ötesinde siyasi, kültürel ilişkilerimiz en iyi olan İslam ülkelerinden bir tanesi. Gerek Cumhurbaşkanımızın temasları gerekse Bakanlarımızın ikili diyalogları, diğer ülkelerden çok farklı. Her konuda bizim yanımızda duran bir ülke. Onun için onun bu mazlumiyetinin karşısında, Katar´ın haklı olduğuna inanıyoruz. Bu konudaki kendisine dayatılan şartları kabul etmemesini de doğru olarak değerlendiriyoruz ve yanında yer alıyoruz. Mobilya olarak baktığımız zaman, Katar son yıllarda yaptığı mega projesiyle dünyanın her tarafından söz edilen bir ülke. Belki nüfus olarak az gibi görünüyor ama şehir olarak bakıldığı zaman, mobilya sektörümüz için de çok önemli bir ülke. Nisan ayında Katar´da yapılan fuara katıldığımızda mobilyacılarımız Katarlı işadamları ile ilişkilerini kuvvetlendirdiler. Katar´daki işyerlerinde, kamuya açık kurum binalarında ve oteller, hastaneler ve havaalanlarında Türk mobilyasını çok daha fazla göreceğiz. Projelerde hep Türk mobilyası kullanılacak. Katar tasarımı, kaliteyi yakından takip eden ülke, buda zaten bize uyumluluğu sağlıyor. İhracatımız daha da artacaktır. Ağaç ve orman ürünlerinde de genel olarak artış olur. Artan trend daha da artacaktır? şeklinde konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    8978,43%1,95
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,06% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2298,04% 0,92
  • Ç. ALTIN

    3855,46% 0,02