TÜRK MİLLETİNİN ACISI BÜYÜK

TÜRK MİLLETİNİN ACISI BÜYÜK

İnegöl İnsani Yardım Derneği tarafından düzenlenen Arakan’da yaşananları anlatan fotoğraf sergisinin açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Afyon Karahisar’daki 25 şehit ve son dönemlerdeki PKK saldırılarıyla ilgili,“Ail

İnegöl İnsani Yardım Derneği (İNİYAD), dün öğle namazı sonrasında Sani Konukoğlu Camii bahçesinde Budist Burmalılar tarafından Arakan’daki Müslümanlara yaşatılan zulmü sergileyen bir fotoğraf sergisi açtı. .

“ALLAH BİZLERE SABIR VE TAHMMÜL VERSİN”

Sergi açılışında konuşan İNİYAD Yönetim Kurulu Üyesi İlyas Sağlam, konuşmasına şahitleri anarak başladı. Güne 25 şehitle uyandığımızı hatırlatan Sağlam; “Öncelikle şehitlerimize Allah’tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyoruz. Allah bizlere sabır ve tahammül versin. Bundan öncede 10 şehidimiz vardı. Cenabı Allah ülkemizi bir an evvel PKK pisliğinden temizlemeyi nasip etsin” dedi.

ÜMMETİN DERDİ BİR TANE DEĞİL

“Ümmetin derdi bir tane değil” diyen Sağlam, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Nasıl Filistin’de kardeşlerimiz İsrail tarafından katlediliyorsa, Arakan’da da Müslüman kardeşlerimiz Burmalı Budistler tarafından katlediliyor. Şu anda oradaki şehidimiz de bini geçti. Bursa İHH’dan Ebubekir Armağan kardeşimiz, ramazan ayında İstanbul İHH ile birlikte Arakan’daydı. Bu gördüğünüz fotoğrafları çektiler, oradaki yardım dağıtım çalışmalarına katıldılar. Biz de Ebubekir Armağan beyi davet ettik. İnşallah Cuma akşamı (bu akşam) Ebubekir Bey orada olanları Sani Konukoğlu konferans salonunda bizlere anlatacak. Oradaki kardeşlerimiz ömürlerini çamurun içerisinde geçiriyorlar. Bunları hissedelim, elimizden gelen yardımı bunlara ulaştıralım diye uğraştırıyoruz.”

MÜSLÜMANLARA YARDIM KONUSUNDA ÇOK DUYARLIYIZ

Sergi açılışına katılan Müftü Bayram Canbey ise, “Arakan Müslümanlarını daha önce hiç duymamıştık yakın zaman kadar. Ama böyle bir felaketi yaşadıkları için ümmet olma bilinci ile bizler de haberdar olduk, elimizden gelen yardımı İnegöllüler olarak gösterdik. Camilerimizde yapılan yardımlar ve STK’ların yardımlarıyla İnegöl halkı olarak ciddi bir yardımda bulunduğumuzu düşünüyoruz. Camilerimizden 160 bin lira gibi bir yardım toplayarak gönderdik. Bunlar STK’ların topladıkları yardımlardan hariçti. Ülkemizden ciddi şekilde yardım gitti. Orada da bizim kardeşlerimiz vardır bilinci içerisinde böyle bir yardıma gönülden katıldığınız için herkese çok teşekkür ediyoruz. Bu manda hepimiz çok duyarlıyız” diye konuştu.

ACIMIZ, ÜZÜNTÜMÜZ BÜYÜK

Sergi açılışına katılan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş hem terör, hem de dünya üzerinde Müslümanlara yapılan zulümlerin bir an önce sona ermesini temenni etti. Afyon’da yaşanan kazadan dolayı üzüntülerinin büyük olduğunu kaydeden Başkan Aktaş, “25 evladımız hakkın rahmetine kavuştu. Ailelerinin, Türk milletinin acısı büyük. Cenabı Allah devamını göstermesin. Tabi şu bir gerçek, 75 milyon nüfuslu bir ülkeyiz. Avrupa’nın ikinci büyük nüfusu, ekonomi olarak da 6’ncı büyük ülkesi olarak dünya sathında söz sahibi bir ülkeyiz. Çok stratejik bir konumdayız. Dibimizde Irak’ta halen olaylar devam ediyor. Suriyer’de öyle, İran, Rusya, Bulgaristan bir taraftan. Coğrafya olarak çok stratejik bir noktadayız. Bunun yanında, ağabeylerimizin de özellikle duyarlılık göstererek ortaya koydukları Arakan’da, Myanmar’da şu insanlık dramı var. Ve açıkçası bu dramı da gözünüzle görünce hissedemiyorsunuz. Ateş düştüğü yeri yakar diye bir laf var. Eğer içinizde o ateşi hissedebiliyorsanız, ne mutlu sizlere. Bunun düşünen ağabeylerimiz var, gündeme taşıyorlar” ifadelerinde bulundu.

ÜLKE OLARAK HAZIR OLMALIYIZ

Tüm Müslümanların yardımına koşan bir neslin torunları olduğumuzu hatırlatarak konuşmasını sürdüren Aktaş, “Biz bir taraftan hazırlıklı olmalıyız. İyi eğitimli olmalı, iyi doktorlar, mühendisler, iyi siyasetçiler, iyi askerler yetiştirmeliyiz ve ülke olarak hazır olmalıyız. Beraberinde de biz öyle bir ecdadın torunlarıyız ki, kilometrelerce ötede olsa bile oralara gidip izler bırakan, sıkıntıya düştüğünde oralara müdahale eden neslin evlatlarıyız. Biz dünyanın 4 bir tarafına adalet dağıtmış ve oraların imdadına yetişmiş nesilleriz. Bir zamanlar ben de düşünebiliyordum, neden İnegöl’de Türkiye’de ihtiyaç sahipleri varken uzaklara gidiyoruz. Çünkü bütün Müslümanlar kardeştir ve kardeşliğin gereğinin de ortaya konması gerekir” dedi.



  • BIST 100

    10324,54%0,56
  • DOLAR

    32,26% 0,06
  • EURO

    34,79% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2399,34% -0,39
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24