TÜRKÇE OLİMPİYATLARINA ÇIKARMA

TÜRKÇE OLİMPİYATLARINA ÇIKARMA

İstanbul Fuar Merkezi'nde yapılan 10'uncu Türkçe Olimpiyatlarına İnegöl Eğitim Severler Derneği 100 öğretmenle katılarak adeta çıkarma yaptı.

İnegöl Eğitim Sevenler Derneği (İNESDER), İstanbul Fuar Merkezinde gerçekleştirilen 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın Kültür Şöleni’ne 100’e yakın öğretmen katıldı. Olimpiyatları izleyen öğretmenler, yurtdışından gelen misafir öğrencilerle de yakından ilgilendi.

OLİMPİYATTA DÜNYADA TEKİZ

Öğretmenlerin katıldığı bu geziye ilişkin bir açıklama yapan İNESDER Başkanı Metin Kuş, Türkçe Olimpiyatları’nın dünyanın hiçbir ülkesinde görülmeyen, bir kutlu girişim, olduğundan söz ederek; “Bazı batılı ülkeler dil ve kültürlerini dünyaya yaymak için British Council gibi resmi kurumlarla bazı işler yapmak istiyorlar. Ne kadar başarılılar bilinmez, ama bizdeki gibi bir başarılı Türkçe Olimpiyat misyonuna benzer hiçbir misyon yok. Biz bu konuda dünyada tekiz ve bu sadece ve sadece hiçbir karşılık beklenmeden Türkiye’mize hizmet için yapılıyor” dedi.

ÖĞRETMENLER TEBRİĞİ HAK EDİYOR

Olimpiyatlara katılan öğretmenler ise, gezi sonrası olimpiyata ilişkin düşüncelerini paylaştılar. Teknoloji Tasarım Öğretmeni Mustafa Güçlü, “Bize bu mutluluğu yaşatan insanları aradı gözlerim. Yoktular, görünmek, alkışlanmak, takdir edilmek gibi şeylerden kaçıyorlardı herhalde. Öğrencileri yetiştiren öğretmenleri kastediyorum. Takdir ve tebriği en çok hak eden onlardı bence. Hepsine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Sınıf Öğretmeni Mustafa Özdemir de, Türkçe Olimpiyatlarına katılan öğrencilerle gönül bağları inşa etmenin, onlara dil sevdasıyla seslenmenin ve bir lisan öğretmenin herkese nasip olamayacağından söz ederek şöyle konuştu: “O çocuklardan, o çocukların ülkelerinden çok şey öğrendim kısa sürede. Onlar da kendi kültürlerinin güzelliklerini bizlere tanıttılar. Gerçekten şunu ifade etmeliyim ki; insanlık el ele, bayram o bayram olur sözü, 10. yılını idrak ettiğimiz Türkçe Olimpiyatları’na çok ama çok yakışmış. Nice 10 yıllara.”

TÜRKİYE’YE, TÜRKÇEYE İLGİ ÇOĞALIYOR

Fizyoterapist Mustafa Güvendik ise; “Bu olimpiyatlarla Türkçemiz dünyaya tanıtılıyor, Türkçe öğrenenlerin sayısı artıyor, Türkiye’ye, Türkçeye ilgi çoğalıyor. Türkçenin öğretilmesiyle kültür ve medeniyetimizin bu yeniçağda yeniden anlaşılması ve benimsenmesi yolunda yol alınıyor. Bunlar sözcüklere sığmayacak kadar büyük ve kutlu girişimler, çabalar. Desteklenmeleri, benimsenmeleri mutlaka gereken çabalar elbette.”

Türkçe öğrenenin sadece dil öğrenmekle kalmayacağına değinen Türkçe Öğretmeni İskender Yalçın da “Türkçenin dünyaya tanıtılması, büyük bir manevî boyutu olan, bu yönden başka dillere benzemeyen Türkçenin öğretilmesi dünya barışına, huzuruna ve kardeşliğine de hizmet anlamına gelir. Türkçe öğrenen sadece dil öğrenmekle kalmaz, bu dili bu dil yapan manevi ve kültürel yönünü, değerlerini de öğrenir” dedi.



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32