www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

TÜRKEŞ VE ŞEHİTLER YAD EDİLDİ

TÜRKEŞ VE ŞEHİTLER YAD EDİLDİ

Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Kadın Kolları tarafından, Başbuğ Alparslan Türkeş´in ölümünün 19. yıldönümü ve ülke genelinde verilen şehitler anısına lokma ikramında bulunuldu.

 

Dün MHP İlçe Başkanlığı binası önünde düzenlenen lokma ikramına MHP İlçe Başkanı Müfit Besler ve yönetim kurulu üyeleri, MHP Kadın Kolları Başkanı Yudum Bayram ve yönetim kurulu üyeleri, İnegöl Ülkü Ocakları Başkanı Yücel Erim ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

 

TÜRKEŞ, MİLLETE MÂL OLMUŞ BİR DEĞERDİR

Program esnasında açıklamalarda bulunan MHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Yudum Bayram, ?Merhum liderimiz Başbuğ Alparslan Türkeş´in aramızdan ayrılışının 19. yılında özlemle ve hürmetle hatırlamak için gönüllerimizi, sevdalarımızı ve bağlılıklarımızı burada yeniden birleştirdik. Merhum liderimiz Alparslan Türkeş, devlet ve siyaset hayatında; ideal ahlak, ülkü ve erdem noksanlığını gideren, bu alanlardaki boşluğu sabırla dolduran millete mâl olmuş bir değerdir. Tesadüflerin lütfunu beklemeyen, bağışların veya ikramların arayışında olmayan bir şuur insanıdır.Başbuğumuz, milletimizin nabız atışlarından birisidir. Hayatı boyunca Türk milletinin birlik, beraberlik ve huzuru için Türk milleti ve Türk dünyasına hizmet etmeye devam etmiştir. Liderliği, azmi ve bilgisiyle herkes tarafından takdirle karşılanan Başbuğ Alparslan Türkeş, Türk-İslam âleminde milyonlarca yüreğin sevgisini ve saygısını kazanmıştır. Ülküsünü, ülkücüyle kavuşturan, özlemlerini ve ideallerini Türk dünyasına ulaştıran tarihi bir kişiliktir. Bunlardan dolayı kendisini saygı ve hasretle anıyor, tavsiyelerini daha da yukarılara çıkarmak için her türlü çabayı gösteriyoruz. Cennet mekân Başbuğumuz, Türk milliyetçiliğinin siyasal alana donanımlı bir biçimde girmesinde, teklif ve çağrılarıyla milletimize seslenmesinde çok önemli bir kişilik olmuştur. Onun liderliğinde ülkücüler; Ötüken´den Ankara´ya, Çin Seddi´nden Adriyatik kıyılarına heveslerini, arzularını ve önerilerini tebliğ etmiş, daha iyi bir yaşan, daha huzurlu ve kudretli bir millet gerçeği için var gücüyle uğraşmışlardır. Milliyetçi hareketin kurucu lideri ve büyük Türk Milliyetçisi Alparslan Türkeş, inanç, bilgi, cesaret ve kararlılık gibi önemli özelliklere sahip olan değerli bir şahsiyet olarak tehlikelere ve tüm zorluklara karşı cesaretle göğüs germiş ve ömrü boyunca yılmadan, yorulmadan azimli bir şekilde inandığı Türk-İslam davası uğruna çalışmayı son nefesine kadar devam ettirmiştir. Bizler de Başbuğumuz gibi yılmadan, yıkılmadan çalışacağız ve son nefesimize kadar 7´den 70´e davamızı aktaracağız? dedi.

 

8 AYDA 436 ŞEHİT VERDİK

Bayram, ?Ne üzücü bir gerçektir ki, Türk milleti her gün Doğu ve Güneydoğu´dan gelen kara ve kahredici şehit haberleriyle sarsılmaktadır. Karşımızdaki ağır ve tahrik edici, tahammülü çok zor olan milli sorunlar karşısında son 24 saatte 12 şehit, son 1 haftada 36 şehit, son 1 ayda 80 şehit, son 8 ayda 436 şehit verdik. Mardin Nusaybin´de devam eden operasyonlar esnasında ş*refsizpkk terör örgütü tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcıların infilak ettirilmesi sonucunda 5 askerimiz ve bir polisimiz şehit düşmüştür. Vatanımız için şehit olan askerlerimizi, polislerimizi bu vesileyle dün kardeş ülke Azerbaycan´da hain Ermeniler tarafından katledilen 12 şehidimizi ve vefatının 19. yıldönümünde Başbuğumuz Alparslan Türkeş´i bir kez daha rahmet, minnet ve Fatihalarla anıyor; Türk-İslam âlemine, Türk Milliyetçilerine ve ülkücü harekete baş sağlığı diliyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun? ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından dualar okunarak lokma ikramlarında bulunuldu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00