www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

TÜRKİYE ARABULUCU OLSUN

TÜRKİYE ARABULUCU OLSUN

Saadet Partisi Teşkilatlanma Başkanı Kenan Alemdar, Türkiye´nin İran ve Suudi Arabistan arasında yaşanan gerginliğe arabulucu olması gerektiğinin belirtti.

 

SP Teşkilatlanma Başkanı Kenan Alemdar, haftalık düzenledikleri Mahalle Eğitim Toplantısı´nda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

 

TÜRKİYE GERİLİMİ SONA ERDİRİR

İlçe Teşkilatlanma Başkanı Kenan Alemdar, konuşmasının başında etnik ve mezhepsel sıkıntıların her geçen gün arttığının ifade ederek, ?İslam coğrafyası, etnik ve mezhep farklılıkları tahrik edilerek daha da bölünmeye çalışılıyor. Kürt, Türk, Şii, Sünni, Arap, Acem denilerek, yeni fay hatları oluşturulmaya gayret ediliyor. Suudi Arabistan ve İran arasında yaşanan idam krizi hiç şüphe yok ki, bu sinsi planın bir parçasıdır. Ülkemizde, Kürt-Türk çatışması çıkararak Türkiye´yi parçalamak isteyenlerle, İslam dünyasında Sünni-Şii çatışması çıkararak bölgemizi kan gölüne çevirmek isteyenler aynı planın sahipleridir. Bu plan ırkçı emperyalizmin karanlık odalarında hazırlanmıştır. Amacı da adım adım Büyük İsrail Projesini (BİP) hayata geçirmektir. Bu noktada hem Suudi Arabistan´a hem de İran´a bir kez daha aklıselim ve sağduyu çağrımızı yineliyoruz. Böylesine hassas bir dönemde öfke ve nefretle hareket etmek sadece iki ülke açısından değil tüm İslam coğrafyası açısından telafisi imkânsız zararlara neden olacaktır. Türkiye taraf olmak yerine iki ülke arasında arabuluculuk yapmalıdır. Krizin çözümü, tansiyonun düşmesi için devreye girmeli ve iki ülke arasında sağlıklı bir müzakere ortamının oluşması için çalışmalıdır? dedi.

 

ATILAN YANLIŞ BİR ADIM

SİYONİZME HİZMET ETMEK OLUR

Konuşmasında mezhepsel uyarılarını da yineleyen Alemdar, Avrupa´nın Ortaçağ´daki karanlık dönemini örnek gösterdi. Kenan Alemdar, ?Bölgemizde yaşanacak bir mezhep çatışması İslam dünyasını Batı´nın karanlık çağına, ortaçağına götürecektir. Bu noktada Suudi Arabistan ya da İran tarafından atılacak yanlış bir adım Müslümanların değil, Batı´nın ve Siyonizm´in İslam coğrafyası üzerindeki karanlık emellerine hizmet etmiş olur. Çünkü Küresel Emperyalizm ve Irkçı Siyonizm kendisinin geliştirdiği ölüm makineleriyle Müslümanları Müslümanlara kırdırmayı planlıyor. İslam´a karşı İslam savaşı çıkarmaya çalışıyor. Hiçbir İslam ülkesi bu oyunu gelmemeli, İslam´a karşı İslam savaşına alet olmamalıdır. Kısacası iki Müslüman ülke arasındaki bu gerilim bir an evvel düşürülmelidir. Bir an evvel aklıselim ve sağduyu devreye girmelidir. Türkiye´ye bu noktada tarihi bir görev düşmektedir. Türkiye bu krizde kesinlikle taraf olmamalı, bugüne kadar dış politikada yaptığı yanlışlara bir yenisini daha eklememelidir.  Şunu herkes bilmelidir ki, hiçbir strateji, bir Müslümanın tek bir damla kanından daha önemli değildir. İster Arap, ister Acem olsun, ister Sünni ister Şii olsun bir Müslüman´ın felaketi üzerine başka bir Müslüman asla mutluluk inşa edemez? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR

 



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71