?TÜRKİYE İÇİNDEKİ SAFRALARDAN KURTULUYOR?

?TÜRKİYE İÇİNDEKİ SAFRALARDAN KURTULUYOR?

Demokrasi nöbetinin 19. gecesinde İnegöllülere hitap eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ?Türkiye şuan içindeki safraları atıyor. Ülkemiz tertemiz bir şekilde yoluna devam etmek için mikroplardan, pisliklerden arınıyor. Türkiye inşallah bu sıkıntılard

15 Temmuz akşamı yaşanan hain darbe girişimi, kahraman Türk halkının sokaklara dökülmesi ile önlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın çağrısıyla tüm Türkiye´de halk sokaklara inerken, İnegöl´de de o günden bu yana meydanlarda demokrasi nöbeti sürüyor. Binlerce İnegöllü her akşam Belediye önünde toplanıp sabaha kadar vatan nöbeti tutuyor. İnegöl Belediyesi organizasyonu ile farklı etkinliklerin yapıldığı, konukların ağırlandığı demokrasi nöbetlerinin 19. Gecesinde, İnegöl halkı yine meydanları doldurdu.

BU BEKLEYİŞLERİN BİR SEBEBİ VAR

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan demokrasi nöbeti, ilahiler, marşlar ve şiirlerle devam etti. 19. demokrasi nöbetinde ilçe halkına yönelik konuşma yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Bu bekleyişlerin bir amacı olduğunu kaydeden Aktaş, ?Buradaki bekleyişlerin, buradaki bir araya gelişlerin hepsinin bir nedeni var. Başkomutan çıkın dedi ve o saatten beri gündüz işlerimizi yapıyoruz, gece sokaklardayız. Bekliyoruz. Heykel önünde bekleyenler de var bu meydanda bekleyenler de. Sabahlara kadar boş durmayıp buraları gerçekten güçlü gösterebilmek için ülkemizi ve ilçemizi güçlü gösterebilmek için bekleyenler var. Biliyorum ki sabah işi gereği çok erken kalkacak arkadaşlarımız var. Nihayetinde sabah namazı sonrasında ayağa kalkacak bir sürü kardeşimiz var. Lakin bu duruşların, bu koşuşturmaların bir tane sebebi var o da milli iradeye sahip çıkmak. Daha önce hep bahsettik 60´da, 71´de, 1980´de, 28 Şubat 1997´de ve Nisan 2007´de demokrasi hep kesintiye uğratıldı. Adına post modern darbe dediler, ihtilal dediler ve bu memleketi 20 yıl geriye götürdüler. Ama burada bazen soru sorarak, bazen o şehit isimlerini ezberleyerek, bazen ilahiler ve marşlarla hep bir noktaya doğru yöneliyor. Bu ülkenin değerlerine sahip çıkmak? dedi.

HERKESİN TEK BEKLENTİSİ BAĞIMSIZ BİR TÜRKİYE

Herkesin bir tek beklentisi olduğu, bu beklentinin de bağımsız bir Türkiye olduğunu dile getiren Alinur Aktaş, ?Farklı siyasi görüşlerden, farklı mahalle ve yörelerden kardeşlerimiz burada olabilir. Sakallı olur sakalsız olur, başı örtülü olur örtüsüz olur? Hiç problem değil kardeşim. Allah´ın yarattığı kullarız. Cenabı Allah bize bu güzel memlekette yaşamayı nasip etmiş. Gerçekten bunun kadrini kıymetini bilmek lazım. Çanakkale´de nasıl sadece özgürlük için bağımsızlık için namus ve şeref ile mücadele edildiyse bu mücadelenin aynısı bugün burada veriliyor. Tankın önüne çıkanlar, o uçaklara isyan edenler, taş atanlar veya silahlara göğüslerini siper edenlerin hiçbiri az önce bahsettiğimiz detaylarla ilgilenmiyordu. Onların sadece bir beklentisi vardı Türkiye bağımsız olsun, Türkiye´de ihtilal olmasın ve Türk milleti tek yumruk olsun. Allah´a hamdolsun başarıldı ki buradayız? diye konuştu.

HESABINI VERMEK ZORUNDASINIZ

Aktaş, ülkemizin birliği ve beraberliğini bozmaya yönelik hamle yapanlara gerekenin yapıldığını ve yapılacağını da vurgulayarak, ?Memlekette sistem işliyor. Bakın basından ve sosyal medyadan takip ediyorsunuz; açığa almalar, görevden el çektirmeler, ordudan atmalar, işadamlarıyla ilgili uygulamalar? Yanlış bir işe girmediyseniz, tereddüt edeceğiniz bir şey yok. Yanlış hesap Bağdat´tan döner diye eskilerin çok güzel bir ifadesi var. Lakin burada devletin birliği ve beraberliği ile alakalı bunu bozmaya yönelik hamle yapanların dümenine su taşıdıysanız kusura bakmayın ama bunun hesabını vermek zorundasınız. Sıfatınız ister General olsun, ister Başçavuş olsun, ister işadamı olsun, ister öğretmen olsun, isterse hoca, ister Belediye Başkanı olsun ister başka bir şey olsun? Vasfınızın ve unvanınızın ne olduğu önemli değil. Eğer bu memleketin düzenini bozmaya yönelik bir hareketin içerisinde bulunduysanız ve bununla alakalı çalışmalar yaptıysanız bunun hesabını kanun nezdinde vermek zorundasınız. Dolayısıyla vatandaş olarak tüm buradaki dostlarımız müsterih olsunlar. Gereken neyse uygulanacak ve inşallah sistemli bir şekilde yerine getirilecek? şeklinde konuştu.

KAYGILANMAYIN, YE´SE DÜŞMEYİN

Konuşmasında vatandaşların kaygıya düşmemesi konusunda da telkinde bulunan Alinur Aktaş, bir yandan hayatın devam ettiğini işaret ederek ?Bu noktada hayat devam ediyor. Üzerine basa basa bir şey söylemek istiyorum. Bir üzüntüye, ye´se, acaba bunun arkasında bir sıkıntı olur mu diye bir kaygıya şüpheye gerek yok. Bakın AK Parti İlçe Başkanımız burada, Ticaret Odası Başkanımız burada, işadamlarımız var, esnaflarımız var hayat devam ediyor kardeşim. Herkesin ihtiyacı, harcamaları az veya çok devam ediyor. Sadece düzenli giden bu tekere bazıları çomak sokmaya çalıştı. Yatırımlarımızdan hiçbirini Belediye olarak geriye çekmedik. İşadamlarımız da heyecanlı. Perşembe akşamı Sayın Bakanımız da gelecek. İşadamlarımızla bir araya geleceğiz. Nihayetinde ülkemizde yapılması gerekenler bir bir yapılmaya devam ediyor. Yollar yapılıyor. Köprüler yapılıyor, inşaatlar devam ediyor, yatırımlar yapılıyor. Ve bu noktada özellikle sizlerden istirham ediyorum sakın ha bir kuşkuya ya da ye´se kapılmayın. Her şey inşallah çok daha güzel olacak? dedi.

TÜRKİYE İÇİNDEKİ SAFRALARDAN ARINIYOR

Yapılan operasyonlarla Türkiye´nin şuan içindeki safraları attığını ifade eden Aktaş, ?Ülkemiz tertemiz bir şekilde yoluna devam etmek için mikroplardan, pisliklerden arınıyor. Siz buna kemoterapi tedavisi mi dersiniz veya Türkiye diyete mi girdi dersiniz ne dersiniz bilemiyorum ama Türkiye inşallah bu sıkıntılardan ve fazlalıklardan kurtularak yoluna devam edecek? diye konuştu.

DEMOKRASİ NÖBETLERİ FİNALE HAZIRLANIYOR

Demokrasi nöbetleri için Pazar akşamı büyük bir final hazırlığında olduklarını açıklayan Aktaş, ?Tabi İstanbul´a gitmek isteyenler olursa onunla alakalı da otobüsler kaldıracağız. Muhtemelen biz de görevli olarak gidebiliriz ama burada kalanlarla ilgili inşallah burada çok güzel bir final programı yapmak istiyoruz. Kesin olmamakla beraber Başkomutandan aldığımız tüyo Pazar günü Yenikapı´da taçlandıracağız dedi. Bitireceğiz demedi Başkomutan. İşin gereği neyse biz hep beraber yerine getiririz? ifadelerinde bulundu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00