www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

TÜRKİYE REFERADUMUN MEYVELERİNİ ALMAYA BAŞLADI

TÜRKİYE REFERADUMUN MEYVELERİNİ ALMAYA BAŞLADI

Ak Parti ilçe Teşkilatı anayasa değişikliği ile ilgili referandumda yüzde %95 oranında ‘Evet’ oyu veren Turgutalp ve Fevziye köylerine teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaretlerde Konuşan İlçe Başkanı Bülent Temelli, referandum sonuçlarının

Her iki köyün kahvesinde de ayrı ayrı konuşma yapan AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, ülkenin belki de Cumhuriyet tarihinde önemli kilometre taşlarından birini geçirdiğini belirterek, “Özellikle 20’nin üzerindeki köylerimizde güzel sonuçlar aldık. Halkımız sağduyusunu gösterdi. Biz referandum sürecinde herkese, bunun bir parti meselesi olmadığını hep belirttik. Bu ülke meselesi. Bu referandumdan çıkacak sonuç 2011 genel seçimlerinde iktidar olacak partinin elini kuvvetlendirecek. İnşallah bundan sonra demokrasisi, özgürlükleri ile daha rahat yaşanabilir bir hal alacak. Dünya standartlarına ulaşmış bir ülke konumuna emin adımlarla gidiyoruz. Türkiye, artık gerçek gündemine döndü. Ekonomik dengemizi bozmadan, halkımızın refah seviyesini yükseltecek adımlar atılmaktadır. Çiftçimizin gelir seviyesinin artırılması adına çalışmalar hızlandırıldı. Geçen yıl startını verdiğimiz bir çalışma olan, ‘şehrimizde ne varsa köyümüzde de olsun’ projemiz hızla devam ediyor. 2014 yılına kadar İl Genel Meclisimizle birlikte uyumlu bir şekilde çalışarak hedeflerimize ulaşacağız” dedi.

Türkiye Referandumun Meyvelerini Alıyor

 Temelli, geçtiğimiz aylarda yapılan referandumda evet çıkmasından sonra ki son bir ay içerisinde meyvelerini almaya başladıklarını dile getirerek, “Hep bahsettiğimiz HSYK Hakimler Savcılar Kurulunun bir yapısı vardı, kurul geçtiğimiz ay seçimlerini gerçekleştirdi ve ilk defa Cumhuriyet tarihinde demokratik bir şekilde sandığa giderek Hakimler, Savcılar kendi yöneticilerini seçtiler. Nasıl mobilyacılar odası başkanını mobilyacılar, kasaplar odası başkanını kasaplar ve bunun gibi benzerlerini çoğaltabileceğimiz kurumların kuruluşların başkanları kendi meslektaşlarından seçilirken neden Türkiye’de yaklaşık 11 bine yakın Hâkim ve Savcı kendi seçmiyor da bir yerlerden emri vaki geliyordu diyorduk, 12 Eylül Anayasasının ürünü olan sistemdi bu ve bizim itirazımız bunaydı. Türk insanı ve demokrasisine yakışan bir şekilde bu yolda adım adım ilerleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Hedefimiz Dünyada İlk 10’a Girmek

Ak Partinin, Başbakan başta olmak üzere, Bakanları, İl ve İlçe Yöneticileri, Belediye Başkanları, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri olmak üzere hep beraber Türkiye’yi, Cumhuriyetin kuruluşunun 100’ncü yılına hazırlamanın hedefleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Temelli, “Özde Cumhuriyetçi, özde bir milliyetçi olarak Türkiye, ekonomisi, demokrasisi, özgürlükleri ile Dünyadaki gelişmiş ilk 10 ülke arasına girmelidir. Hedefimiz 2023 yılına iyi hazırlanmaktır. 13 sene sonra bütün bu özellikleri ile ilk 10’da olacaktır. Bize göre bunlar hayal değil, 8 senede yaptıklarımıza baktığımızda görüyoruz. 22’nci sıradan 16’ıncı sıraya çıkmışsak, bundan sonrada inşallah ilk 10 ülke arasına gireriz. Düne kadar düşman olduğumuz ülkelerle aramızdaki sınırların açıldığını görüyoruz. Dünyada söz sahibiyiz. Başbakanımız iktidara geldiğimizde, ‘bundan sonra Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ demişti. 2007 seçimlerinde ise, ‘Dünyada hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ demiştir. Sizlerin vermiş olduğu destekle hedefler hayal olmaktan çıkıyor” şeklinde konuştu.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19