Türkiye´de ilk kez görüldü

Türkiye´de ilk kez görüldü

İnegöl´e bağlı kırsal Eski Bahçekaya Mahallesi´nde dünyaya gelen cinsiyetsiz dana, vatandaşları şaşırttı. 18 Günlük ve herhangi bir cinsiyet uzvu olmayan dana, Türkiye´de ilk kez görüldü.

İnegöl ilçesine bağlı kırsal Eski Bahçekaya Mahallesi´nde cinsiyetsiz dana dünyaya geldi. Sağlığında hiçbir problem olmayan 15 günlük dana, Türkiye´de ilk kez görüldü.

Hiç Böyle Bir Şey Başımıza Gelmedi

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan dananın sahibi Aydın Özcan (76), ?Hiç böyle bir şey başımıza gelmedi ama Allah´a şükür kör değil, topal değil. Allah´ın vergisi, Allah vermiş, besler kasaba veririz dedim. Kızların biri dedi tosun, biri dedi düve? dedi.

Dişi mi, erkek mi diye tartışma yaşandı

Dananın sahibi Aydın Özcan´ın yeğeni Kerem Aslan (24), buzağının cinsiyetsiz bir şekilde dünyaya geldiğini ifade ederek, ?Bu dana ilk doğduğunda, dananın sahipleri arasında dişi mi, erkek mi diye tartışma yaşandı. Tartışma yaşanınca biz de akşam gelip bakalım dedik. Dişi mi, erkek mi derken böyle bir şey ilk defa gördük. Baytarı aradık, milyonda bir denk gelir dedi. O da bizim köye denk geldi. Biz de baktık ne olur ne olmaz derken, baytar dedi ki bu tosun. Tosun niyetine bakılır, kasaba verilir ama çiftleşemez diye bir konuşma yaşandı. Araştırma yaptık dünya da bir ilkmiş. İdrar yollarında bir sıkıntı var. Başka bir hayvanın idrarını yapmadığı yerden yapıyor? dedi.

Haber ve Fotoğraf: M.Salih Kaygusuz

 

 



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07