www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Türkiye´nin En Büyük Fuarı Olacak

Türkiye´nin En Büyük Fuarı Olacak

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) Başkanı Yavuz Uğurdağ, MODEF fuarları ile mobilyanın başkenti olduklarını belirterek, ?2018 yılındaki hedefimiz, Türkiye´nin en büyük mobilya fuarını bitirmeye dönük çalışmaların hızlanması olacak? dedi.

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) Başkanı Yavuz Uğurdağ, geride kalan 2017 yılıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İHRACATTA 2015-2016 ORANLARINDA ARTIŞ BEKLİYORUZ

2017 yılının ilk 3 çeyreğinde KDV indirimi ile birlikte iç piyasada önemli bir hareketlenme yaşandığını kaydeden İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) Başkanı Yavuz Uğurdağ, ?KDV indiriminin sonlanmasının ardından ise 4. çeyrek ilk 3. çeyreğe göre iç pazarda aslında beklediğimiz bir şekilde düşüş yaşandı. İhracatta ise 2017 yılı sonu itibari ile 2015 ve 2016 yılları oranında bir artış bekliyoruz. Geçtiğimiz 2 yıla göre oranla ihracat pazarlarımızı çeşitlendirmeye dönük yapmaya başladığımız çalışmaların meyvelerini yavaş yavaş almaya başlıyoruz.Ancak asıl sonuçları 2018 yılından itibaren daha hissedilir şekilde almaya başlayacağız inşallah. İhraç pazarlarımızı çeşitlendirmek için 2017 yılında Güney Afrika ve Fas´ta B2B´ler organize ettik, Hindistan´da ise bir fuar organize ettik. 2018 yılı itibari ile birlikte Hindistan´ın İnegöl mobilyası için en önemli ihraç pazarlardan biri haline gelmeye başlayacağını umut ediyoruz. 2017 yılında derneğimizin her sene gerçekleştirdiği İ´m Design, İnegöl Mobilyası Yıldızları ve İnegöl Dünya İle Buluşuyor organizasyonlarımızı da başarı ile gerçekleştirdik. İ´m Design´da tasarım dünyasının önemli figürleri, tasarım üzerine fikirlerini ve gelecek beklentilerini paylaştılar ve İnegöl olarak ülke gündeminde ses getiren bir organizasyona imza attık. İnegöl Dünya ile Buluşuyor projesi kapsamında Asya kıtasından 40´ın üzerinde Büyükelçi, Konsolos ve Ticaret Ataşesini ilçemizde ağırladık. İnegöl Mobilyası Yıldızları ile üreticilerimizin başarılarını ödüllendirdik. İnşallah bu organizasyonlarımızda 2018 yılında üstüne koyarak devam edecek. Ocak ayında federasyon olarak CNR ile birlikte organize ettiğimiz İMOB Fuarı yine Türkiye´nin en büyük mobilya fuarı olduğunu ispatladı. MODEF fuarlarımız ile mobilyanın başkenti olduğumuzu 2017 yılında da gösterdik. Amacımız 2018 yılında yeni fuar alanı projemizde de hızlanıp Türkiye´nin mobilya başkentinde, Türkiye´nin en büyük mobilya fuarını yapacağımız alanımızı bitirmeye dönük çalışmaların hızlanması olacak. İhracat çalışmalarımız kapsamında Güney Kore, Güney Afrika, Fransa ve İngiltere 2018´de hedef pazar olarak çalışmalar yapacağımız ülkeler olacak. İç pazarda 2018 yılı ilk 3 çeyreğinin yine hareketli geçeceği kanaatindeyiz. İhracatta artış beklentimiz ise diğer 3 yıla göre daha fazla olması yönündedir? dedi.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19