www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Türkiye´nin En Dayanıklısı İnegöl´den

Türkiye´nin En Dayanıklısı İnegöl´den

Bursa´nın şeftali deposu ve Türkiye´nin en dayanıklı raf ömrüne sahip şeftalisinin hasadına başlandı.

İnegöl´ün 3´te 1´lik şeftali üretimini sağlayan İsaören´de başlanan hasat, çiftçinin yüzünü güldürüyor. İsaören Çevre Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Erhan Ulu, mahallelerinde yetişen şeftalinin Türkiye´nin en dayanıklı şeftalisi olduğunun altını çizdi.

 

5 BİN 500 TON BEKLİYORUZ

Şeftali hasadının başladığını duyuran Erhan Ulu, ?İsaören mahallemizde bu sene şeftali hasadında çiftçimizin yüzünü gülüyor. Şu anda verim çok güzel. Doğal afetlere rağmen hiçbir sıkıntı olmadı. 2 bin 500 dönümlük alanda şeftali üretimi yapıyoruz. Geçen yıl 3 bin 500 ton civarındaydı, bu sene 5 bin 500 ton civarında üretim bekliyoruz. Geçen seneye göre rekolte de yüzde 30 oranında bir artış bekliyoruz.

 

FİYATLAR GÜZEL

Fiyatların sevindirici olduğunu kaydeden Ulu, ?İzmir ilinde şeftali ihracatı olduğu için fiyatlar da buraya yansıdı. Kilosunu 2 liraya satışını yapıyoruz. İhracat konusunda da çalışmalarımız var. Rusya veya Bulgaristan´a ihracat yapma konusunda girişimlerimiz var. İnşallah olacak? şeklinde konuştu.

 

TÜRKİYE´NİN EN DAYANIKLISI

Şeftalinin özelliğinden bahseden Ulu, ?Bizim bölgemizde yetişen Şeftalinin en büyük özelliği raf ömrünün uzun olması. Diğer bölgelerde yetişen şeftalinin 1 veya 2 gün raf ömrü varsa, İnegöl´de 6-7 gün raf ömrü oluyor. Bu da bizim ayrıcalığımız oluyor. Şeftali dendiğinde İsaören akla geliyor? diye konuştu.

 

Ulu, İnegöl genelinde 15 bin ton şeftali üretiminin yapıldığını da sözlerine ekledi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25