www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Türkiye´ye Örnek Oldular

Türkiye´ye Örnek Oldular

Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, İYİ Parti ve Saadet Partisi Bursa Milletvekili adayı olan İnegöllü isimler, düzenlenen programda bir araya gelerek birlik ve beraberlik mesajları verdiler.

24 Haziran seçimlerinde İnegöl´den Bursa Milletvekili Adayı olan Milletvekili adayları, düzenlenen programda birlik ve beraberlik mesajları verdiler. Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Adayı Erkan Dönmez, Milliyetçi Hareket Partisi Bursa Milletvekili Adayı Hayati Bedir, İYİ Parti Bursa Milletvekili Adayı Hasan Toktaş ve Saadet Partisi Bursa Milletvekili Adayı Fikret Bayram´ın katılım gösterdiği programa, AK Parti Bursa Milletvekili Adayı Vildan Yılmaz Gürel katılım göstermedi.

 

Programın açılışında konuşan Saadet Partisi Bursa Milletvekili Adayı Fikret Bayram, ?1968 İnegöl doğumluyum. Ticari gelişmeler çerçevesinde babamın işleri nedeniyle ilk orta ve liseyi İstanbul´da okudum. Daha sonra yeniden İnegöl´e dönüş yaptık. Basın sektöründe yer aldım ve şuan halen basın sektöründe Süper Kanal ve Genç Ses FM Yönetim Kurulu Başkanıyım. Mobilya sektöründe iştigal ediyorum. 4 çocuk sahibiyim, 2 kızım evli, onlardan birer erkek ve kız torunu sahibiyim. 2 çocuğum da şuanda İmam Hatip Liselerinde okuyorlar. Onlarla birlikte çekirdek aileye dönüştük ama geniş aile kavramını barındırıyoruz. Saadet Partisi´nde siyasi hayatıma başladım ve hala devam ediyorum. Son olarak Saadet Partisi´nden Bursa Milletvekili Adayı olarak ön plana çıktık.?

 

?SİYONİZMİN, KAPİTALİZMİN VE EMPERYALİZMİN OKLARI TÜRKİYE´NİN ÜZERİNDEDİR?

?Vaktimiz projeleri saymaya yetmez. Siyasette kavganın, sporda kavganın hatta yemek programlarında bile kavganın olduğu bir dönemde Saadet Partisi´nde Milletvekili Adayı olarak yola çıktık, ama gerginliğin arttığı bu dönemlerde farklı çalışmalara imza attık. Mesajlarla hem insanımızın yüzünü güldürdük, hem de Milli Görüşü aktarmış olduk. Müslüman coğrafyalarında kardeş kardeşi katlederken sabahtan akşama gülerek yaşamımızı sergiliyoruz. Biliyor ve inanıyoruz ki bu memleketin insanı tüm dünyaya barış getirecek bir topluluktur. Bundan dolayı Siyonizm´in,Kapitalizmin ve Emperyalizmin okları Türkiye´nin üzerindedir. Yine acaba uyuşturucuya bir gencimizi de kurban verdik mi, faiz batağından dolayı intihar eden vatandaşımız var mı korkusu içerisindeyken nasıl yeni bir dünya düzeni kurabiliriz? Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da şahısların değil ilkelerin mücadelesini vermeye devam edeceğiz. Tüm iftira, hakaret ve baskılara rağmen bu topraklar için elimizdeki her şeyi feda etmekten vazgeçmeyeceğiz. Ülkemin bütün fabrikaları özelleştirme adı altındayken, Milli Görüşten mi vazgeçelim? Tarım ve hayvancılık yapılamayacak hale getirilirken adil bir düzen kurmaktan mı vazgeçelim? Bize en ağır kelimeleri kullananlara sadece gülümseyeceğiz ama ne olursa olsun yaşanabilir bir Türkiye, yeni bir dünya fikrinden vazgeçmeyeceğiz.?

 

İNEGÖL İL OLMAYI HAK EDİYOR

?Biz yerel siyasetçileriz ama aldığımız oylar geneli belirleyecek. Siyaset yaptığım için bunu oya çevirme adına değil ya da bu memleketin evladı olmaktan kaynaklı taraf olmaktan değil ülkenin neredeyse her karışını gezmiş biri olarak değil İnegöl her konumuyla il olmayı hak eden bir yerdir.İnegöl´ün il olması adın elimizden geleni kullanacağız. Eğer büyükşehir yasası eksiklerini gideremeyecekseniz İnegöl´ün il olması lazım. İnegöl coşkuyu yüreğinde yaşıyor. İnegöl insanı elini taşın altına koyar. Bursa´da siyasi parti il başkanlıklarını yapanlar İnegöl menşeili arkadaşlarımızdır. Bu İnegöl insanının azmini gösteriyor. Ama önüne ket koyarsanız, memleket hayrına 2 milyon dolar ihracat yapacak önü açık bir şehir böyle dar alanda sıkışıp kalır. Gümrüğümüzü bile korumakta zorlanıyoruz. Biz İnegöl´ü bu haliyle de seviyoruz ama önü açılsın istiyoruz. İnegöl mobilya şehri, yaşam olarak mobilyayı yaşıyor. Sanayide çalışan birçok kardeşimiz var ama merkezleri genelde büyükşehirlerde. Burada yaşayanlar hem istihdamı bu şehirde yaparken harcamayı da bu şehirde yapıyorlar. İhracat yapanların KDV oranlarından elde ettikleri geliri zarar hale getirmememiz gerekiyor. Uçakta giderken ikazlar yapıldığında şu söylenir, oksijen maskesi düştüğünde yanınızdaki çocuğa takmakla uğraşmayın diyor. Çünkü oksijensiz kaldığınızda kendinize de çocuğa da faydanız olmaz. Kalkınmada ufak hamlelerle büyük başarılar yaşayacakken bunlarda zaaf yaşıyoruz. İstihdamın gelişmesi adına bize de öncelikler tanınmalı. Adil bir vergi sisteminin hayata geçirilmesi lazım. İnegöl sanayisinin işçi ile işveren arasındaki dengesizliğinin giderilmesi lazım. İşçi bir işyerine girdiğinde resmi rakamı hesabında göremez. Primler o kadar yüksek ki bu prim yüksekliğiyle işçinin de işverenin de kendine adam bulması zor. Bu memlekette rahat bir hayat için asgari ücretin 5 bin 600 lira olması gereklidir.  TRT gibi kendisinin devlet kurumu olduğu bir kurumda iktidarın 36 saat, Muharrem İnce´nin 5 saat, Meral Akşener´in 30 dakika, bizim ise 0 dakika almamız, o kardeşimizin bu memlekette 5 bin 600 lira alacağı inancını yitirmesine sebep oluyor. Ama o dönemler bitti? dedi.

 

?PARTİ TALİMATI ÜZERİNE KATILAMADI?

İYİ Parti Bursa Milletvekili Adayı Hasan Toktaş, ?1971 doğumluyum. İlk ve ortaöğrenimimi İnegöl´de tamamladım. Liseyi Ankara´da üniversiteyi ise İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi´nde harita mühendisi olarak tamamladım. Evli ve 3 çocuk babasıyım. Uzun yıllardır aktif olarak siyasetle uğraşıyorum. MHP´de 3 dönem İnegöl ilçe Başkanlığı, 1 dönem Bursa İl Başkanlığı yaptım. İYİ Parti kurucuları içerisindeyim ve İYİ Parti Bursa 2. Sıra Milletvekili adayıyım.AK Parti adayı parti talimatı üzerine buraya katılamadı, buradaki aday arkadaşlarıma başarılar diliyorum ve inanıyorum ki her birinizin amacı ülkemize, Bursa´mıza ve İnegöl´ümüze hizmettir. Arkadaşlarımızı yakinen tanıyorum, her biri en az bir diğeri kadar aynı düşüncelere sahip olan birbirinden kıymetli arkadaşlarımızdır.?

 

TEFECİLERE PARA ÖDEMEKTEN HİZMET YAPAMIYORLAR

?Milletvekili adayları olarak geneldeki temel amacımız ülkemize, Bursa´mıza ve özelde de İnegöl´ümüze hizmet etmektir. İnegöl´ün ciddi sorunları var. Bu sorunlar nedir diye sayarsak onlarcası alt alta gelir ama temel sebebi Büyükşehir sorunudur. Büyükşehre dâhil olmak İnegöl´ün tüm imkânlarını yerle bir etmiş durumda. İnegöl, 300 bine yakın nüfusuyla Bursa´nın bir mahallesi konumunda. İnegöl Belediye Başkanı da hizmet yapamaz durumda. Sudan, altyapıdan, ulaşımdan, ana caddelerden o sorumlu değil, büyükşehir sorumlu. Köy tüzel kişiliklerimiz kapatıldı, köylerin bütün malları belediyelere kaldı. Ata baba malları şuanda belediyelere geçmiş durumda. Bununla birlikte belediyelerimiz kapandı. İnegöl ve İnegöl insanı Büyükşehir yasasından dolayı başta emlak, çevre ve temizlik, ilan vergileri, altyapı ve kamulaşma nedeniyle İnegöl´de daha pahalı yaşar hale geldi. İnegöl Belediye Başkanımız Alinur Aktaş şuan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı. Mutlaka İnegöl´e diğer ilçelerden daha fazla hizmet etmek istiyordur ama edemiyor. İnegöl´den 100 lira gidiyorsa en fazla 20-30 lirası dönüyor. Büyükşehir ciddi bir borç batağında, bizdentoplanan paraları faize, tefeciye ödemekten hizmet yapamıyorlar.?

 

?TÜRKİYE, İNEGÖL MODELİ GİBİ OLMALI?

?İnegöl´ün temel sorunlarınınçözümü için Büyükşehirden mutlaka kurtulması gerekiyor. Belde belediyelerinin açılması, köy tüzel kişiliklerinin yeniden ihdas edilmesi gerekiyor. Temel çözüm İnegöl´ün il olması meselesidir. Tüm arkadaşlarım Rabbim vekillik nasip ettiğinde İnegöl´ün il olması için daha gönülden çalışıp İnegöl´ün il olmasını istiyoruz. Mutlu Türkiye, mutlu Bursa ve mutlu İnegöl istiyoruz. Bunu sağlamamız lazım. Türkiye, İnegöl modeli gibi olmalı. İnegöl geçtiğimiz yılki rakamlara göre 901 milyon dolar ihracat, 200 milyon küsur ithalat yapmış ve 600 milyon küsur dolar dış ticaret fazlası vermiş. Türkiye 55 milyar dolara yakın açık vermiş. Özellikle mobilya sektörünün bu konuda ciddi katkıları var. Mobilya sektörüne her 1 lira yatırım ülkemize minimum 3 lira olarak geri döner. İnegöl´ün dünyanın mobilya üretim merkezlerinden biri haline getirilmesi lazım. Bu konuda müteşebbis işadamlarımıza, mobilyanın önünü açan arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, kutluyorum. Devletin de mobilya sektörüne ciddi katkı sağlaması gerektiğini düşünüyorum. KDV indirimi bunlardan biridir, sürekli olması tartışılabilir. Şuan ciddi bir hayat pahalılığı var.?

 

?ADALET EKSİĞİMİZ VAR?

?Adalet diye bir eksiğimiz var. Adalete her zamankinden çok daha fazla ihtiyacımız var. Hz. Ali şöyle söylüyor; devletin dini adalettir diyor. Adalet olmadığında iş de olmaz, ekonomi de olmaz, istihdam da olmaz. Adaleti hep beraber tesis etmeliyiz? şeklinde konuştu.

 

?DERDİMİZ, GAYEMİZ İNEGÖL?

MHP Bursa Milletvekili Adayı Hayati Bedir, ?Hepimiz İnegöl´de yaşıyoruz. Bir ilçe başkanlığı dönemimiz oldu. 1983 İnegöl doğumluyum. İlkokul, ortaokul ve liseyi İnegöl´de okudum. Derdimiz, gayemiz İnegöl. İnegöl´e hizmet etmek için memleketimizi yakından ilgilendiren bir seçime giriyoruz. Aday olmadan önce bir ilçe başkanlığımız söz konusuydu ve İnegöl için neler yapabiliriz konusunda gece gündüz çalışıp vatandaşlarımızla buluştuk. Sıkıntılarımızı belirleyip yetkililere bildirdik. İnegöl nüfus itibariyle 300 bine yaklaştı ve 67 bin aracımız var. Şehrimizin en büyük sıkıntılarından birinin trafik olduğunu belirtip proje hazırladık, yetkililere ilettik. İnegöl´ün altyapı problemiyle ilgili çalışmalarımız var. En büyük sıkıntılardan biri hava kirliliğidir. Ciddi derecede kanser vakaları var. İnegöl´ün hava kordonuna ihtiyacı olduğunu gördük ve büyük tribünlerin kurulmasını projelendirdik.Bir erken seçim ortaya çıktı. Bugün milletvekili adayıyız. Önceliğimiz İnegöl´dür. Ticareti ciddi derecede aşmış bir şehiriz. 900 milyon dolar ihracatı var, 600 milyon dolar gibi bir dış ticaret fazlası var. İnegöl´ün önünde ciddi bir engel var. Nüfus itibariyle yoğun bir şehir, işsizlik neredeyse sıfır ama devlet ve memleket imkânlarından çok fazla faydalanamıyoruz. Bunun sebebi ise ilçe olmamız. Büyükşehir yasasıyla şehrimiz birçok kaynağını kaybetti. Bu konuda neler yapabilirizi düşünerek İnegöl´ün il olması fikrine vardık. Cumhuriyetin 100. yılında 100 il, bin ilçe fikrini ortaya koyduk. İnegöl´ün il olması siyaset üstü bir meseledir. Aylar önce CHP İnegöl İlçe Teşkilatının böyle bir çalışması oldu. Sayın Necmi Demir´e teşekkür ediyoruz. Bir takım oda ve STK´larla biraraya gelindi ve biz de destek verdik. Şehrin en büyük problemlerinden biri il olmasıdır. İnegöl´ü büyük bir baraj olarak düşünürsek çok fazla suyumuz var ama barajın kapağı kapalı, açılmıyor. Bu da ildir. Bir güvenlik görevlisine bin vatandaş düşüyor. İnegöl mobilya olarak lokomotifi çeken bir ilçe ama bunda turizm var, tarım var. Bugün mobilya üreten ellerin yarın savunma sanayinde yer alacağını düşünüyoruz. Özellikle MHP´de meclise gittiğimizde şehrimizle alakalı elimizden geleni yapmaya hazırız. Milletvekili adayı olarak 2. bölgedeyiz ve 11 ilçeden mesulüz. İnegöl bizim için baba ocağıdır, ata toprağıdır. 5 bin yılık tarihi olan bir şehir ve geçmiş dönemde 8 defa el değiştirmiş. Osmanlı İmparatorluğu´nun kuruluşuna öncülük etmiş bir şehir. İnegöl´ün bu noktada hak ettiği değeri almadığına inanıyoruz. Çabamız Türkiye, Bursa ve İnegöl´dür. Gövdemizi bu işin altına koymaya hazırız. İnegöl il olduğu takdirde şehrin önündeki birçok engel kalkacaktır. İhracat rakamlarımızın 900 milyon dolar değil birkaç milyar dolar olacağına inanıyoruz. Şehrin ciddi sıkıntıları var ama ülkenin de ciddi sıkıntıları var. Güvenlikle alakalı ciddi sıkıntılar var. 24 Haziran´dan sonra milletin verdiği kararla memleketimiz istikrarlı bir sürece girecek. Burada bulunan adaylarımızın hepsi birbirinden kıymetli. Hepsinin şehrimize hizmet edeceğine inanıyoruz? diye konuştu.

 

MECLİSTE İNEGÖL LOBİSİ KURMAK İSTERİZ

CHP Bursa Milletvekili Adayı Erkan Dönmez, ?1978 Almanya´da dünyaya geldim, aslen İnegöllüyüm. İlk ve ortaöğrenimi Kurşunlu´da tamamladım. İnegöl Sağlık Meslek Lisesinin ilk mezunlarındanım. Daha sonra ön lisans ve lisans eğitimleri aldım. 2004´te 26 yaşında Kurşunlu´da Belediye başkanlı seçildim. 2004 ve 2014´te Kurşunlu´da beldeme güzel katkılarda bulundum. Hiçbir şaibeye karışmadan ciddi hizmetler sundum. Siyaseti iyi tanıyorum. 19 yaşından beri siyasetin içerisindeyim. İnegöl´ün sorunlarını ve Bursa´nın, temelinde Türkiye´ninsorunlarını çok iyi biliyorum. Birbirinden değerli, siyaseti iyi bileni, Türkiye´yi iyi tanıyan 4 arkadaşımla yan yana olmaktan kıvanç duyuyorum. Keşke AK Parti adayı da burada olsaydı... Bizim temel meselemiz Türkiye´dir. Keşke bu 4 adayla birlikte odalarımızın da yan yana olduğu bir İnegöl lobisi oluştursak ve oraya gidip İnegöl adına güzel hizmetler sunsak.?

 

?YEREL YÖNETİMLERİ GÜÇLENDİRMELİYİZ?

?Herkes genel sorunlardan bahsetti. İnegöl´ün il olması bizim de olmazsa olmazlarımız arasındadır. CHP bunu zaten uzun zamandır dile getiriyor. Biz AB kriterlerinde yerel yönetimleri güçlendireceğiz diye bir imza attık ama 3200 olan belediyeyi 1400´e düşürdük. AB standartlarına baktığımızda Fransa´da 36 bin 500 belediye var, Türkiye´de 1400 belediye var. Fransa´da 21 bin belediye 500 nüfusun altında. İtalya bizden küçük, 8 bin 600 belediyesi var? Yerel yönetimleri güçlendirmeliyiz. Yerel yönetimler güçlenirse oradaki sosyal yaşam da güçlenir, halk daha huzurlu ve refah içerisinde yaşar. Tarım, eğitim, sanat desteklenmeli. Birçok platformda bulundum, seminerlerde bulunduk ve İnegöl´ün yeniden gelişmesi ve hak ettiği yere gelmesi adına birçok mücadelelerde bulunduk. Birçok aday arkadaşım da bu mücadele içerisinde.?

 

ÇİFTÇİLER ATA TOPRAKLARINI SATAR HALE GELDİLER

?İnegöl´de tarım çiftçisinin desteklenmesinden yanayım. Ben de bir çiftçi çocuğu olarak ciddi anlamda sıkıntı ve problemlerin olduğunu görüyorum. Uzun zamandır uygulanan tarım politikalarının yanlışlığı ülkeyi durur hale getirdi. İnsanlar tarımdan ve hayvancılıktan kaçar hale geldi. Köylümüz toprağını satar hale geldi. Atasından kalan Osmanlı topraklarını satar hale geldi. Milletvekili olursam buradaki arkadaşlarımın da bana destek vereceğine inanıyorum. Edebey´e gittiğimde 1 kilo kiraz satıp İnegöl´de kafede 1 bardak çay içemiyorum diyen bir çiftçiyle karşılaşmak istemiyorum. Kendine yeten bir ülke olmak istiyoruz. Esnafın da uzun zamandır sıkıntılar var. Bir Esnaf Bakanlığı´ndan bahsettik. Yeni çıkan marketlerden bakkal, manav ve kasaplar çok etkilendi. Ülkede orta seviye anlayışı kalmadı. Mobilya kenti olan İnegöl´de vergi kaçırma adına çeşitli yollar edinilmeyerek tekrar ödediği vergi kadar faizsiz kredi imkânı sağlarsanız o esnafa da ciddi anlamda destek olursunuz. Bursa ve İnegöl´de en çok mücadele ettiği şeylerden biri eğitimdir. Seçilirsem ücretli ve sözleşmeli öğretmenliğin bitmesi için elimden geleni yapacağım. Eğitim olmazsa olmazlarımız arasında olmalı. İlkokula başlayan bir kardeşimizin 1 sezonda 5 kez öğretmeni değişiyor. Eğitim 1. önceliğimiz olacak. İnegöl´deki okulların sıhhi şartlarından başlayıp eğitim şartlarını düzelteceğiz, ara eleman çalışması yapacağız. Üniversiteden ya da liseden mezun olan kardeşlerimin işsiz olduğunu görmekten üzülüyorum. Doğru eğitim doğru çözüm demek? dedi.

 

HER YOL MUBAH ANLAYIŞINI KABUL ETMİYORUM

Fikret Bayram, ?Burada başardığımız şey, temsil ettiğimiz görüşlerin liderleri tarafından da hayata geçirilir inşallah. Bize örnek olanlar da birleşmenin ve birleştirmenin yanında yer alırlar. Evde çocuklarımız yanında söylemekten çekindiğimiz, yüzümüzü kızartacak kelimelerle bizlere hitap edilmesini istemiyoruz. Seçim kazanma savaş kazanmak değildir. Her yol mubah anlayışını kabul etmiyorum. Bunun çilesini hemen her seçimde çekmiş bir siyasi hareket neferi olarak ifade etmeliyim ki daha önceki seçimlerde bazı kendini bilmezler arkadaşlarımızın işini, gücünü dile alarak bel altı konuşmuşlardır. Kınamayınız, kınadığınız şey başınıza gelmeden ölmezsiniz. Bunu bir şiar etmeliyiz. Bu sadece bireysel değil teşkilat çalışmalarında da karşımıza çıkabilir. Gün olur devran döner. Bunun ötesinde durumlarla da karşılaştık. Bazen sadece iftiraya dayalı şeylerle karşılaştık ve karşılık verip kendimizi anlatacak vakit bulamadık. Kardeşlik vurgusuyapmaktan geri adım atmayıp bunu tüm Türkiye´ye yayacağız? dedi.

 

KUTUPLAŞAN TÜRKİYE´NİN MUTLAKA KUCAKLAMASI GEREKİYOR

Hasan Toktaş, ?2 gün sonra 24 Haziran´da Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimini yapacağız. Türkiye bize göre tek adamlığa devriliyor biz buna karşı çıkıyoruz. Güçlü parlamenter sistemden yanayız. Türkiye; Suriye´ye, Irak´a, Azerbaycan´a, Kuzey Kore´ye benzesin istemiyoruz. Şuan kutuplaşan bir ortam yaşanıyor. İYİ Parti olarak kutuplaşan Türkiye´nin mutlaka kucaklaması gerektiğini arzu ediyoruz. İnsanlar siyasi görüşleri, düşünceleri net olarak ifade etmekten ciddi anlamda çekinir ve korkar hale gelmiş. Bu millet hiçbir baskı ve boyunduruğu kabul etmez. Facebook´ta bile insanlar birbirinin paylaşımını beğenmekten korkar hale gelmişler. Türkiye´nin bundan acilen kurtulması gerekir. Şehirlere girerken GBT sorgusundan geçiyoruz. Ülkemizdeki Suriyelilerin rahat ettiği kadar rahat edemez hale geldik. Türkiye nereye gidiyor, bu gidişat nereye diye düşünmek Lazım. Türkiye´de liyakat ve ehliyetin ön plana alınması lazım. İşe girerken illa ki AK Parti´den bir yazılı kâğıt getirmesini şiddetle reddediyoruz. Hangi siyasi partiye mensup olursa olsun, hangi mezhepten, etnik yapıdan olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartına sahip olan her vatandaşımızın işinin torpilsiz görülmesi lazım. Ağa da paşa da reis de o kimliktir. Maksadımız İnegöl´e hizmet etmektir, İnegöl insanımıza hizmet etmektir. Basına ciddi bir ambargo koyulduğu bu dönemde bizlere verdiğiniz imkândan dolayı sizlere teşekkür ediyorum? dedi.

 

CİDDİ BİR BEKA SORUNUYLA KARŞI KARŞIYAYIZ

Hayati Bedir, ?Şahsımla birlikte 4 adayın burada bulunması güzel bir şey. Hepimiz İnegöl´de yaşıyoruz. Siyaset ve makamlar gelir geçer, Pazartesi günü birbirimizin yüzüne bakmamız, insanları da kutuplaştırmamamız gerekiyor. 24 Haziran genel seçimi var, memleketin kaderini belirleyecek. 24 Haziran seçimi diğer seçimler gibi değil, memleketimiz ciddi şekilde beka problemi yaşıyor. Her vatandaşın ayrı ayrı sıkıntıları var. Bizler bunu aşabiliriz. Çok zengin kaynaklara sahibiz. Bu sıkıntılar gidebilir. Her siyasi partinin seçim beyannameleri var. Görmemiz gereken bazı gerçekler var. 23 ay önce bir 15 Temmuz hadisesi yaşadık, halen riskler geçmiş değil. Bu yapılanmanın bir benzerini Irak yaşadı, durumları ortada. Sınırımızdaki tehditler de ortada. Siyasi hatalar yapılmış olabilir, üslubumuza çokdikkat etmeliyiz. MHP olarak 50 yıllık geçmişi olan bir hareketiz. Bu ülkeyi canımız pahasına koruruz. Ülkemizin durumu çok zor... Sınırımızdaki ülkelere yaşatılanlar bize de yaşatılmak isteniyor. Ortadoğu´da 21. yüzyılda 21 ülkenin sınırları değişecek denildi. Ülke olarak sıkıntılarımız var, memleketi 1 adım öteye götürme derdindeyiz ama siyasilerimizin ve vatandaşlarımızın bunu görmesi gerekiyor. Bizim gidecek hiçbir yerimiz yok. Ülkemizdeki mültecilerin de 4-5 yıl önce bizler gibi haneleri vardı. Bizim gidecek hiçbir yerimiz yok. Bu memlekette bir şeyler değişecekse bunu değiştirmek de Türk milletine aittir. Sandıktan çıkan kararı öper başımıza koyarız. Derdimiz öncelikle İnegöl ama memleketimizdeki durumu da görmeliyiz? dedi.

 

OBİT´İ HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Erkan Dönmez, ?Siyasi partiler bir araçtır. Biz farklı siyasi partilerde siyaset yapıyor olabiliriz ama temel amacımız ülkeye hizmet etmektir. 24 Haziran akşamı, 25 Haziran sabahı seçilirsek bu rozeti çıkarıp milletvekili rozetini takarak herkesi kucaklayan İnegöl ve Bursa´da iyi bir siyaset anlayışını, yeniden barış ve huzurun kurulduğu bir siyasi anlayışı getireceğim. Komşularımla sıfır sorun diye yola çıkan mevcut iktidarının durumu ortada.OHAL nedeniyle ciddi sıkıntılar var. İktidar olursak Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatını (OBİT) oluşturup OHAL´İ KALDIRARAK terörle mücadelede ciddi anlamda mücadele edeceğiz. Ülkenin tekrar güvenli ve güvenilir bir ülke olması adına çalışacağız. İnegöl´ü kardeşlerime, büyüklerime şunu ifade ediyorum; İnegöl´ün 4 tane pırıl pırıl adayı var. 4´üne de gönül rahatlığıyla oy verebilirler. İttifak yaptık, adı Millet İttifakı. MHP de AK Parti ile Cumhur İttifakı yaptı. Biz yerelde kardeşçe geçinen insanlarız. Kavgadan yana olmadım, her zaman bölüşmekten yana oldum. Bölüşürseniz tok, bölünürseniz yok olursunuz. Bizim ülkemiz 1 tane, tek. Yarın çocuklarımıza miras bırakacağız. Asla bölünmeyen bir düsturla hareket eden, yukarıdaki siyasi büyüklerimizin de biraz daha sakin üslupla hareket etmeleri ülkeyi daha huzurlu ve mutlu hale getirecektir. İnegöl bunun bir örneğidir. Oy verecek değerli İnegöl halkına, 2. Bölgedeki tüm ilçelere hayırlı bir seçim diliyorum? dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25