www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

TÜRKİYE´Yİ TEMİZLEYECEĞİZ

TÜRKİYE´Yİ TEMİZLEYECEĞİZ

Demokrasi nöbetleri Cumartesi akşamı gerçekleştirilen büyük yürüyüşle sona erdi. Yürüyüş sonrası ilçe halkına seslenen AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Türkiye´yi FETÖ´den temizleyeceklerini söyledi.

İnegöl Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen demokrasi nöbetleri 23´üncü gecesi ile final yaptı. Protokol üyelerinin de katılımları ile Atatürk Anıtı önünden başlayan yürüyüş ile start alan program, Belediye binası önünde düzenlenen etkinlik ile devam etti.

Programa; Kaymakam Ali Akça, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, siyasi parti temsilcileri, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, İTSO Başkanı Metin Anıl, STK temsilcileri, oda ve dernek başkanları, kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

AKTAŞ´TAN CUMHURBAŞKANINA DAVET

Programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ?15 Temmuz akşamı bir daha düşünmeyi bile istemediğimiz dehşet gecenin ardından 23 gündür milletimiz ülke genelinde öyle bir kenetlendi ki? Tüm siyasi partiler, tüm mahallelerimiz, gençlerimiz hep birlikte buradalar. Bu akşam, İnegöl´deki son programımızı yapıyoruz. Bu akşam bizleri kırmayarak aramızda bulunan AK Parti İstanbul Milletvekilimiz Ahmet Hamdi Çamlı´ya, her akşam farklı bir ilçede bu güzelliklere ortak olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe´ye, çok değerli İlçe Kaymakamımız Ali Akça´ya, çok değerli AK Parti Bursa Milletvekilimize hoş geldiniz diyorum. Siyasi partilerimiz burada. Bu, AK Parti´ye ya da Cumhurbaşkanımıza yapılmış bir hamle değildi, Türkiye´nin birliğine ve demokrasisine vurulmuş bir hamleydi. O yüzden ilk günden itibaren farklı siyasi partili kardeşlerimiz de buradalardı. Tüm siyasi parti başkanlarımıza da teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımızı en son 2005 senesinde İnegöl´de ağırlamıştık, aradan 11 sene geçti. Sayın Vekilimiz İstanbul´da siyaset yapmaları hasebi ile hem eskiden beri Cumhurbaşkanı ile olan dostlukları, hem de kendilerinin İstanbul´da bulunmaları hasebi ile İnegöl´ün Sayın Cumhurbaşkanımızı çok özlediğini, kendisini en kısa zamanda İnegöl´de görmek istediğimizi özellikle ifade etmek istiyoruz. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Meğerki biz birbirimizi ne kadar çok seviyormuşuz. Seçim zamanı siyasetimizi yapacağız, herkes eleştiri ve önerilerini ortaya koyacak ama şanlı bayrağımız altında bir ve beraber olmayı hiçbir zaman bırakmayacağız. Sizin şer bildiklerinizde hayır vardır, Cenab-ı Hakk bunu hayra çıkarsın? dedi.

?TÜRKİYE´NİN ÖNÜNÜ KESMEK İSTEYEN BİR SALDIRI?

İnegöl´de çok güzel bir tablo olduğunu dile getiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ?Bursa´da merkez dışında en büyük heyecan İnegöl´de? Sizlerle gurur duyuyoruz. Türkiye´nin her yerinde güzellikler yaşıyoruz. İlk günden beri meydanlardayız. Şölen gerçekleştiriyoruz. 15 Temmuz dünya tarihinin önemli bir noktasıydı ve özellikle Türkiye için önemli bir gündü. O gün Türkiye Cumhuriyeti büyük bir saldırıya uğradı. Adına darbe dediler ama bakıyoruz ki, darbeye pek benzemiyor. Ülkedeki düzeni bozmak, gelişen Türkiye´nin önünü kesmek için yapılan bir saldırıydı ama başaramadılar. Son sözü halk söyledi, son noktayı kahraman Türk halkı koydu.?

?BU ÜLKEYİ SOKAKTA BULMADIK?

?Atatürk´ün dediği gibi, ?Hâkimiyeti kayıtsız şartsız milletindir.´ Egemenlik milletindir, son sözü Türk milleti söyleyecektir. Türkiye eski Türkiye değil, Türk milleti de eski Türk milleti değil. Bu acılarla doğduk, bu acılarla yaşadık. Menderes konusunda bu milletin hep bağrı yanık. Artık bu milletin böyle sıkıntılar yaşamaya niyeti yok, onun için de devletine, cumhuriyetine, demokrasisine, bayrağına sahip çıkıyor. Bir musibet bin nasihatten evladır demişler. Burada ilk günkü gibi kalkışma var sözüyle hep beraber meydana yürüdük. Arkasında gerçekten bu işi en iyi yapan, herkesin ?Böyle bir liderimiz olsun´ dediği, dünyaya siyaseti öğreten Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan´ın emri ile sokağa çıktık ve onun emri ile sokaklardayız. Bu devleti sokakta bulmadık, bu bağımsızlığı, bu bayrağı kolay elde etmedik, kimseye de bırakmaya niyetimiz yok. Başkomutanımız ne diyorsa sonuna kadar arkasındayız.?

40 YILDIR HAİN YETİŞTİRMİŞLER

?İnegöl, Bursa, bayrağımız bir tane. Birlikte hareket etmemiz lazım. Devletimize, vatanımıza, ülkemize sahip çıkmamız lazım. AK Parti de MHP de CHP de BBP de SP de diğer partiler de burada, ne mutlu bizlere. Bu millet büyük bir millet, tarih boyunca da büyük oldu, destanlar yazdı, insanlığa güzellikleri taşıdı. Onun için bu millet bir gece baskınıyla yok edilecek bir devlet değil. Birkaç saatlik uyanıklık yapmayla bu devleti ele geçiremezsiniz, ele geçirseniz de yönetemezsiniz, sadece karıştırırsınız, işimizi zorlaştırırsınız. Bu millet de darbeyi nasıl önleyeceğini gösterdi. Onlar her türlü hesabı yaptılar. Hesaba katmadıkları bir şey vardı. Onların bir hesabı varsa Cenab-ı Hakk´ın da bir hesabı var. Sokağa çıkma talimatının ardından 2 saatte her şey değişti. Milletimiz karşı devrim yaptı. Tüm dünyanın gözü önünde Türk halkı nasıl tankların karşısına çıktı. Allah bize tatbikat yaptırdı, devletinizi, cumhuriyetinizi, vatanınızı koruyun düşman uyumuyor dedi ve sonunda bu tatbikatı yaptık. İnsanlar doğal olarak sokağa çıktılar çünkü devletlerine, liderlerine güveniyorlardı. Bu millet büyük bir millet. Bir daha bunları yutmaz. Erkekseniz bir daha deneyin. Boyunuzun ölçüsünü aldınız. Artık darbeler tarihe karıştı, büyük Türk milleti buna hiçbir zaman müsaade etmeyecek. Bu millet bu ihaneti kabul etmez. 40 yıldır hain yetiştirmişler, tüm kurumlara hainler sokmuşlar, Türkiye´yi ele geçireceklerini düşünmüşler. Adam gidiyor Tanzanya´da okul açıyor, kerameti kendinde zannediyor. Sen kimsin? Senin arkandaki güçler seni kullanıyorlar, sonunda rezil rüsva oldun. Dünya güçlerinin maşası oldun, senden bir şey olmaz. ?Ben din adamıyım´ diyorsun bu millete karşı geliyorsun, bu aziz millete hakaret ediyor, beddua ediyorsun. Hoca hiç beddua eder mi? Beddua tutmaz, döner kendini vurur. O alevler döndü kendi evlerini sardı, rezil rüsva oldular. Bu memleketin her türlü nimetinden istifade ettiler, yetmedi sonunda azdılar. Allah da cezalarını verdi. Siz bu kadar hain yetiştirdiyseniz bu millet de kahramanlarını yetiştirdi. Bunu da en güzel şekilde gösterdi. İnşallah artık bunları tarihe gömdük. Bu millet hiçbir zaman için böyle şeyleri hak etmedi? şeklinde konuştu.

?İMAM KILIĞINA GİRMİŞ PAPAZ?

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, ?15 Temmuz akşamı aldığımız bir haberle içimizi bir duygu kapladı. Olağanüstü durumla karşı karşıya geldik, hepimiz aynı anda aynı şeyi hissettik ve o anda evlerinde oturanlar evlerinden, kahvehanede oturanlar kahvehanelerinden bu olağanüstü duruma tepki koymak için bir yeniden dirilişe geçtiler. O akşam yola çıkarken nerede buluşmamız gerekir anlayışıyla hiç kimsenin çağrısı olmaksızın, İnegöl Belediye meydanında aziz milletimiz toplanmaya başladı. Toplanırken alelacele evden çıkarken hepimizin pür dikkat kesildiği ve yanından ayırmamak için gayret gösterdiği 2 şey vardı. Biri yanımıza Kur´an-ı Kerim´i, Yasin cüzlerini almıştık, bir de partimiz, görüşlerimiz farklı olsa da şanlı al bayrağımızı almıştık ve demiştik ki; Türkiye´ye bir işgal hareketi başlıyor, milli irademize darbe teşebbüsü var, ne yapmalı, nasıl dik durmalı, bunu nasıl püskürtmeliyim anlayışıyla sokaklara çıktık. Akın akın bu meydana geldik. 80 bin hemşerimiz buradaydı. Gelemeyenler çocuklarına ?Kur´an okumaya başlıyorum ama gönlüm orada´ demişti. 15 Temmuz akşamı saat 23.15´te 80 bin kişiyle İnegöl´ün tamamını temsil edecek şekilde milli irademize, kendimize ve Türkiye´mize sahip çıktık. Size müteşekkiriz. O gün sokaklarda koşarak buraya geldik. Sonra küçücük telefon ekranından çok ulvi bir mesaj aldık. Cumhurbaşkanımız o anda aziz milletimize ?Meydanlara çıkın, emperyal güçler emperyalist bir anlayışla ülkemizi işgal etmeye geliyorlar, yerli işbirlikçileriyle, satılmış hainlerle ülkemizi işgal etmeye geliyorlar, haydi sokağa, Türkiye´ye sahip çıkmaya´ dedi. Aynı coşkuyu yeniden yaşıyoruz, dimdik ayaktayız. Darbe teşebbüsüne ve işgal harekâtına hangi hissiyatla karşı duyduysak aynı hissiyatla yine duruyoruz, durmaya da devam edeceğiz. Onlar bir avuç satılmış. İçeride satılmış hainler. Emri dışarıdan alanlar. Aklını ve beynini başkasına kiralayanlar bizi sindireceklerini, püskürteceklerini ve korkutacaklarını zannettiler. İnegöl´ün 116 mahallesinden akarak buraya geldik ve Türkiye bizimdir dedik. Bunu kimseyle paylaşacak zihniyet ve anlayışta değiliz. Bizim aklımız milletimizin emrindedir. Milletimizin iradesini yansıtıyoruz. Türkiye´nin nöbetini tutuyoruz. Bizi asla uykuya geçecek zannetmeyin. Hain planları olanlara sizin tek sesiniz, toplu yüreğiniz olarak sesleniyorum; ?Sizin medeniyet dediğiniz tek dişi kalmış canavar olarak elinizde her türlü silah olabilir, herkesi paranızla satın alabilirsiniz, işbirlikçileri kiralayabilirsiniz, hainleri kendi emellerinize alet edebilirsiniz ama İnegöllüleri ve İnegöl´de yaşayan 250 bin insanı bundan sonra plan yaparken hesaba koyun. Size plan yaptırmayacağız. 80 milyon olarak da Türkiye´ye plan yaptırmayacağız. Hizmet kelimesini kirlettiler, gerçek hizmet anlayışıyla hükümetimiz paralel devlet yapısının, FETÖ terör örgütünün, imam kılığına girmiş papazın, Fetullah Gülen´nin bütün elemanlarını milletimizin içinden temizleyeceğiz.?

?İNEGÖL BELEDİYESİ´Nİ TESLİM ALMAK İÇİN BEKLİYORLARDI?

?Türkiye aziz milletimizindir. Bu toprağa sahip çıkmak, hizmet etmek bizim boynumuzun borcu. Tüm siyasi partilerimizin anlayışı bu. Ama siz paralel devlet yapısı anlayışıyla insanımızın, milletimizin, hemşerilerimizin vicdani duygularını, yardım etme duygusunu sömürerek bağışlar topladınız. Bu millet Allah rızası için verdi. Okullar yapılıyordu, Türkiye ülküsüne hizmet etsin diye verdi. Lakin 15 Temmuz´da 40 yıllık biriktirdiğiniz emeği, içimize fitne sokmak için biriktirdiğiniz emeği 1 gecede, 3-4 saatte milletimizin güçlü iman duygusuyla püskürttük ve püskürtmeye devam edeceğiz. Geri adım atmayacağız. Teminatı Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız, siyasi partilerimizin genel başkanlarıdır. Yenikapı´da yekvücut olarak dünyaya haykıracağız. Biz bu toprakları öz vatan olarak, öz yurt olarak kendimize seçtik. Burası bize kiralık değil. Buranın bedeli kanlarımızla ödendi. Geri adım atmayacağız. Siz hizmet ettiğiniz ve aklınızı kiraya vererek paralel devlet yapısı anlayışıyla burada başkalarına taşeron hizmet verdiğiniz, bizi bölme girişimlerinde başarılı olamadınız. Anlayışlar kirleniyor. Cemaat anlayışını kirletmeye çalıştılar, hizmet etme anlayışını, imam anlayışımızı kirletmeye çalıştılar. Bu anlayışlardaki bütün kirliliği ortadan kaldıracak gücü hep beraber göstereceğiz ve onların siyasi uzantılarını, medya uzantılarını, finans uzantılarını, sanat dünyasındaki uzantıları temizleyeceğiz. Milli birlik sergilenirken, kendine sanatçıyım diyenler buna şov diyorlar. 3 milyon insan oraya şov yapmak için mi gidecek, vatanına sahip çıkmak için mi gidecek? Nasıl sanatçısınız siz? Yepyeni bir sayfa açılıyor. 15 Temmuz turnusol görevi gördü. Etrafınızda çok acı tespitlerde bulunacaksınız. Biz masum insanlar olarak onların darbe teşebbüslerinden haberdar değildik, ama FETÖ terör örgütü mensupları, ona para ve destek sağlayanların hepsi bu darbe teşebbüsünden haberdardı, bunu biliyor ve bu anlayışla hareket ediyoruz. Tanklar sokaklara çıktığında, TRT işgal edildiğinde o bir avuç teröristin her türlü destekçileri arkada köşe başında bekliyorlardı. Darbe başarılı olsun, İnegöl Belediyesi´ni teslim alalım diye bekliyorlardı. Teslim etmediniz. Allah sizden razı olsun. Önce buraya geleceklerdi. Ondan sonra kendi askerimizi kendi silahımızla karşı karşıya getirecek, millet olarak bizi birbirimize düşürecek iç savaş programı yapacak, ülkeyi kan gölüne döndüreceklerdi. Bundan 20 sene önce rahmetli Başbakanı Necmettin Erbakan ne demişti; eğer bir gün mesele Suriye olursa bilin ki hedef Türkiye demişti. Biz uyanık davrandık, o nasihati tuttuk, memleketimize sahip çıktık. Her şey ortaya çıktı, daha da çıkacak. Hepsini ayıklayacağız. Adil olacağız. Cezayı verirken de, uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde demokratik hukuk nizamına göre cevap vereceğiz."dedi.

BİR TANE AĞAÇ KIRILDIMI

 Bütün dünya bizden vandalizm bekliyor. Gezi parkı hadisesinde o işbirlikçilerin elemanları sokaklara çıkıp polis arabalarını yaktılar, bankaları, işyerlerini ateşe verip zarara uğrattılar. 23 gündür milyonlarca insanımız sokaklarda. Siyasi parti gözetmeksiniz diyoruz, bir tane ağacın dalı kırıldı mı? Hayır. Çünkü bizim davamız memleket davası. Bizim davamız bu memleketi satma davası değil. 7 Haziran seçimlerinden önce bir ziyaret gerçekleşti. Bayide satılmayan, zorla abone yapılan bir gazete vardı.Şu gazeteye abone olmazsan şu işin görülmez deniyordu. Onun genel yayın yönetmeni Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanına bir ziyarette bulundu, arka kapıdan gizlice girerek hain planlarının temellerini atacaklardı. Ama Allah büyük. Siz gizli yapmak istersiniz bize ayan eder. Yakalandınız. Memleket sevdalısıysanız AK Parti´nin iktidarını kesintiye uğratmak için mücadele ettiniz. Hani milliydiniz? 22 Temmuz´da terör ateşinin fitilini ateşlediler. Hepsinin hesabını soracağız. Bundan sonrası iktidara düşüyor. Kararlılıkla sizin bize verdiğiniz mesajları hayata geçireceğiz? diye konuştu.

MESAJI ULAŞTIRACAĞIM

AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı da, konuşmasında şu sözlere yer verdi. ?Cumhurbaşkanımıza davetinizi ısrarla ulaştırmaya çalışacağım. Cumhurbaşkanımız her tarafı çok sever ama destanların yazılmaya başladığı, Osmanlı kaynağı İnegöl´ü, Bursa´yı çok daha sever. Bunu yakinen biliyorum.?

EMPERYALİST HIRSIZLARA KARŞI DURUYORUZ

?Asrın başında büyük bir işgalle karşı karşıyaydık. 1915´te Çanakkale´de 250 bin vatan evladını toprağa gömerek ?Çanakkale geçilmez´ dediğimiz o İngiliz 3 sene sonra o Çanakkale boğazından geçti. İstanbul Boğazını geçti, Dolmabahçe´ye demir attı, katil gemilerinin toplarını devlet idare merkezlerimize çevirdi. İstanbul 5 sene işgal altında kaldı. 5 sene sonra bir mermi atmadan çıkıp gitti emperyalist hırsız. Şimdi de o hırsızlarla uğraşıyoruz. Bu millet 15 Temmuz´da nasıl bir araya geldiyse o zaman da paşasıyla, çöpçüsüyle, hocasıyla, mühendisiyle kim varsa hepsi bir araya geldi, o emperyalistleri kovmaya çalıştık. Asırlar boyu biz büyük bir devletin, büyük bir medeniyetin insanlarıydık. Merkezimiz İstanbul´du. Niçin Ankara´ya gittik? Niye meclis Ankara´dadır. Çünkü bu emperyalistler bizi öyle sıkıştırdılar ki 20 milyon kilometrekare alandan 780 bin kilometrekare alana konserve kutusu misali sıkışıp kaldık. Onun için Ankara´dan yeni bir cumhuriyetle çıkış yolu aradık. Bugünkü duruşumuz da onun bir örneğidir. O işgalden beri 100 senedir iki yakamız bir araya gelmiyor. Alevi-Sünni, Kürt-Türk, sakalı şu kesimliymiş, sağcı-solcuymuş diye birbirimizle uğraşıp durduk. Emperyalist hırsızlar, Siyonizm güdümlü küresel hırsızlar içimize fitneleri ektiler. Bizi birbirimizle uğraştırdılar ki cebimizden rahat çalsınlar, topraklarımızı iyi sömürsünler. Tantanaları içimize ektiler, birbirimizle boğuştuk. Hâlbuki biz büyük bir medeniyetin çocuklarıydık, asırlardır dünyaya sadece adalet getirdik. Zulmetmedik. Zulmetseydik bugün Balkanlarda bir tane Sırpça, Bulgarca konuşan olmazdı. Biz merhamet medeniyetinin çocuklarıyız. Bizi birbirimize düşürdüler, o zaman ensemizde boza pişirmeye başladılar. Bu millet artık yeter dedi. Hiçbir küresel gücü tanımıyoruz. Bu duruş bunun duruşudur. Tüm memleket meydanlarındaki duruş bütün küresel güçlere karşı başta Amerika´sı, İngiliz´i, İsrail´i olmak üzere hepsine karşı bir duruştur. Bütün emperyalist hırsızlara karşı bir duruştur. Başkomutan BM´de ?Dünya 5´ten büyüktür´ diye boşuna demedi. Karşı geliyoruz. Türkiye´de değil tüm dünyadaki hırsızlıklara ve emperyalizme karşı duruyoruz. Tüm dünya bize dua ediyor. Dünyadaki tüm mazlumlara yardım edecek başka kimse yok. Dünyayı sömürenler belli. Sömürülenleri arkasına alacak başka kim var bu aziz milletten başka? Üzerimizdeki yük büyüktür. Bütün dünya bize dua ediyor. Arap diyerek küçüksüyoruz. Köpeğe Arap ismi taktık. Böyle bir rezillik olmaz. Yurtdışına gittiniz mi ?Türk, Türk, Türk´ diye köpeği çağırdıklarını? Ne kadar büyük bir üzüntü, ne kadar büyük bir ıstırap? Ama biz yıllardır siyah köpeği ?Arap, Arap´ diye çağırıyoruz. İçimize büyük fitneler soktular. Artık uyanın? Bu hırsızlara karşı 15 Temmuz´daki duruşumuzu kıyamete kadar sürdüreceğiz. Cesedimizi çiğnemeden çakıl taşımızı bile alamayacaklar, yeter artık. İçimizde hainler dolaşıyor. Bizi birbirimize vurdurmaya çalışıyorlar. Arap cahillere demişlerdi ki Türkler gidiyorlar, altınları, pırlantaları yuttular. Arap cahil de dedemin peşine düştü, ilk kıstırdığı yerde karnını deşti. Bıçağı vurdu ama eyvah eyvah, beni bu İngiliz kandırdı, kandan ve ilimden başka bir şey yok. Bizi birbirimize böyle düşürdüler. En güzel anamız, Fatıma anamızın adını böceğe taktık? Artık bu fitnelere gelmeyelim. Bu milletin sağcısını da solcusunu da hepsini 15 Temmuz akşamı Vatan Caddesi´nde gördüm. Dedelerimizin yaptığı gibi omuz omuza mücadele ettik. Hainler çaldıkları helikopterle tankı Vatan Caddesi önüne çekmişler. Evime yakın, fışkırdık sokaklara. Hiç kimse sağına soluna bakmadı. Hain çekmiş oraya asker aracı tankı. Yapma diyoruz, kardeşiz diyoruz. Tam o itiş kakış sürerken yine Siyonizmin köpeği, asker kıyafeti çalmış birkaç hain helikopteri çalmış, Vatan Caddesine inmeye çalışıyor. İşte orada gördüm ben bu milletin yüreğini. Aksaray meyhanelerinde sarhoş kardeşimin yüreğini de orada gördüm. Mesele vatansa gerisi teferruattır diye aşkla sokağa çıkmış ülkücü kardeşler yolda gördüm. Pos bıyıklı Alevi kardeşi orada gördüm. Geziyi sadece 3 tane ağaçtan ibaret zannedip sonra işin içindeki fitneyi anlayan Gezi parkındaki direnişçi canları gördüm. Hep beraber verdik bu mücadeleyi? açıklamalarında bulundu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29