www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

TÜRKMENLER SAHİPSİZ DEĞİL

TÜRKMENLER SAHİPSİZ DEĞİL

İnegöl Trabzonlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından temin edilen 500 çuval un, İHH aracılığı ile Bayırbucak Türkmenlerine gönderildi.

 

İnegöl Trabzonlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği, 1 hafta gibi kısa bir sürede temin edilen 500 çuval unu TIR ile Bayırbucak Türkmenlerine yardım amacıyla bölgeye gönderdiler. Düzenlenen uğurlama programına Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İHH İnegöl Başkanı Fikret Bayram, İnegöl Trabzonlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Eyüp Şahin ve yönetim kurulu üyeleri ile vatandaşlar katılım gösterdiler.

 

2. TIR İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI

Tören esnasında bir konuşma yapan İnegöl Trabzonlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Eyüp Şahin; ?Bizler için bu anlamlı güne katıldığınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyoruz. Yaklaşık bir asır önce vatanımızın bir parçası olan Suriye ile aramıza her ne kadar sınır çizilse de kardeşliğimize gönüllerimize yüreklerimize bir sınır çizilemez. Oralardaki kardeşlerimizi yalnız bırakamayız. Bundan dolayıdır ki İnegöl´de yaşamaktan büyük bir onur duyan Trabzonlular olarak yasadığımız kente renk katmak sosyal sorumluluklarımızı yerine getirmeye çalışmaktayız. Bu kapsamda yapmayı planladığımız horon ve hamsi festivalimizi iptal ederek bu tasarrufumuzu Suriye´deki savaş mağduru açlıkla yoksullukla boğuşan kardeşlerimize 500 çuval un gönderme kararı aldık. Emeği geçen tüm hemşerilerimize ve İnegöllü dostlarımıza yoğun ilgilerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Bir hafta gibi kısa bir sürede toplanan bu yardım fazla vermiş ikinci yardım tırının da şimdiden hazırlanmasına sebep olmuştur. Allah bu birlik ve beraberliğimizi daim kılsın. Ayrıca bu yardımlarımızı Suriye´deki kardeşlerimize ulaştıracak olan İnegöl İHH´ya teşekkür ederiz; hayırlı yolculuklar dileriz. Bizim bir sloganımız var biliyorsunuz bize her yer Trabzon bizde sınır yok? dedi.

 

?YÜREKTEN ALKIŞLIYORUM?

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise; ?Bugün buraya bizi davete ettiler. Çok anlamlı bir hareket? Yürekten alkışlıyorum. Kültür ve hemşeri dernekleri bir araya gelinip oyun oynanan, çay içilen yerler değildir. Bu memleketin sorunlarına sıkıntılarına hatta sınır ötesine bile el atabilme kabiliyetine sahip olan insanlardır. Suriye ile aramızda sınır olsa da komşuluk kardeşlik ilişkilerimiz var. Arkadaşlarımız çok anlamlı bir hareket yaptılar. Horon ve Hamsi Festivalini iptal ederek; burayla alakalı bir kampanya başlattılar. Biz öğlen ne yiyelim, akşam ne yiyelim diye düşünürken onlar 1 dilim ekmeğe muhtaçlar. Emeği geçenleri kutluyorum. Kim destek verdiyse Allah onlardan razı olsun. Farklı sivil toplum kuruluşlarımız bu tür organizasyonlar yapıyorlar. Bu millet onca sıkıntılara rağmen nasıl ayakta diye araştırmaya gerek yok. Bu birlik ve beraberliktir, yardımseverliktir, hamiyetperverliktir. Trabzonlular Derneğini kutluyorum. Çok ince bir harekette bulundular. 2.TIR ile ilgili çalışmalar da sürüyor. Biz hep yardım eden, veren olalım. Cenab-ı Hakk Anadolu´nun evlatlarına da hep yardım etmeyi nasip etsin? şeklinde konuştu.

 

2. TIR DA UĞURLANACAK

İHH Başkanı Fikret Bayram; ?Hani bir söz vardır. Beni yenebilmen için 1 fırın ekmek yemen lazım. Şuanda yaşadığımız bu. Ülkeyi bölmek isteyenlerin 1 fırın ekmek yemesi lazım. Trabzonlular kendileriyle direk alakalı olmasa da, sınırdaki fırınların un ihtiyacını karşılıyorlar. Bu engellenemediği müddetçe bu ülkeyi bölemeyecekler. Dernek üyelerine ve tüm kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. İnşallah 2.TIR´ı da beraber uğurlarız? ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından dua ile 500 çuval un taşıyan TIR, Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere yol açıktı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19