TÜRKMENLERE 2 TIR YARDIM

TÜRKMENLERE 2 TIR YARDIM

AK Parti İnegöl Teşkilatı,Bayır Bucak Türkmenlerine yönelik düzenlenen yardım kampanyasına 2 TIR dolusu yardım malzemesi ile katkı sağladı.

 

AK Parti İlçe Teşkilatı tarafından toplanan 2 TIR dolusu yardım malzemesi, dün Bursa-Ankara Karayolu üzerinde düzenlenen tören sonrası Bayırbucak´a uğurlandı. Programa; Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve yönetim kurulu üyeleri, İlçe Müftüsü Kazım Güzel ve vatandaşlar katılım gösterdiler.

 

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ZULME DUYARSIZ KALMAZ

Yardımlarla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, ?Bugün burada, Suriye´de yaşayan Bayırbucak Türkmen kardeşlerimize yapacağımız yardımlardan oluşan iki TIRyardım malzemelerini göndermek için bir araya gelmiş bulunuyoruz.Türkiye Cumhuriyeti hiç bir zaman; değil yanıbaşında, dünyanın hiç bir yerinde baskı, şiddet ve korku unsurlarıyla insanların zulüm görmesine seyirci kalamayacağını tüm dünyaya göstermiştir.Bu sebeple Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın duruma karşı göstermiş olduğu özel hassasiyet sebebi neticesinde, Genel Başkanımız Prof. Dr. Sayın Ahmet Davutoğlu´nun talimatı ile AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı olarak tüm Türkiye genelindebütün il ve ilçe teşkilatlarımızda Bayırbucak Türkmenlerine yönelik yardım kampanyası başlatılmıştır.Yapılan görüşmeler neticesinde bölgede acil olarak ihtiyaç duyulan malzemelerin;çocuk maması, çocuk bezi,battaniye ve uzun süre dayanıklı gıda ürünleri olduğu tespit edilmiştir.Suriye´deki çatışmalar son dönemde şiddetini artırırken,en çok acıyı, Bayırbucak´taki Türkmen kardeşlerimiz çekiyorlar. Bir yandan Esedrejimi, bir yandan Rus bombaları altında yaşam mücadelesi veren Bayırbucak Türkmenlerine,Allah´a şükürler olsun ki;Türkiye´nin dört bir yanından gönderilen yardımlarla her geçen gün farklı kesimlerden destek yağıyor.Dost,komşu ülke Suriye´de mazlumlara, hem Türkiye olarak hemde İnegöl olarak yardımlar ilk günden itibaren devam ediyor. Bir taraftan savaş devam ederken, kışında bastırmasıyla imkânlar iyice kısıtlı hale geldi.Dostluk,kardeşlik sıkıntılı zamanlarda belli olur. Bizde dostluğumuzu en iyi şekilde göstermeye devam ediyoruz.Tek temennimiz savaşın ve zulmün bir an önce bitmesi. Ancak hayat normale dönene kadar yardımlarımızı bölgeye göndermeye devam edeceğiz? dedi.

 

İNEGÖL HALKI KENDİNİ BİR KEZ DAHA İSPATLADI

?Başbakan Davutoğlu´nun talimatları ile bu kervanda yerimizi almanın mutluluğunu yaşıyoruz? diyerek konuşmasını sürdüren Demirel, ?Gönderdiğimiz yardım malzemelerini sayacak olursam;battaniye, un, konserve, reçel, salça, kâğıt havlu, tuvalet kâğıdı, peçete, ıslak mendil, hijyenik malzeme, ilaç, bulgur, nohut, kırmızı mercimek, bebe bisküvisi, sıfır ayakkabı, sıfır çorap, giyim eşyası ve sütten oluşmaktadır. Sevgi, merhameti ve yardımseverliği bol olan İnegöl halkı bir kez daha kendini ispatladı.Bu süreçte desteklerini esirgemeyen, iş adamlarımıza, hayırseverlere ve bu yardımların toplanmasında büyük katkısı olan teşkilat mensubu arkadaşlarıma teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyorum? dedi.

 

Demirel´in konuşmasının ardından yardım tırları dualar eşliğinde uğurlandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32