TÜRKMENLERE AMBULANS YARDIMI

TÜRKMENLERE AMBULANS YARDIMI

Bayırbucak Türkmenlerine yönelik yardımlar hız kesmeden devam ediyor.

 

Türkiye genelinde olduğu gibi İnegöl´dede Bayırbucak Türkmenlerine yönelik yardımlar hız kesmeden devam ediyor. İnegöl Ertuğrulgazi Kültür ve Yaşatma Derneği ile Çayyaka Çevre Eğitim ve Kültür Derneği´nin ortaklaşa başlattığı yardım kampanyası ile yaklaşık 22 tonluk yardım malzemesi dün Cuma namazına müteakip Fatih Cami mevkiinden uğurlandı.

 

ARACINI BAĞIŞLADI

Bayırbucak bölgesinde ambulans olarak kullanılmak için araç eksiği olduğunu duyan Çayyakalıbir hayırsever, 1994 model olan Mitsubishi L 300 marka minibüsünün trafikten kaydını düşürerek, Bayırbucak Türkmenlerine bağışta bulundu.

 

AMBULANS OLARAK KULLANILACAK

Çayyaka köyünden bir vatandaşın minibüsünü bağışladığını ifade eden Çayyaka Çevre Eğitim ve Kültür Derneği başkanı Hakan Gencer, ?Bu kampanya ile birlikte Türkmen kardeşlerimize yardımda bulunmak istedik. Böyle bir tır yapalım dedik ve kampanyaya girdik. Bu kampanyada bize destek olan tüm halkımıza çok teşekkür ediyorum.Oradaki kardeşlerimize bir nebze de olsa yardımcı olabilirsek ne mutlu bize. Köyümüzden bir vatandaşımız orada ambulans olarak kullanılması için bir araç bağışladı. Onu da aracımıza yükledik.İnşallah orada çok faydası olacaktır. Araçta yiyecek, giyecek, tıbbi malzeme, un ve benzeri her türlü ihtiyaçları karşılayacak malzemeler bulunmaktadır?dedi.

 

TÜRKMENLER AĞIR BOMBARDIMAN ALTINDA

Bölgedeki Türkmenlerin Rusya tarafından bombardımana tutulduğunu ifade eden İnegöl Ertuğrulgazi Kültür ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Yılmaz ise, ?Bildiğiniz üzere Suriye´deki iç savaş, son günlerdeki Rusya´nın müdahalesi ile birlikte yeni bir gelişme safhasına geldi. Türkmen dağında bulunan kardeşlerimiz son dönemlerde Rusya´nın ağır bombardımanı altındadır. Yüzbinler Türkiye sınırına geldiler.Bugün artık birlik beraberlik günüdür.Hepimizin bu zulme karşı durabilmesi için yapacağımız en küçük yardımlar bile büyük önem arz etmektedir. İnegöl halkı, Yenişehir halkı ve Bilecik halkından topladığımız yardımlar sayesinde Türkmen kardeşlerimize faydalı olacağını ümit ediyoruz? şeklinde konuştu.

 

DİRİLİŞ HAREKETİ

Yaptıkları kampanyanın diriliş hareketi olduğunu vurgulayan Yılmaz, ?Konvoyumuzu diriliş konvoyu olarak isimlendirdik. Ertuğrulgazi´nin torunları Süleyman Şah´ın topraklarına gidiyor. Biliyorsunuz Süleyman Şah orada vefat etmiştir. Ertuğrulgazi´nin önderliğinde kayı boyu bu topraklara gelerek büyük Osmanlı Devleti´ni kurmuşlardır. Bu bir diriliş hareketidir.İnşallah bunun devamı gelecektir? diye konuştu.

 

Yardım tırı İlçe Müftüsü Kazım Güzel´in yaptığı dua sonrası yola çıktı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32