www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

TÜRKMENLERE BÜYÜK DESTEK

TÜRKMENLERE BÜYÜK DESTEK

Kaşıkçıoğlu İlkokulu öğretmen, öğrenci ve velileri tarafından Bayırbucak Türkmenleri için başlatılan yardım kampanyasında toplanan gıda ve giyim malzemeleri, İnegöl İHH yetkililerine teslim edildi.

               

Dün okulda düzenlenen teslim törenine Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğru, Eğitim Bir Sen İlçe Başkanı Sinan Aktaş, İnegöl İHH Başkanı Fikret Bayram, yönetim kurulu üyeleri, Kocatepe İlkokulu Müdürü Erdoğan Kızmaz ve öğretmenler katıldı.

 

DİĞER OKULLARDAN DA BU TİP HABERLER BEKLİYORUZ

İnegöl İHH olarak mazlumların yanında olabilme adına tüm eylemleri gerçekleştirme mücadelesi verdiklerini belirten İnegöl İHH Başkanı Fikret Bayram, ?Bu mücadeleyi haliyle kendi başına yapmıyor. Sivil toplum kuruluşlarından, kamu kuruluşlarından, her yerden destek alarak faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. Örneğin şuan bulunduğumuz bir okul, Kaşıkçıoğlu İlkokulu. Bu çerçevede Kaşıkçıoğlu İlkokulu da bizim muhataplarımızdan birisi. Öncelikle şunu ifade etmek lazım; Milli Eğitim Bakanlığımız yaptığımız protokol çerçevesinde İHH Her Sınıfın Bir Yetimi Var kampanyasını zaten gerçekleştiriyor. Bu konuda Bakanlık bünyesinde ve sonrasında da yoğun alaka gösteren İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, çalışanlarına, okul müdürlerimize ve tüm idari personele teşekkür ediyoruz. Bugün de o güzelliklerden birisi için biz buradayız. Kaşıkçıoğlu İlkokulu Müdürümüz Mahsuni Canbay bizi aradıklarında güzel bir organizasyon niyetinde olduklarını ifade etmişlerdi. Bizlerde zaten bu tip güzelliklerin içerisinde yer almayı mutluluk kabul ediyoruz. Bayırbucak Türkmenleri son zamanlarda gündemimizde olan maddelerinden biri. O bölgede büyük bir sıkıntı yaşanıyor. İşte o bölge için bir çalışma yapacaklarını söylediler. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. Bundan sonra ki süreçte diğer okullarımızdan da aynı güzellikleri bekliyoruz. AltınNesil Koleji aynı güzelliği yapmıştı. Hacer Salih Yıldız İmam Hatip Ortaokulu bir çalışma yapıyor. NaireÇikeyeva Anadolu Lisesi´nde de benzer çalışmalar var. Yine diğer okullardan da bu tip haberler bekliyoruz? dedi.

 

GİYİM VE GIDA YARDIMI TOPLANDI

10 gün öncesinde Okul Aile Birliğiyle birlikte bir yardım kampanyası başlattıklarını ifade eden Kaşıkçıoğlu İlkokulu Müdürü Mahsuni Canbay, ?Bu kampanyamızı bu ayın değeri olan empati değeriyle bütünleştirerek Bayırbucak Türkmenleri için bir yardım kampanyası başlattık. Bu kampanyamız 10 gün boyunca sürerek bugüne geldi. Bu kampanyamızla Türkmen kardeşlerimize lojistik destek anlamında giyim ve gıda yardımı toplandı. Bu kampanyada emeği geçen bütün velilerime, öğretmen arkadaşlarıma, öğrencilerime teşekkür ediyorum. Bu yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırma noktasında bize yardımcı olacak İnegöl İHH´ya teşekkür ediyorum? diye konuştu.

 

?Orta Asya´da bizden başka kavimlerde var´ diyen Canbay, ?İslam Orduları Orta Asya´ya gidince düşünüyorum ki; Oğuz´un İslam´la buluşup tanışması ve neticede Oğuz´un Maveraünnehir kıyısında ?La ilahe illallah MuhammedenResulullah´ demesi tesadüfi değil, bunu bir ilahi takdir olarak görüyorum. Alparslan´ın Malazgirt´ten Anadolu´ya girmesiyle Türk´ün ümmete mihmandarlığı başlıyor. Bu çerçevede medeniyet coğrafyasını cetvelle dizayn edenler, bu coğrafyayı yine 1.Dünya Savaşı´nın 100. yılında yine dizayn etmeye çalışıyorlar. Bu dizaynda bizim Malazgirt´te beraber olduğumuz Türkmen, Arap, Çerkez, Laz; Kudüs´te beraber olduğumuz Kürt, Arap, Türkmen, Laz; İstanbul´un fethinde, Çanakkale´de, Sakarya´da, Dumlupınar´da ve Anafartalar´da bir ve beraber olduğumuz kavimlerin meydana getirdiği ümmetin üzerinde tekrar bir operasyon uygulanıyor. Bu operasyonlarda en çok zararı görenlerden birisi de soyadı Türk olan Bayırbucak Türkmen kardeşlerimizdir. Bugün bu kardeşlerimiz üzerinde yürütülen bu operasyonların etkisini en aza indirmek ve onlara destek olmak amacıyla temel insani yardımları, Kaşıkçıoğlu ilkokulu Okul Aile Birliği çatısı altında velilerimiz, öğrencilerimiz ve değerli öğretmenlerimizin desteğiyle bir araya getirerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için hazırlamış durumdayız. Yardımlarda emeği geçen veli, öğrenci ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Yaptıkları yardımların huzuru ilahide kabul olmasını niyaz ediyorum? diye konuştu.

 

BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİ ZULÜM ALTINDA

Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğru ise, ?Nerede bir mazlum varsa, nerede sıkıntıya düşmüş bir insan, bir toplum varsa uzun bir süredir görüyoruz ki, İHH orada. Öncelikle İHH´ya şükranlarımızı sunmak istiyoruz. Çünkü sadece Türkiye´de değil, dünyanın her tarafında yaşanan zulümler, İHH´nın gündemine hemen düşüyor. Biliyorsunuz Milli Eğitim Bakanlığımızla İHH Genel Merkezi tarafından imzalanan bir protokol var. Bu protokol kapsamında bir takım çalışmalar yapılıyor. İnegöl´ümüzde de İnegöl İHH´yla birlikte bir takım çalışmalar yapılıyor. Okullarda her sınıfın bir yetim kardeşi var gibi yardım kampanyaları. Bunun yanında İnegöl´de yaşayan yetimlere yönelikte çalışmalar var. Bugün de güzel bir kampanya neticelenmiş durumda. Bayırbucak Türkmenleri bir zulüm altında. Ve Türkiye duyarsız kalmadı. İnegöl´ümüz ve çocuklarımız duyarsız kalmadı. Bugün de Kaşıkçıoğlu İlkokulu olarak bu yardım malzemelerini inşallah İHH kanalıyla Bayırbucak Türkmenlerine ulaştıracağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz? ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından yardım kampanyasından toplanan gıda ve giyim malzemeleri okul yönetimi tarafından, İnegöl İHH yöneticilerine teslim edildi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR

 



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00