www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Türkü ve Halaylar ile Açıldı

Türkü ve Halaylar ile Açıldı

İnegöl Bitlisliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği, türküler ve halaylar eşliğinde coşkulu bir kalabalık ile açıldı.

İnegöl Bitlisliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Cumartesi günü Ertuğrulgazi Mahallesi Kozluca Bulvarı No/94 A Adresinde coşkulu bir kalabalık eşliğinde Türküler ve halaylar eşliğinde açıldı.

Açılışa, İnegöl Bitlisliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Metin İbiş, Bitlis İl ve İlçeleri Dernek Başkanı Zülküf Sönmez, Bitlisliler Kültür ve dayanışma dernek Başkanı ve Bursa İl Dernekleri Federasyonu Başkan yardımcısı Mehmet Demir, Belediye Başkanı Alper Taban, Ak parti Bursa Milletvekili ve çevre komisyon başkan vekili Müfit Aydın, İlçe kaymakamı Şükrü Görücü, Siyasi Parti başkanları ve yöneticileri, İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Hakan Özdemir ve İYİ Parti Meclis üyesi adayları, Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Hasan Eroğlu ve Saadet Partisi meclis üyesi adayları, MHP meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen açılış İnegöl belediye başkanı Alper Taban ve Ak Parti Meclis üyesi adaylarının halay çekmeleri ile son buldu.

Kısa bir selamlama ve açılış konuşmasını yapan İnegöl Bitlisliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Metin İbiş´in ardından açılış konuşmasını yapan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ise yaptığı konuşmada; ?Burada üreten, hizmet eden bu şehrin gelişimine katkı veren Bitlisli ağabeylerime, arkadaşlarıma, büyüklerime canı gönülden teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız hepinizden Allah razı olsun. Kültür ve yardımlaşma derneğimizi açıyoruz bende bunu ziyadesi ile önemsiyorum. Benden önce çok kıymetli dernek başkanlarımız konuştular. Kültürümüzü yaşatmamız lazım, geleneklerimizi, göreneklerimizi, örfümüzü sonuna kadar yaşatmamız lazım. Bunlar bizim zenginliğimiz, Açılan bu derneğin şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.? İfadelerini kullandı.

Bir Gaye Uğruna Geldik

Açılış konuşmasını yapan TBMM Çevre Komisyonu başkan vekili ve Bursa Milet vekili Müfit Aydın ise; ? Biz orda çok sıkıntılar çektik. Buraya gelirken kendi rızkımızın peşinden geldik, güvenliğimiz için geldik, durup dururken orayı terk edip gelmedik. Hepimiz oradan gelirken bir gaye uğruna geldik, bu gayemizde ekmeğimizin peşinde olduğumuz için geldik. Bir cenazemiz olur ki cenaze kültürü bizde biraz fazla önemseniyor ki gayet güzeldir. Buradaki bazı arkadaşlarımız, bazı kardeşlerimiz söylüyorlar siz cenazelerinizi zorla cennete gönderiyorsunuz. Bir düğün olur, bir nişan olur, hayır bir iş olur veya okuyan bursa ihtiyaç duyan biri olur bu yüzden onlara yardım edebilmek için bu güzel derneği açıyoruz.?Dedi

Sizlerle Bizim Kaderimiz Aynı

Son olarak açılış konuşmasını yapan İlçe kaymakamı Şükrü Görücü ise yaptığı konuşmada; ?Sizler ile bizim kaderlerimiz aynı, sizler iş tutmak için gelmişsiniz, bizde ilkokuldan itibaren memleketten ayrılmışız ve bizde ekmeğimizin peşindeyiz. Bugün sizlerle ayrı bir gurur duyuyorum çünkü hemşerileri bir araya getirmek öyle kolay değil. Bugün bir seçim ortamındayız, bugün rakipsiniz ama 31 Marttan sonra kardeşsiniz, düğünde berabersiniz, sevinçte berabersiniz, cenazede berabersiniz. Ben İnegöl´de şunu hep gördüm, insanların saygı, sevgi, hoş görüde çok ayrıcalıkları var. İnegöl birliğin, beraberliğin, kardeşliğin sembolü ve tüm Türkiye´ye örnek bir şehrimiz.? Şeklinde konuştu

Konuşmaların ardından Kuran tilaveti ve Dualar eşliğinde kurdele kesimi yapılarak açılan dernek binasının içerisi gelen misafirlere gezdirilerek ikramlarda bulunuldu.

Haber ve Fotoğraf:Osman GÜRBAŞ

 



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71