www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

U14´ün Şampiyonu Belediyespor

U14´ün Şampiyonu Belediyespor

İnegöl Belediyespor U14 Basketbol takımı, zorlu rakiplerini geride bırakarak klasman Ligi´nde şampiyon oldu.

Belediyespor U14 Basketbol Takımı klasman ligi final maçı da dahil olmak üzere 7 maçta 7 galibiyet alarak ligi şampiyon olarak bitirdi. Bursa Tofaş Spor Salonunda oynanan final maçında Belediyespor U14 Basketbol Takımının rakibi MG(Mesut Gökçe) U14 Basketbol takımı oldu. Final maçına etkili başlayamayan Belediyespor periyodu 12-4 geride tamamladı. 2. Ve 3.periyotta da maçı geride götüren Belediyespor son periyoda 13 sayı fark ile geride başladı. Son periyotta takım olarak hem savunmada hem de ileride etkili bir oyun sergilemeye başlayan Belediyespor U14 takımı maçın sonlarına doğru takımın etkili skorer oyuncuları olan Kaan Sungur ve Sefa Yeşilgül´ün etkili oyunuyla maça ortak oldu. Belediyespor U14 Basketbol Takımı maça 5 saniye kala Sefa Yeşilgül´ün attığı son saniye basketi ile maçı 51-49 kazanarak şampiyonluğunu ilan etti.

SPORU HER YAŞ GRUBUNA YAYMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Belediyespor U14 Basketbol takımının elde etmiş olduğu şampiyonlukla alakalı açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ?İnegöl olarak ticarette, sanayide önemli başarılara imza atarken, bir taraftan da sosyal, kültürel ve sportif alanlarda önemli başarılar elde ediyoruz. Bu manada Belediyespor projesinin ne kadar doğru bir uygulama olduğunu zaman geçtikçe daha iyi görüyoruz. Sporu bir yaşam biçimi yapmak ve sporu her yaş gurubuna yaymak adına çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Ayrıca sporcularımızın hem iyi birer birey olmaları ve derslerinde başarılı olmaları hem de sportif açıdan gelişimlerine katkıda bulunmaya çalışıyoruz? ifadelerini kullandı.

?BASKETBOLDA ÖNEMLİ YERLERE GELECEĞİZ?

2009 yılında kurulup bugüne kadar faaliyetlerini devam ettiren İnegöl Belediyespor tüm branşlarıyla İnegöllü gençlere hizmet etmektedir diyen Aktaş; ?Bu branşları tanımalarına ve ilerleyen dönemlerde bu branşları profesyonel düzeyde yapmaları için aralıksız çalışmalara devam etmekteyiz. Bu kapsamda önem verdiğimiz branşlardan olan Basketbolda da sporcularımızın göstermiş olduğu özveri ve gayret bizleri mutlu ediyor. Bu sezon Basketbol A Takımımız ilk defa Basketbol 2. Liginde yer almasına rağmen çok güzel sonuçlar aldı. Grubumuzda rakiplerimizle dişe diş mücadele ettik. Sahada pes etmeden son ana kadar mücadelemizi göstererek ligi 6´ncı olarak bitirdik. Play Off oynadık diğer grubun 1´incisi ile ama ilk maçta elendik. Ben ümit ediyorum ki ilerleyen yıllarda daha önemli yerlere geleceğiz.?

U14 TAKIMIMIZ ŞAMPİYON

Basketbolda gelinen bu noktanın tesadüf olmadığını belirten Başkan Aktaş, ?Belediyespor U14 Basketbol takımımızın elde etmiş olduğu şampiyonluk bizleri ziyadesiyle mutlu etti. U14 Takımımız buraya gelene kadar birbirinden zorlu maçlara çıktı. Takımımız normal sezonu 2.bitirerek büyük bir başarıya imza atmıştı. Play?off müsabakalarında ellerinden geleni yapan oyuncularımız şansız bir şekilde elendiler. Daha sonra klasman grubuna katılan takımımız sahada rakiplerine geçit vermeyerek tüm maçları kazanmasını bildi. Şampiyonu belirleyecek son maç ise Bursa Tofaşspor salonunda oynandı. Özellikle son periyotta etkili oyunumuzla rakibimiz MG(Mesut Gökçe)yi Sefa Yeşilgül´ün attığı son saniye basketi ile 51-49 yenerek şampiyonluğumuzu ilan ettik. Özellikle şunu belirtmek isterim ki final maçı da dahil olmak üzere takımımız 7 maçta 7 galibiyet aldı. Basketbol tutkunu gençlerimizin almış olduğu bu başarı bizleri gelecek adına daha da umutlandırıyor. Özelikle altyapıda özveriyle yürüttüğümüz çalışmaların karşılığını almak bizleri elde ettiğimiz bu başarıları daha üst noktalara taşımak için itici bir güç oluyor? ifadelerini kullandı.

Aktaş son olarak, ?U14 Basketbol takımımızın elde etmiş olduğu bu başarıdan dolayı başta basketbol sevdalısı tüm oyuncularımız olmak üzere antrenörümüz Batuhan Yeşilova ve teknik ekibimize sonsuz teşekkürlerimizi sunar, sporun hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olması temennisiyle, sevgi ve saygılarımı sunarım? dedi.

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25