UBM GAZETESİ YAYINA GİRDİ

UBM GAZETESİ YAYINA GİRDİ

Uyuşturucu Bağımlılığı ile Mücadele Derneği (UBM) Başkanı Ahmet Akay, aile ve gençlerin bilinçlenmesi için yayın hayatına giren UBM gazetesinin ülke genelinde dağıtımının gerçekleştiğini söyledi.

 

Yapılan çalışmaların Allah rızası için olduğunu belirten Ahmet Akay, ailelerin çocuklarını takip etmeleri konusunda uyardı.

 

AİLELERİ BİLİNÇLENDİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

Yayın hayatına yeni giren gazeteleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Akay, ?UBM olarak çalışmalarımız devam ediyor.  Yine ülke genelinde çıkarmış olduğumuz gazete ile ailelerin ve çocukların bilinçlenmesine yönelik bir çalışma oldu. Dediğimiz gibi çalışmalarımız devam ediyor. Bu kapsamda gençlerimiz ile bir araya geliyoruz. Onlarla ilgileniyoruz. Onların bu işleri bırakıp kendilerine spor alışkanlığını aşılıyoruz. Bu çocuklarımız zamanla bu işlerden sıyrılıp, spor da yaparak önemli konuma gelebiliyorlar. Biliyorsunuz Afyon´daki kardeşlerimiz bu işleri bırakıp kendileri ülke çapında değişik spor branşlarında önemli dereceler elde etti" dedi.

 

?SOSYAL MEDYA HASTALIĞI ÇOK ÖNEMLİ?

Türkiye´de gençlerin birçok hastalığı olduğunu vurgulayan Akay, ?Türkiye gençliğinin birçok hastalığı var. Sosyal medya, uyuşturucu gibi? Sosyal medya hastalığı tabi uyuşturucu kadar değil ama bence çok önemli. Gençlerimizin daha sosyalleşmesi anlamında bu tuzaklardan kurtulmaları, manevi hava solumaları ve kendilerini de bu açıdan yetiştirmeleri gerekiyor? şeklinde konuştu.

 

?İYİ BİR ÇOCUK YETİŞTİRMEK İSTİYORSANIZ TAKİP EDİN?

Anne ve babalara önemli görevlerin düştüğünü belirten Akay, ?Bir anne veya baba çocuğuyla ilgilenmediği takdirde çocuklar da doğal olarak kendine ilgi gösteren tarafa doğru kayıyor. Özellikle bir çocuğun aileden koptuğu zaman, aile dışı yaşantısında uyuşturucu kullanması şaşırtmamalıdır. İyi bir çocuk yetiştirmek için takip çok önemlidir. Çocuklarımızı eğer hakkıyla takip eder, ilgilenir ve onların yetenekli olduğu konularda onlara destek verirsek, toplumumuzun hiçbir zaman uyuşturucu ile ilgili bir problemi kalmaz? diye konuştu.

 

?ÇOCUKLARI BEKLEYEN TEHLİKELERİ ÖĞRENMELİLER?

Çıkarılan gazete ile ailelerin bilinçlenmesi amaçlandığını ifade eden Akay, ?Böylece aileler bilinçlenecek ve çocuklarını ne gibi tehlikelerin beklediğini iyi bilecekler. Bu nedenle çocuklarının belki de yetiştirme tarzlarını değiştirecekler. Bu çok önemli bir konu. Toplum olarak uyuşturucunun üzerine gitmemiz ve bilinçlenmemiz gerekiyor. Bu nedenle bizlere bu konuda yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun" dedi.

 

?ALLAH RIZASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ?

İnegöl´ün kendilerine daime destek olduğunu söyleyen Akay, "İnegöl´de birçok konuda bizlere yardımcı olan arkadaşlarımız, kardeşlerimiz var. Biz daha öncede bahsetmiştik; bazı gençlerimizin burada kamp yapmasını istiyoruz. Bunu gerçekleştirmek istiyoruz. Bizim işimiz Allah rızası için. Bunu bilerek hareket ediyoruz. Zorlandığımız konular oluyor ama Allah kolaylığını sağlıyor şükürler olsun? ifadelerini kullandı.

İNEGÖL´DE BÜYÜK PROGRAM

Akay, ?Önümüzdeki günlerde yapacağımız çalışmalar ile bize destek olmak isteyen insanları İnegöl´de toplamak istiyoruz. Çok büyük bir program yapacağız inşallah. Ben tekrar bize destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Özellikle de ailelerin bilinçlenmesi ve çocuklarını takip etmeleri konusunda biraz daha gayretli olma çağrısında bulunuyorum? açıklamalarında bulundu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32