Üç Aylar Allah`ın Müslümanlara İkramıdır

Üç Aylar Allah`ın Müslümanlara İkramıdır

İlçe Müftüsü Bayram Canbey, bugün başlayacak olan üç aylar nedeniyle yaptığı açıklamada, üç ayların Allah`ın Müslümanlara ikramlı ayları olduğunu belirterek, bu ayların kıymetinin bilinmesi gerektiğini söyledi.

İslam alemi için mukaddes aylardan sayılan üç ayların başlangıcıyla ilgili bir açıklama yapan İlçe Müftüsü Bayram Canbey, “Halk arasında 3 aylar olarak bilinen rahmet ve mübarek mevsimine yarın (bugün) gireceğiz. Recep ayının ilk gününü idrak edeceğiz. Recep ayı ile başlayan kandil geceleri de bu ayın içerisinde yerini alacaktır. Bu kandil geceleri Recep ayının ilk Perşembeyi Cumaya bağlayan gece Regaip Kandilidir. Recep ayını 26’sını 27’sine bağlayan gece miraç kandili ondan sonraki gelen Şaban ayının ortasında da Berat gecesi olarak kutlanacak. Ondan sonra da mübarek Ramazan ayına ulaşmış oluyoruz. Ramazan ayında da bin aydan hayırlı kadir gecesi var. 3 ayların başlangıcından itibaren kendimizi hazırlamamız gerekiyor.” dedi.

 

ÜÇ AYLARDA DEVAMLI ORUÇ TUTULMASI ZORUNLU DEĞİL

3 ayların gelmesi ile vatandaşların oruç tuttuğunu ifade eden Canbey, “3 ayların gelmesi ile bazı vatandaşlarımız oruç tutmaya başlıyor. Nefsimizi Ramazan ayına alıştırmak maksadıyla zaman zaman oruç tutabiliriz ama devamlı tutulmak mecburiyeti yok. Üç aylarda oruçlarda tutulabilir. Üç aylarda camilerimizdeki vaaz ve hutbelerimizin dışında kandil gecelerinde camilerde mevlit hatim ve vaaz programlarımız olacak. Önümüzdeki Perşembeyi Cumaya bağlayan gece Regaip Kandili olması nedeniyle İshakpaşa camimizde akşam namazından sonra mevlidi şerif okuyacağız.” ifadelerini kullandı.  

 

CAMİLERİMİZE ÇOK SAYIDA ÇOCUK GELİYOR

Namaz platformu tarafından düzenlenen ‘haydi çocuklar camiye’ yarışmasının olduğunu hatırlatan Canbey, “Namaz platformu tarafından düzenlenen bir etkinlik var. Camilerimiz son günlerde cıvıl cıvıl ve camilerimize çok sayıda çocuk geliyor. 7 yaşından 70 yaşına kadar insanlarımızı görüyoruz seviniyoruz. Çocukların camide olması kadar güzel bir şey yok.  Üç ayların içinde bizim yaz kurslarımızda olacak. İnegöl halkımızın mübarek üç aylarını ve Regaip kandillerini kutluyorum.” diye konuştu.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07