www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ÜCRET ADALETSİZLİĞİNE SON VERİN

ÜCRET ADALETSİZLİĞİNE SON VERİN

Eğitim-Bir-Sen İnegöl Şube Başkanı Sinan Aktaş, hükümet tarafından uygulamaya konulan ‘Eşit işe eşit ücret’ düzenlemesine sert eleştirilerde bulundu. Eleştirisinde hükümete çağrıda bulunan Aktaş, “Acilen öğretmen ve öğretim elemanlarının

Tahammül edemiyoruz

Bu ülkenin geleceği için her fırsatta “nitelikli eğitim için elimizden geleni yapmalıyız” diyenlerin, eğitimin ana unsuru olan öğretmene ellerinden geleni yapmalarını bekliyoruz. İş lafa geldiğinde mangalda kül bırakmayanların; mecliste, danışmanına 3.600, sekreterine 3.156, şoförüne 2.700 TL maaş verirken öğretmene sıra gelince 1.577 TL, araştırma görevlisine 1.869 TL maaş vermesine tahammül edemiyoruz.

Adaletsizliğe son verin

Danışmanına, sekreterine ve şoförüne artışta hem fikir olan siyasilerin, geleceği emanet edecekleri öğrencileri yetiştirmesi için, sözde çok şey bekledikleri öğretmenlere sefalet ücretini reva görmelerini kabul etmek mümkün değildir. Buradan hükümete sesleniyoruz; Acilen öğretmen ve öğretim elemanlarının mağduriyetini giderin ve ücret adaletsizliğine bir an önce son verin.” diye konuştu.

 

Hükümet tarafından uygulamaya konulan ‘Eşit işe eşit ücret’ düzenlemesine ilişkin basın bildirisi yayımlayan Eğitim-Bir-Sen İnegöl Şube Başkanı Sinan Aktaş, “Kısa bir süre önce 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile farklı kamu kurumlarında aynı unvanlarda çalışan personelin maaşları ek ödeme ile dengelenmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında çalışan Hizmetli, Memur, Şef ve Şube Müdürü gibi eğitim çalışanlarımızın maaşları ek ödeme ile diğer bakanlıklarda çalışan emsalleriyle aynı orana yükseltilmiştir. Yıllardır mağdur edilen Milli Eğitim Bakanlığı çalışanlarının maaşları diğer bakanlıklardaki emsalleri ile eşitlenirken, öğretmenler olarak söylemeye çalıştığımız; ama yetkililerin anlamak istemediği gerçek, adeta kendiliğinden ortaya çıkmıştır.” dedi.

Milli Eğitim Bakanı, Kendi Çalışanına Sahip Çıkmalıdır

Öğretmen ve öğretim elemanları olarak kimseden lütuf istemediklerini anlatan Sinan Aktaş, “Eğitime en fazla bütçeyi ayırdık ve eğitim önceliğimiz diyen hükümete, eğitime verilen değerin en önemli göstergesi olan öğretmen maaşlarını hatırlatıyor ve emeğimizin karşılığını, hakkımızı istediğimizi belirtiyoruz. Bu ülkenin geleceği için her fırsatta “nitelikli eğitim için elimizden geleni yapmalıyız” diyenlerin, eğitimin ana unsuru olan öğretmene ellerinden geleni yapmalarını bekliyoruz. İş lafa geldiğinde mangalda kül bırakmayanların; mecliste, danışmanına 3.600, sekreterine 3.156, şoförüne 2.700 TL maaş verirken öğretmene sıra gelince 1.577 TL, araştırma görevlisine 1.869 TL maaş vermesine tahammül edemiyoruz. Danışmanına, sekreterine ve şoförüne artışta hem fikir olan siyasilerin, geleceği emanet edecekleri öğrencileri yetiştirmesi için, sözde çok şey bekledikleri öğretmenlere sefalet ücretini reva görmelerini kabul etmek mümkün değildir. Buradan hükümete sesleniyoruz; Acilen öğretmen ve öğretim elemanlarının mağduriyetini giderin ve ücret adaletsizliğine bir an önce son verin.” diye konuştu.

Bağış Soruşturmaları Geri Çekilsin, Okullara Derhal Bütçe Verilsin

Bağış soruşturmaları kapsamında okul yöneticilerinin gururunun okul başlamadan kırıldığını savunan Sinan Aktaş, “Okullara bütçe, hizmetli, memur göndermeyip, adeta dilencilik yaparak okulu ayakta tutmaya çalışan okul idarelerine il denetmenlerini soruşturma yapmaya gönderen Milli Eğitim Bakanlığı, yöneticilerin motivasyonunu alt üst etmiştir. Okul yöneticileri, bin bir güçlükle ayakta tutmaya çalıştıkları okullardaki fedakârlıklarıyla takdir edilmeyi hak ederken, adeta suçlu duruma düşürülmüşlerdir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bağış soruşturmalarını  geri çekmesini ve okullara acilen bütçe vermesini bekliyoruz.” dedi.  



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19