ÜCRETSİZ DİŞ TARAMASI

ÜCRETSİZ DİŞ TARAMASI

Protetik Diş Tedavi Uzmanı Serdar Nalcı, 22 Kasım Diş Hekimliği Günü nedeniyle Özel İnegöl Şirin Akademi Anaokulu´ndaki 75 miniği ücretsiz diş taramasından geçirdi.

Protetik Diş Tedavi Uzmanı Serdar Nalcı, belli aralıklarla özel muayenesine gelen minik öğrencileri muayene ederek, onlara çeşitli hediyeler takdim etti.

Yaklaşık 2 saatlik muayenelerin ardından açıklama yapan Nalcı, 22 Kasım Diş Hekimliği Günü nedeniyle minik çocukları ücretsiz taramadan geçirdiğini söyledi.

AĞIZ SAĞLIĞI BÜYÜK ÖNEM TAŞIR

75 minik çocuğun diş taramasının yapıldığını ifade eden Nalcı, ?22 Kasım tarihini içine alan hafta her yıl ağız ve diş sağlığı haftası olarak kutlanmaktadır. Bu kapsamda Özel İnegöl Şirin Akademi Anaokulu kliniğimizi ziyaret ederek hem bizi mutlu ettiler hem de biz bu sayede çocuklarımızın diş taramalarını gerçekleştirmiş olduk. Ağız ve diş sağlığı genel sağlığın, dolayısıyla yaşamsal fonksiyonların ve yaşam kalitesinin vazgeçilmez bir unsurudur. Ağzımız vücudumuzun giriş kapısıdır. Özellikle sindirim sisteminin düzgün çalışması, besinlerin sindirime hazır hale getirildikten sonra yutulması ile mümkündür. Dişlerin eksikliğinde çiğneme yeterince yapılamaz. Dişler ve çevre dokulardaki problemler konuşmayı güçleştirir ve estetik sorunlara yol açabilir. En sık görülen ağız ve diş sağlığı sorunları diş çürükleri ve dişeti hastalıklarıdır. Hastalıkların oluşması sürecinde dişlerin yapısı, dizilimleri, tükürüğün yapısı ve akış hızı, beslenme tarzı ve ağız bakım alışkanlıkları gibi kişiye ait özellikler rol oynar. Yetersiz diş fırçalama sonrası oluşan diş çürüğü ve dişeti hastalıklarının en önemli nedeni bakteri plağıdır. Ağız ortamında bulunan bakteriler besin artıklarını ve salgıları kullanarak bakteri plağını oluştururlar. Dişe yapışık ince bir tabaka olan ve gözle görülmeyen plak tabakası dişten uzaklaştırılmadığı takdirde şeker ve ağızda parçalanarak şekere dönüşen nişastalı besinleri kullanarak asit üretir, sonuçta diş minesi etkilenir ve çürük oluşur. Nişastalı, karbonhidrat içeren besinler, asitli içecekler, şekerli gıdalar ve yapışkan besinler çürük için riskli besinlerdir. Diş çürüğü ve dişeti hastalıklarının temel nedeni kötü ağız hijyenidir. Bu hastalıklar diş ve çevre dokuların doğru bir yöntemle ve düzenli olarak fırçalanması, doğru diş ipi kullanımı, sağlıklı beslenmenin düzenlenmesi, düzenli diş hekimi kontrollerinin aksatılmaması ile önlenebilir. Ben başta öğrencilerinin bilinçlenmesi amacı ile derslerinden vakit ayırarak ağız ve diş sağlığı taraması amacı ile kliniğimize getiren değerli öğretmenlerimiz başta olmak üzere bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü de en içten dileklerim ile kutluyorum? dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07