UCUZ UMREYE DİKKAT!

UCUZ UMREYE DİKKAT!

Çiçek Turizm İnegöl Şube Müdürü Ozan Erdursun, son zamanlarda ortaya çıkan ‘Ucuz Umre’yle ilgili vatandaşları uyardı. Erdursun, Umreye gitmek isteyenlerin her Umreye götürüyorum diyene inanmamalarını, firmanın Diyanet İşleri Başkanlığı’

 

Hac ve Umre organizasyonları yapan Çiçek Turizm firmasının İnegöl Şube Müdürü Ozan Erdursun, Umre seyahatinin asgari bir maliyeti olduğunu, bunun altında bir fiyatla Umre’ye götürüleceği şeklinde yapılan programların kendisine inandırıcı gelmediğini söyledi. Ozan Erdursun, düşük fiyatlı umrelerin vatandaşları mağdur edebileceğini ifade etti.

 

TELAFUZ EDİLEN RAKAMLAR MALİYETİ BİLE KURTARMAZ

Vatandaşları Umreye götüren her acentenin hizmet vermek için götürdüğünü dile getiren Ozan Erdursun, “Yolcuyu oraya götürüp rezil edeceğini zannetmiyorum, ama çok düşük fiyatlar ifade ediliyor. Bu fiyatlar maliyetini bile kurtarmaz” dedi.

 

ACENTELER DENETLENSİN

Umreye götüren firmalarla Umreye gidecek vatandaşlar arasında sözleşme ya da şartname imzalandığını da belirten Ozan Erdursun, “Suudi Arabistan’a varmadan Medine ve Mekke’de konaklanacak otellerin isimlerinin ve fiyatlarının belirtilmesi gerekiyor. Sözleşme istendiğinde o sözleşme sunulmadığı takdirde, o acenteye cezai işlem uygulanıyor. Vatandaşların ucuza Umreye götürüleceği şeklinde düzenlenen kampanyaları yapan acentelerin Diyanet İşleri Başkanlığıyla ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği ile anlaşma yapıp yapmadıklarını denetlemelerini istiyorum” diye konuştu.

BİN EURO’YA 1 AY UMRE OLMAZ

Umre seyahatinin asgari bir maliyeti olduğunu bildiren Erdursun, şöyle devam etti: “Mesela 10 günlük umrenin maliyeti var. Üç dört kişilik odada kalınmak şartıyla 10 günlük umre seyahatinin bedeli asgari 800 avro. Tabii uçak bileti, Mekke ve Medine`de konaklama için otel ücretleri, Suudi Arabistan`da vize ücreti, sigorta ve hizmet bedelleri verildiğinde en düşük 800 avro tutuyor. Bunun altında giden veya daha düşük fiyatlarla Umreye götürüleceği şeklinde yapılan programlar bana inandırıcı gelmiyor. Umreye gitmek isteyenler, her Umreye götürüyorum, diyenlere inanmasınlar. Gideceği Umre firmasının Diyanet İşleri Başkanlığı`ndan Hac ve Umre yapabilir belgesi almış mı almamış mı, buna bakmaları gerekir. Ucuza Umre yapılacağı belirtilen ilanlarda ‘1000 avroya bir ay umre’ diyor. Orada gün sayısı yok, kalacağı otel yok, açıklama yok, nedir ne değildir belli değil. O fiyata inanıp da ben 1000 avroya gitmek istiyorum, beni bu programa yaz denildiğinde, bu parayla ancak 15 gün gidebilirsin cevabı verildiğinde şaşırılmaması lazım. Ya da kotamız doldu, 200-300 avro fazla ver, seni o şekilde Umre`ye götürelim de denilebilir.”

UMREYE GİTTİĞİNİZDE PİŞMAN OLMAYIN

Erdursun, Umreye ibadet yapmaya giden vatandaşın oraya gittiğine pişman olmaması gerektiğini de vurgulayarak, “Çünkü kutsal bölgeye gidiyor, ibadet yaparken kalbi rahat bir şekilde Allah ile baş başa olması, kalbinin rahat olması, dünya işlerini tamamen unutması lazım. Onun için kafası rahat bir şekilde umre yapayım, ibadet yapayım diyorsa, düşük fiyatlara itibar etmemeli, İnegöl’deki firmaların normal bir fiyatları var ve bu fiyatlar üç aşağı beş yukarı aynıdır. Umre’ye gidecek olanların firmaları araştırıp, Umre hizmeti verebilir belgesinin olup olmadığına bakması lazım” şeklinde konuştu.

 

UMREYE İLGİ BÜYÜK

Firma olarak, yarıyıl tatilinde İnegöl`den yüzlerce kişiyi Umreye götürdüklerini de bildiren Erdursun, her ay Umre organizasyonları olduğunu ve vatandaşlardan da Umreye yoğun bir talep geldiğini kaydetti.



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22