UEDAŞ KAÇAK ELEKTRİKLE MÜCADELE EKİBİ KURDU

UEDAŞ KAÇAK ELEKTRİKLE MÜCADELE EKİBİ KURDU

2010 yılında usulsüz elektrik kullanan yaklaşık 600 vatandaşın tespit edildiğini belirten UEDAŞ İnegöl İşletme Müdürü Muharrem Alıç, usulsüz elektrik kullanımının önüne geçebilmek için mobil ekip oluşturduklarını söyledi.

İnegöl’de usulsüz elektrik kullananları tespit etmek için, mobil ekip kurduklarını belirten Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş(UEDAŞ) İşletme Müdürü Muharrem Algıç, “2010 yılı içerisinde yaklaşık 600 vatandaşımızın usulsüz elektrik kullandıklarını tespit ettik. Usulsüz elektrik kullanan kişilere para cezası kesilmiştir. Bu usulsüz elektrik kullanımının önüne geçmek için bünyemizde oluşturduğumuz mobil ekip sürekli olarak gezerek, usulsüz elektrik kullanımı ile alakalı işlem yapmaktadır” dedi.

 

2011 yılında yapılacak çalışmalardan da söz eden Alıç, “2002 yılında başlanan elektrik tellerini yer altına alma işleminin yüzde 67’si tamamlanmıştı. 2008 yılı sonu itibariyle ödenekleri bittiği için çalışmalara ara verilmişti. 2011 yılı ödenekler çerçevesinde şehir alt yapı çalışmalarına devam edilecek. Elektrik tellerini yer altına alma çalışmaları kapsamında, 2011 Nisan- Mayıs arasında ihaleyi yapmayı planlıyoruz. İnegöl de yapılacak olan çalışmalar için gereken paranın verilmesi için çalışmalarımız sürüyor. Bu arada köy ana hatları ve köy şebekelerini yenileme çalışmalarını da sürdürüyoruz” dedi.    

5 Ocak- 15 Şubat tarihleri arasında UEDAŞ tarafından çıkarılan af kapsamında bir çok vatandaşın aftan faydalandığını aktaran Müdür Algıç, “Şubat ayının 15’ine kadar bu af kapsamında işlem yapılmaya devam edilecek. Kalan süre zarfında borcu olan vatandaşlarımızın muhakkak kurumumuza gelerek faiz affından yararlanmasını istiyoruz” dedi.  

Makine ile şehrin içerisinde patlak olan lamba kabloları yenilenecek

Alıç, Vatandaşlardan gelen gece lambalarının yanmadığı yönündeki şikâyetler doğrultusunda İnegöl ve çevresinde 24 saat boyunca lamba ekipleri oluşturduklarını söyledi.

1 Ocak 2011 itibariyle yeni gelen makine ile şehrin içerisinde patlak olan lamba kabloları ile alakalı yenileme çalışmalarının yapılacağını aktaran Müdür Alıç, “Vatandaşlar tarafından şehrin içerisinde veya köylerimizde gündüzleri sürekli lambaların yandığı gözlenmektedir. Bakım sırasında hangi sokakta bakım yapılıyor ise bir sonraki sokağın lambaları açık olmak zorundadır. Yapılan trafolar peyder pey olmakta, bu trafoların devreye alınması ile vatandaşımızın kullandığı elektrik daha sağlıklı ve kaliteli elektrik kullanması hedeflenmektedir” diye konuştu.  

 

 



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22