www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

UEDAŞ SAVUNMA YAPTI

UEDAŞ SAVUNMA YAPTI

İnegöl'de yaşanan yoğun kar yağışının ardından art arda gelen elektrik kesintileri nedeniyle hedef tahtası haline gelen UEDAŞ savunma yaptı. Yapılan açıklamada çalışanların zor şartlar altında çalıştığından söz edildi.

Yaşanan yoğun kar yağışından sonra İnegöl’ün en büyük sorunları kapanan yollar ve kesilen elektrikler olmuştu. Yaşanan elektrik kesintilerinin ardından bütün gözler UEDAŞ’a çevrilirken UEDAŞ yetkilileri sıkıntıların çözülmesi için çalışmalar yaptıklarını ifade ederek vatandaşları duyarlı olmaya davet etmişlerdi. Yaşanan olayların ardından UEDAŞ’ın saha çalışmaları basın mensupları tarafından yerinde incelendi. 1 metre kar üstünde yürümeye çalışan ekipler soğuğa aldırış etmeden devrilen direklerine ve kopan enerji nakil hatlarına müdahale etmeye çalıştıkları gözlendi.

1 METRE KAR İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ

Kar yağışı çalışma şartlarını zorladıklarını ve bu yüzden ciddi sıkıntılar yaşadıklarını belirten elektrik teknisyeni Erkan Doğan, “Sahada kar sıkıntısı yaşıyoruz. Direk devrilmesi, tel kopuğu sıkıntıları yaşıyoruz. Sıkıntılarımız yüksek. Enerji nakil hatlarımız ormanlık alan içerisinden geçiyor. Bu alanlarda çalışmak ciddi sıkıntı. Yaklaşık 1 metre kar içerisinde yürüyoruz. Bu yürüyüş esnasında üşüyorsunuz, demir direğe tırmanıyorsunuz, elinizde tuttuğunuz tüm malzemeler metal” dedi.

 

VATANDAŞLARIN MAĞDUR OLMAMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Sadece vatandaşların mağduriyetlerini gidermeyi amaçladıklarını belirten Erkan Doğan, “Şuan Çayyaka, Boğazova hattındayız. Bu işler gerçekten zor. Sabah 8’den beri bu alan içerisindeyiz. Yaklaşık 10 saattir kar içerisindeyiz. Soğuk, yorgunluk bunun hepsini unuttuk. Amacımız sadece vatandaşa elektrik vermek, vatandaşı enerjisiz bırakmamak. Şuan bu bölgede 7 kişi çalışıyoruz, ekiplerimiz bölünerek çalışıyor” şeklinde konuştu.

SIFIRDAN DİREKLER DİKİLEREK TELLER ÇEKİLİYOR

Ormanlık alanda kopan telleri bulmanın zor olduğunu aktaran Doğan, “Kablolar rüzgâr ve kar yükü yüzünden kopuyorlar. Kar yükünden dolayı direkler eğiliyor. Bu eğilen direkler baskıyı tele yapınca teller kopuyor. Ormanlık alan içinde kopan telleri bulmak kolay değil. Bu telleri bulup tamir edemeyince enerjiyi veremiyorsunuz. Bu yüzden enerji hatlarına sıfırdan direkler dikiyoruz ve sıfırdan teller çekerek hattını yeniliyoruz. Soğuk kış günlerinde gece karanlığında bu işleri yapmak gerçekten kolay değil. Ekibimiz ciddi gayret sarf ediyor” diye konuştu.

METREKAREYE 50 KİLOGRAM KAR YAĞDI

Çalışmaları yerinde inceleyen Uludağ Elektrik Genel Müdür Yardımcısı Mesut Efe ise, “İnegöl’ün kırsalı oldukça coğrafi konum açısından ve çalışma koşulları açısından gerçekten sıkıntılı noktalar. Kar yağışı da yoğun bir noktada yaşandı. Meteoroloji raporuna göre metrekareye 50 kilogram kar yağışı yağdı. Ben 2004 yılında Bursa’da yoğun bir kar yağışı gördüm, 11 yıl sonra tekrardan böyle bir kar yağışı gördüm” ifadelerini kullandı.

ARIZA NOKTASINA 4x4 ARAÇLAR ÇIKAMIYOR

Kar yağışı gerçekleştikten sonra çok yoğun bir çalışma ile sabah saatlerinden itibaren bütün ekiplerle arıza noktalarına bölündüklerini belirten Efe, “Sahadaki arkadaşlarımız kar, yağmur, çamur demeden sonuna kadar şartları zorlayarak çalışıyorlar. Şuanda Çayyaka-Lütfiye hattındayız. Yukarıya dağa çıktım dağda geçit vermeyen noktada 4x4 aracımızla gidemedik ve mecburen geri döndük. Şuanda da bir arıza söz konusu. Burada arkadaşlarımız arızayı düzelttiler ve inşallah 3 tane köyümüz enerji alacak. Şuanda sadece İnegöl’de sabahtan beri 30 tane arkadaşımız çalışıyor ve biz köy gruplarına hızlı hızlı enerji vermek suretiyle bu akşama kadar çok büyük ölçüde tamamlamış olacağız” dedi.



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00