www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

UFKA YOLCULUK GERÇEKLEŞTİRİLDİ

UFKA YOLCULUK GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İnegöl Çevre Kültür Derneği (ÇEKÜD) tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl Peygamber Efendimiz (SAV)'in hayatı ve Kur'an'a göre tevhit mücadelesi” konusunu ele alan Ufka Yolculuk yarışması gerçekleştirildi.

 

İnegöl Çevre Kültür Derneği (ÇEKÜD) tarafından geleneksel hale getirilen, 4 kategoriden oluşan ve bu yıl Peygamber Efendimiz (SAV)'in hayatı ve Kur'an'a göre tevhit mücadelesi” konusunu ele alan Ufka Yolculuk yarışması dün Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.

 

SINAV 4 KATEGORİDEN OLUŞTU

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Çevre Kültür Derneği (ÇEKÜD) Başkanı Selahattin Arslan, Geleneksel hale getirdiği Ufka Yolculuk yarışmalarında bu seneki konumuz Peygamber Efendimiz (SAV)'in hayatı ve Kur'an'a göre tevhit mücadelesi. İsmail Çakan hocamızın kitabını konu alarak bir yarışma düzenledik. Türkiye genelinde gerçekleştirilen yarışmanın İnegöl ayağını Çevre Kültür Derneği olarak biz organize ettik. Ortaokul, lise öğrencileri, yetişkinler ve din görevlileri kategorisi olmak üzere 4 kategoride yarışma düzenlendi. Sınava katılım güzeldi. Sorunsuz şekilde sınav tamamlandı. Gönüllü görevlilerimiz ücretsiz bir şekilde gözetmenlik yaptılar. Kendilerine teşekkür ederim. Sınava çalışarak giren öğrencilerimiz, yetişkinlerimiz ve din görevlilerine teşekkür ediyoruz. İnşallah bu yarışmalara devam edeceğiz. İslami bilgilerin insanlara ulaşması temel gayemiz. Bilginin hayata dönüşerek irfan haline gelmesini istiyoruz. İrfan toplumu oluşturmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

 

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULACAK

Yarışmanın ödülleri ile ilgili olarak konuşan Arslan, İlçe genelinde birinci olanlara tam altın, ikinciye yarım altın, üçüncüye çeyrek altın hediye edilecek. Din görevlilerine ilçe genelinde ödül verilmeyecek, ulusal sıralamada ödül verilecek. Bu akşam saat 20.00'de sonuçlar açıklanacak. 15 Nisan'da genel açıklama yapılacak. İnşallah ona müteakip bir tarihte ödül töreni düzenleyeceğiz” şeklinde konuştu.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00