UHL EKONOMİK EĞİTİMİN ÇÖZÜM PAKETİDİR

UHL EKONOMİK EĞİTİMİN ÇÖZÜM PAKETİDİR

İnegöl Uğur Dershanesi Müdürü Semih Şenay, Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı’nın ‘Dershane ve okul hizmetini bir arada sürdüren bir okul var, oldukça da başarılı bir model’ diyerek Uğur Hazırlık Liseleri’ni işaret ettiğini söyled

İnegöl Uğur Dershanesi Müdürü Semih Şenay, Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı’nın katıldığı bir televizyon programında ‘Dershane ve okul hizmetini bir arada sürdüren bir okul var, oldukça da başarılı bir model’ söylemi hakkında açıklamalarda bulundu.

 

Semih Şenay, İstanbul Bakırköy’de ilkokulunu açan Uğur Hazırlık Liseleri’nin her yönüyle öğrencilere yepyeni bir eğitim sistemi sunduğunu belirterek; “İlk yılında İstanbul Bakırköy, Antakya ve Akçaabat’ta açılan okul, bu yıl 50 okula ulaşmayı hedefliyor. İlk yılında kontenjanını tamamen dolduran Uğur Hazırlık Anadolu Liseleri, öğrenciler tarafından fazlasıyla ilgi görüyor. Uğur Hazırlık Liseleri; öğrencisinin akademik lise eğitimiyle, üniversite giriş sınavına hazırlığını, kariyer planlamasını, üniversite sonrası iş dünyasına ve yaşama hazırlığını tek çatı altında çözmeyi taahhüt eden bir ihtisas okulu. Uğur Hazırlık Liseleri; Akademik Kur Sistemi’nden kariyer planlama modeline, fiziki yapısından öğretmen kadrosuna, özgün yayınından yıllık çalışma programına kadar okul dışında hiçbir eğitim gereksinimi kalmayacak şekilde tasarlanmış özel, farklı bir Anadolu Lisesi. Üniversiteye hazırlık konusunda uzman Uğur Hazırlık Liseleri’nde her öğrenci, alanında uzmanlaşmış 3 ayrı danışma tarafından takip ediliyor. Uğur Hazırlık Anadolu Liseleri’nde öğrencilerin okul dışındaki zamanlarını ve tüm pazar günlerini kendi ilgi alanlarına ve gelişimlerine ayırmaları amaçlanıyor. Bunun için tamamlama ve pekiştirme amacıyla verilen tüm ödev ve çalışmaların mümkün olduğunca okulda tamamlanması hedefleniyor” dedi.

 

UHL, EKONOMİK EĞİTİM ÇÖZÜM PAKETİ

Uğur Hazırlık Liseleri’nin öğrenciye zaman, veliye ekonomik tasarruf, topluma nitelikli eğitimde fırsat eşitliği sunan, toplumun her kesiminin erişebilir olduğu, eğitimde 45 yıllık birikim, tecrübe ve başarının bileşkesiyle oluşmuş ilk özel lise olduğuna vurgu yapan Semih Şenay, “UHL Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları bünyesinde açılan bir özel lisedir. Bu gün düşünülüp yarın açılıp hayata geçmiş bir model değil. Eğitimi bilen birçok bilim insanı, eğitimci ve yöneticilerle 2 yıldır UHL üzerinde çalıştık. Ülkemizde ve dünyanın birçok ülkesinde lise eğitimini, üniversiteye geçişi inceleyerek ve doğru analiz ederek hazırlanmış bir proje. UHL aynı zamanda Türkiye`de yeni ve ilk olan bir okul konsepti. UHL ne dershanelerin yerine gelmiş, ne dershanelere alternatif bir yapı değildir. Öğrencilerinin 4 yıllık ya da eğitim süresince okul dışında dershane, özel ders ve her türlü eğitim danışmanlığına ihtiyaç bırakmayacak şekilde tasarlanmış bir okuldur. Lise eğitimi süresince MEB Anadolu liseleri yönetmeliği içinde, farklı uygulama eğitim modeline sahip özel bir ihtisas lisesi olarak ortaya çıkmıştır. UHL lise öğrencisinin temel ve nihai ihtiyacına tam çözüm olacak bir okuldur. Her öğrencinin her türlü ihtiyacını karşılayacak bir okul değil gerçek anlamda akademik bir okuldur. Sonuç olarak; UHL lise akademik eğitimiyle, üniversite sınavına hazırlığı, üniversite eğitimini, Kariyer planlama ile yaşama hazırlıktaki tüm eğitim gereksinimini tek çatı altında karşılamayı taahhüt eden uzman, ekonomik bir eğitim çözüm paketidir” diye konuştu.

Semih Şenay, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları’nın 2014 eğitim yılında UHL ile ilgili olarak 100 milyon TL bütçeyle Türkiye’nin her köşesine 50 şube ve 2000 kişiye iş kapısı açacak yatırım yapma kararı aldığını da dile getirerek şöyle konuştu: “Bu ülkemizde yapılan en büyük eğitim yatırımı olacaktır. Ülkemizde en sorunlu eğitim kademesi olan liselere, UHL farklı bir soluk getireceğine, liselerde eğitim kalitesinin daha nitelikli olmasına katkı sağlayacağına inancım tamdır. UHL ekonomik bir okul olduğu için eğitimde fırsat eşitliği sağlar, 4+4+4eğitim sistemine uygundur. Öğrenciye zaman, veliye ekonomik kolaylık sağlar. Eve en az ödev götürmesi esas alındığı için öğrencinin sosyal ve bedensel gelişimine zaman yaratmasına katkıda bulunur. Ayrıca, üniversite giriş sınavına hazırlığı uzun süreye yayması öğrenci ve velinin sınav kaygı ve stresini minimuma indirmesi gibi pozitif özelliklere sahip bir okuldur.”



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,36% -0,34
  • EURO

    34,70% -0,19
  • GRAM ALTIN

    2397,21% -1,04
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22