www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Ulaşımda devrim

Ulaşımda devrim

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından BURULAŞ kanalıyla Bursagenelindeki tüm ilçelere bağlı kırsal mahallelere başlatılacak olan ulaşım seferberliği projesi ilk olarak İnegöl´de start aldı. Yapılan çalışma neticesinde İnegöl´ün kırsal 96 mahallesinin

BURULAŞ ile Kırsal Mahallelere taşıma işi yapan kooperatiflerin yönetimlerinin hazır bulunduğu toplantıda konuşan BURULAŞ İlçeler Koordinatörü Tayfun İlhan, ?Doğu birlik Öz Hamzabey Kooperatif ve Taşımacılık ile ilgili anlaşma yapmak üzere buraya geldik. BURULAŞ olarak burada yaşayan halkımıza hizmet vereceğiz. Hizmetimizin en iyi şekilde sürmesini temenni ediyoruz. Sayın Belediye Başkanımızın verdiği demeçleri görüyoruz. Bursa´da sıkıntılı olan yerleri hep beraber çözeceğiz. Başkanımız vesile oldu ve buraya geldik. Bu çalışma diğer köylere de yayılacak. İnegöl´de start verilmesinin sebebi ulaşım olmayan köyün kalmaması yönündeydi. Hiçbir köy ulaşımsız kalmasın istiyoruz. Büyükşehir´in bağlı olduğu bütün köylerde bu çalışmayı sürdüreceğiz. Startı İnegöl´den veriyoruz. İnegöl sanayisi ve nüfusu olarak potansiyeli yüksek bir bölge?? dedi.

 

İNEGÖL´DEKİ TAŞIMAYI İYİ BİR NOKTAYA GETİRECEĞİZ

Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz ise, ?Takribi 1 ayı aşkın süre önce çalışma başlattık ama 6 aydır bunun altyapı çalışmalarını sürdürüyoruz. BURULAŞ ile son yaptığımız görüşme İnegöl´ün köylerinde ulaşımı olmayan bölge kalmaması yönündeydi. Toplam 116 mahallemiz var. 96 köyümüz var. Bunların bazılarında ulaşım kooperatifler kanalıyla bazılarında ise bireysel olarak yapılıyor. Bu taşıma çok güzel bir şekilde oturacak. Güzel hizmet veren yerlerimiz var, bu kaliteyi daha da artırmak istiyoruz. Bu hedef doğrultusunda BURULAŞ ile yaptığımız son toplantıda, bazı köylerimizde bireysel araçları olanlara takviye yapmak, iyi yolcu taşıyan yerlerde sözleşme imzalayıp araç başı bedel koyma kararı aldık. Çok yolcu olan ve olmayan yerleri harmanlayıp sisteme oturtup İnegöl´deki taşımayı iyi bir noktaya getireceğiz. 2010´dan sonra göreve geldiğimizde İnegöl´de çok ciddi bir S plaka sıkıntısı vardı, onu çözüp bitirdik. Belediye Başkanımız Alinur Aktaş ile iyi çalıştık ve köy kooperatifleri kurduk. Bu kooperatiflerin şuanda D4´leri bitti. Büyükşehir yasasıyla beraber taşımacılık tamamen Büyükşehre geçti. Bunun daha düzenli yapılabilmesi için sıra sıra köylerimizle anlaşma yapacağız. Birkaç köyümüzde anlaşmalara başlayıp startını veriyoruz. Daha sonra tüm köylere yayacağız. Bu çok uzun sürmeyecek. Ulaşım ile alakalı esnaf kardeşlerimize bunu söylüyoruz, kısa süre içerisinde taşıma sektörü rayına oturacak, İnegöl de bu işin öncüsü olacak. Diğer ilçe oda başkanları ve kooperatif başkanları arkadaşlarımızla da görüşüyoruz. En son geçen hafta Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Bey ile yaptığımız toplantıda bu da gündeme geldi. İnegöl´deki taşıma yapısını biz biliyoruz. BURULAŞ ?Buraya 2 araba yeter´ diyebilir ama bizim 6 araba yetmeyecek yerlerimiz var. Kemalpaşa-Karacabey arasına 2 araba verilmişti? Karacabey´deki yapıyı Karacabey´dekiler bilir, İnegöl´deki yapıyı İnegöl´dekiler bilir. Bugün Hamzabey, Küçükyenice, Ortaköy ve Doğu Birlik ile bir anlaşma yapıp startını vereceğiz. BURULAŞ ekiplerine teşekkür ediyorum. Bu proje Alinur Başkan döneminden önce de Bursa´da gündemde vardı ama bir türlü hayata geçmemişti. Şimdiye nasip oldu. Projeyi Büyükşehir Belediyesine götürdüğümde çok beğendiler ve hayata geçireceklerini söylediler, arkasında da durdular. Bu işin esnaf kardeşlerimize de köylerde yaşayan vatandaşlarımıza da ciddi katkı sağlayacağına eminim. İnegöl´e yakın mahallelerde halk çok rahat gidip geliyor ama İnegöl´ün 35 kilometre ötesinde Mezit var Yeni Mahalle var? Oradaki arkadaşlarımız ulaşımla ilgili sıkıntı yaşıyorlar. Dağ köylerinde sıkıntılar var. Bunların büyük bölümünü tespit ettik, ay sonuna kadar çalışmayı netliğe kavuşturacağız. Bizlere destek veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş ve BURULAŞ Genel Müdürümüze teşekkür ederim? şeklinde konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9535,98%-1,49
  • DOLAR

    32,44% 0,11
  • EURO

    34,50% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2475,69% -0,29
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00