ÜLKEMİZİN DAHİLERE İHTİYACI VAR

ÜLKEMİZİN DAHİLERE İHTİYACI VAR

Deha Çocuk Kreş ve Anaokulu'nun açılış töreninde konuşan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Türkiye'nin hedefleri olan bir ülke olduğunu belirterek; Bu ülkenin hedefleri var, dahilere ihtiyacı var. Bu hedeflere ancak iyi yetişmiş insanlarla ulaşabiliriz” dedi

Serap Alicik’in kurucu müdürü olduğu Deha Çocuk Kreş ve Anaokulu, dün düzenlenen törenle açıldı. Süleymaniye Mahallesi’nde OSB tüp geçidi yanında bulunan yabancı dil tabanlı kreş ve anaokulunun açılışına; Bursa Valisi Münir Karaloğlu, İnegöl Kaymakamı Ali Akça ve ilçe protokolü katıldı. Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği açılışta, Bursa Valisi Münir Karaloğlu okul öncesi eğitimin önemine vurgu yaptı.

120 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış töreninde kurumları hakkında bilgi vermek ve katılımcıları selamlamak üzere bir konuşma yapan Deha Çocuk Kreş ve Anaokulu Kurucu Müdürü Serap Alicik, Deha eğitim kurumlarının eğitim ve danışmanlık merkezi olarak faaliyete başlayıp 3 yıldan bu yana İnegöl’de bireysel gelişim ve destek programları uyguladığını söyledi. Açılışı yapılan binanın Deha çocuk anaokulu planlamasının 3’üncü halkası olduğunu da belirten Alicik, “Okulumuz 3-6 yaş arası 120 öğrenci kapasitesi, 5 dersliği, sanat atölyesi, açık teras atölyesi, yemekhane ve oyun bahçesi olmak üzere 2014-2015 eğitim öğretim yılı itibariyle faaliyete geçecektir” dedi.

YABANCI DİL EĞİTİMİ DE VERİLECEK

3-6 yaş okul öncesi eğitimin tıpkı ilköğretim ve sonrası gibi branşlaşma gerektiren, çocuğun gelecekteki psikolojik ve fizyolojik deneyimi oluşan en önemli temel eğitim süreci olduğuna da vurgu yapan Serap Alicik, “Bu eğitim, alanında yetkin ve uzman eğitimciler tarafından inşa edilmelidir. Bu dönemdeki olası hatalar, çocuklarda tarifi imkansız izler bırakmaktadır. Okul öncesi dönem, yaşamın temeli ve çocuğun kendini tanıma sürecidir. Deha Çocuk Anaokulu ve yabancı dil merkezi bu sürecin etkili, verimli ve doğru bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla kurulmuştur. Okulumuz; özgün eğitim programı, deneyimli eğitim kadrosu, oyun ve etkinlik alanları, psikolojik danışman ve yabancı dil öğrenimiyle 3-6 yaş arasındaki çocuklar için İnegöl’de hizmet verecek okul öncesi yabancı dil eğitim kurumudur” diye konuştu.

“İYİ BİR EĞİTİM İÇİN OKUL ÖNCESİ OLMAZSA OLMAZ”

Serap Alicik’in ardından İnegöl Kaymakamı Ali Akça da kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasına Cahit Sıtkı Tarancı’nın ‘Çocukluk’ isimli şiirinden bir bölümü okuyarak başlayan Kaymakam Akça, “Biz de çocukluğumuzun bitmemesini, çocuklarımızın çocukluğunun bitmemesini arzu ederiz, ama bir gün bakarsınız, göz açıp kapayana kadar kocaman olmuşlar. Anne babalar olarak en değerli varlıklarımız olarak gördüğümüz çocuklarımızın bu çocukluk döneminde iyi bir eğitim almasını arzu ederiz. Bunun için de olmazsa olmaz okul öncesi eğitimdir. Gerek devletimiz, gerek özel sektör okul öncesi konusunda gerekli duyarlılığa sahip olduğu gibi, en uç noktalara da okul öncesi eğitim imkanını sunmuşlardır. Velilerimiz de bunu en iyi şekilde değerlendirsinler. Çünkü çocuklarımız geleceğimizdir” dedi.

HEDEF TÜM ÇOCUKLARIN OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ALMASI

Açılışta son olarak Bursa Valisi Münir Karaloğlu kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı. Okul öncesi eğitimin önemine vurgu yapan Karaloğlu, “Devlet olarak biz anaokulu ve okul öncesi olarak çok önem veriyoruz. Biliyoruz ki okul öncesi eğitim alan çocukla almayan çocuğun eğitim esnasındaki başarıları aynı değil. Bugün araştırmalar ortaya koymuştur ki okul öncesi eğitimi alan çocuklar, okul öncesi eğitim almayan çocuklara göre normal eğitim çağında çok daha başarılı oluyorlar. Onun için bizim Bursa’da hedefimiz okul öncesi eğitimden bütün çocukları geçirmek. 5 yaş grubu çocukların tamamı mutlaka ya kamu okullarında ya da özel okullarda okul öncesi eğitimi almalıdır diye düşünüyoruz. Bugün de özel sektör eliyle 120 öğrenci kapasitesi olan bir okulu açıyoruz. Burası hem kreş eğitimi, hem de okul öncesi eğitimi verecek. Kreş eğitiminde biz devlet olarak var olmak istemiyoruz. Kreş eğitimi aldırmak isteyen velilerin bunu özel sektör eliyle almalarını istiyoruz. Kreşi de yaparsak, çocuklarımızın yüzde yüzünü okul öncesi eğitimden geçirememe riskimiz var. Ama biz istiyoruz ki her çocuk okul öncesi sürecini tamamlamış olsun” dedi.

BU ÜLKENİN DAHİLERE İHTİYACI VAR

Açılışı yapılan Deha Çocuk Kreş ve Anaokulu ile alakalı da konuşan Vali Karaloğlu, “Ben Serap kızımızın bütün çocukluk sürecini bilen biri olarak, aile dostu olarak çok mutluyum. Temenni ediyorum ki, buradan yarının dahileri yetişsin. Çünkü bu ülkenin hedefleri var, dahilere ihtiyacı var. Bu hedeflere ancak iyi yetişmiş insanlarla ulaşabiliriz. Onun için eğitim ve anaokulu eğitimi önemli. Artık eğitimin özel sektörünün de gelişmesi lazım. Özel sektörün eğitim konusunda yatırım yapmasını da önemsiyoruz” dedi.

 

Konuşmaların ardından İnegöl Müftüsü Bayram Canbey’in yaptırdığı dua ve kurdele kesimi ile okulun açılışı gerçekleştirildi. Daha sonra katılımcılara ikramda bulunulurken, protokol üyelerine de okulun etkinlik alanları ve sınıfları gezdirilip okul hakkında detaylı bilgi verildi.



  • BIST 100

    10245,45%-0,31
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,78% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2406,52% 0,56
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32