ÜLKÜ OCAKLARINDAN YILBAŞI TEPKİSİ

ÜLKÜ OCAKLARINDAN YILBAŞI TEPKİSİ

İnegöl Ülkü Ocakları Başkanı Ersin Aydın, yılbaşı nedeniyle Türkiye’nin ve dünyanın birçok yerinde milyonlarca çam fidanının Noel kutlamaları uğruna kesilip yok edildiğini ifade ederek, “Yalnız Hıristiyanların değil, Yahudilerin ve bütün batıl

Yılbaşı kutlamaların yazılı bir açıklama ile tepki gösteren İnegöl Ülkü Ocakları Başkanı Ersin Aydın, yılbaşı ile noelin birbirinden farklı olduğunu belirterek, “Fakat yılbaşı, 21 veya 25 Aralık’taki Noel kutlamalarının devamı sayılabileceğinden, yılbaşı gecesi onlar gibi eğlenmek, çam kesip evi çamla süslemek doğru olmaz. Çünkü bayramlarında onlar gibi eğlenmek, onlara benzemek olur.  Din kitaplarında buyruluyor ki: Noel günü ve gecesinde, kâfirlerin paskalya ve yortularında, onlar gibi bayram yapan küfre girer. Yılbaşı münasebetiyle Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli yerlerinde milyonlarca çam fidanı Noel kutlamaları uğruna kesilip yok edilmektedir. Yalnız Hıristiyanların değil, Yahudilerin ve bütün batıl dinlerin ibadetlerini yapmak, onlara benzemek olur. Kâfirlerin ibadetleri ve çirkin işleri hariç, mubah olan âdetlerini yapmakta mahzur yoktur. Yani onlara benzemiş olunmaz” dedi.

Noeli kutlamanın doğru bir şey olmadığını söyleyen Aydın açıklamasını şu şekilde sürdürdü, “Fakat Noel ile ilgisi olmayan yılbaşında bir Müslüman’a tebrik kartı yazıp, yeni bir yılın insanlık için, Müslümanlar için hayırlı olmasını dilemek günah değildir. Yahut (yeni yılın kutlu olsun) diyene, (seninki de kutlu olsun) demek günah olmaz. Bu inceliği anlamalıdır! Müslüman her gece neleri yapıyorsa, bu gece de onları yapmalıdır! Sanki mübarek geceymiş gibi mevlit okutmak, sohbetler düzenlemek uygun değildir. Bu gecenin diğer gecelerden farkı yoktur. Bu geceye değer veriyormuş gibi hareket etmek doğru değildir. Yabancılara her geçen gün biraz daha benziyoruz ve her geçen gün dinimize ve kültürümüze.biraz daha yabancılaşıyoruz Her geçen gün biraz daha vazgeçiyoruz bizi biz yapan değerlerimizden. ``Ali’nin gömleği hiç olur mu veli ye`` misali üzerimize olmayacak gömlekler giymeye çalışıyoruz. Dini gerekliliklerimizi öteleyip aile yapımıza, toplum yapımıza, birlik ve bütünlüğümüze kastediyoruz. Sizce değer mi? Biraz daha batılı olabilmek adına, dinimizi, dilimizi, aile yapımızı, milli kültürümüzü, örf ve adetlerimizi zedelemeye ve hatta değiştirmeye değer mi?”dedi.

 

                                                              

 



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68