www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Ülkücü bayanlar karanfil dağıttı

Ülkücü bayanlar karanfil dağıttı

İnegöl Ülkü Ocakları Bayanlar Masası Teşkilatı, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla üzerinde Hadis-i Şerif`lerin yazılı olduğu karanfilleri İnegöllü bayanlara takdim etti.

İnegöl Ülkü Ocakları Bayanlar Masası Teşkilat Üyeleri, Sani Konukoğlu Camii önünde yaptıkları program ile bayanlara karanfil dağıttı.

 EN BÜYÜK MUCİZESİ…

Programın ardından açıklamalarda bulunan İnegöl Ülkü Ocakları Bayanlar Masası Teşkilat Başkanı Şeyda Çetin, Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz (S.A.V)`in doğumunun 1441. yıldönümü, bu yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında Kutlu Doğum Haftası olarak kutlanıyor. Kutlu Doğum Haftası boyunca gerçekleştirilen etkinliklerin Peygamberimizin daha iyi anlaşılmasına vesile olmasını temenni ediyorum. Peygamberimiz İslam âleminin başları ile iyi ilişkiler içinde olmasını istemiş ve Müslümanların kimseye eziyet etmemesini öğütlemiştir. Bu nedenle toplumun her ferdi üzerinde hakkı olduğu gibi her ferdin de toplum üzerinde hakları vardır. Peygamberimizden önce Arap Yarımadası müthiş bir keşmekeş ve kaos içerisindeydi. Zina, faiz, rüşvet, kabile savaşları, toprağa gömülen kız çocukları, içki tüketiminin çok olduğu bir toplum... Allah Resulü ile birlikte bu toplum değişerek, Asr-ı Saadet`e dönüştü. Peygamber Efendimizin en büyük mucizesi Şaggul Gamer hadisesi değil, işaret ettiği taşların ‘Ente Rasulullah' demesi değil, Ashab-ı Suffe`yi bir tas süt ile doyurması değil, O'nun en büyük mucizesi; bedevi olan bu toplumu, medeni bir topluma dönüştürmesidir. O'ndan önce Abuzer bir eşkıyadır, O'ndan önce Salman bir ateşperesttir, O'ndan önce Talha bir berduştur. O'nun ile tanışıp rahleyi tedrisinden geçtikten sonra her biri övgü ile andığımız ve isminin önüne hazret unvanını kullandığımız rol model insanlara dönüşmüşlerdir. Bizler Ülkü Ocakları Bayanlar Masası Teşkilatı olarak, İnegöl`de dağıtmış olduğumuz karanfillerle, her bireye bir Hadis mesajına vurgu yaparak, Peygamberimizin tebliğini kitlelere ulaştırmış oluyoruz. Bu vesile ile Peygamberimiz (S.A.V)`in ahlakını ve insanlığa ulaştırdığı kutsal mesajını daha iyi idrak edebilmek ve hayatımızın her anında kullanabilmek temennisi ile Kutlu Doğum Haftası'nın Türk İslam âlemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyoruz” şeklinde konuştu.

 HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01