Ülkücü Gençlerden Başbuğ`a Dua

Ülkücü Gençlerden Başbuğ`a Dua

İnegöl Ülkü Ocakları tarafından Milliyetçi Hareket Partisi'nin kurucu lideri Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş'in vefatının 18`inci yıldönümü nedeniyle Yeşil Cami'de mevlit programı düzenlendi.

Cumartesi günü akşam namazına müteakip Yeşil Cami'de okutulan mevlide MHP Bursa Milletvekili adayı Fikret Fidan, İnegöl Ülkü Ocakları eski başkanı Uğur Bayram, MHP ilçe teşkilatı yöneticileri, İnegöl Ülkü Ocakları yönetimi, İHH yöneticisi Sinan Döngel, MHP Kadın Kolları ve Ülkü Ocakları bayan yönetimi ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

 KALBİMİZDEKİ VE ZİHNİMİZDEKİ YERİ VE ÖNEMİ HİÇ DEĞİŞMEDİ

Düzenlenen mevlit sonrası açıklamalarda bulunan İnegöl Ülkü Ocakları Başkanı Yücel Erim, Türk dünyasının bilge lideri, Türk milliyetçilerinin Başbuğ`u, Alparslan Türkeş Bey`in hakka yürüyüşünden bugüne tam 18 yıl geçti. Ancak, bu 18 yılda, bizi, Türkiye`yi ve bütün Türk yurtlarını acılara boğarak, Yüce Mevla`sına kavuşan Başbuğumuzun kalplerimizdeki ve zihinlerimizdeki yeri ve önemi hiç değişmedi. Daha genç bir Harbiye öğrencisi iken, kafası yüksek ideallerle, gönlü Türklük aşkı ve ülküsüyle dolu, ufku geniş bir insan olarak temayüz eden Rahmetli Başbuğumuz, son nefesini verinceye kadar da bu vasıflarıyla ülkesine hizmet etmiştir. O'nun, millet aşkı, ülke sevdası ve büyük hizmetlerinden dolayıdır ki, 1997 yılının soğuk 4 Nisan gününde, tüm ülke, bütün Türk yurtları adeta seferber olmuş, tarihte eşi-benzeri görülmedik bir kalabalıkla, dualarla, gözyaşlarıyla ebediyete uğurlamıştır. Başbuğumuz Türk milliyetçilerini, Türk devlet ve milletinin birlik ve dirliğinin sigortası olarak düşünmüş, yola çıktığı zaman da genciyle yaşlısıyla milyonlarca ülkücüyü tek yürek olarak yanına çekmiştir. Ne mutlu bilge ve büyük ufuklu liderimize ki, hep iftihar ettiği, üzerine titrediği milliyetçi kadrolar izinden yürümekte, ondan devraldığı millet hizmetine büyük bir şevk ile devam etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle Başbuğumuz merhum Alparslan Türkeş'i vefatının 18. yıl dönümünde bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor; Türk-İslam âlemine, Türk Milliyetçilerine ve Ülkücü harekete baş sağlığı diliyorum. Ruhu şad, mekânı cennet olsun” şeklinde konuştu.

 HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68