ÜLKÜCÜLERDEN DİNLER ARASI DİYALOG TEPKİSİ

ÜLKÜCÜLERDEN DİNLER ARASI DİYALOG TEPKİSİ

İnegöl Ülkü Ocakları Derneği Başkanı Uğur Bayram, Mobilya AVM’de yapılması planlanan kilise ve sinagoga karşı olduklarını açıkladı. Bayram, “Sizleri kardeşleriniz olarak uyarıyoruz. Ticari faaliyetleriniz için Kuran’a karşı gelmeyinR

İnegöl Mobilya AVM’de yapılması planlanan kilise ve sinagoga tepkiler sürüyor. Son olarak konuya ilişkin bir açıklama yapan Ülkü Ocakları Başkanı Uğur Bayram, bu projenin İnegöl’de kaos ortamı oluşturacağını söyledi.

İNEGÖL KAMUOYU DESTEK VERMEMELİ

Uğur Bayram, İnegöl’ün herhangi bir yerine ticari ya da farklı bir amaçla kilise ve sinagog açılmasını hayretle karşıladıklarını, şiddetle karşı çıktıklarını belirterek; “Dinlere arası diyalog safsatalarıyla halkımızın beynini yıkamaya çalışan sistemin yerel yapılanmasına İnegöl kamuoyu destek vermemelidir. Kendini Müslüman olarak tanımlayan her birey, bu akıl tutulmasına karşı çıkmalıdır. İnegöl halkına sesleniyorum; sessiz kalıp bu vebale ortak olmayın. İnegöl tarihinde görülmemiş bu yerel kaos ortamını oluşturmak hangi vicdana sığar? Bu ağır vebali sadece çıkarları için destekleyenler, yarın vicdanlarına, gelecekte çocuklarına nasıl anlatacaklar? Başları secdeye gittiğinde yüreklerindeki sızıyı nasıl dindirecekler?” dedi.

“NASIL CÜRRET EDİYORLAR”

Papa 2. Paul’un ‘Birinci bin yılda Avrupa Hıristiyanlaştırıldı. İkinci bin yılda Amerika ve Afrika Hıristiyanlaştırıldı. Üçüncü bin yılda ise Asya’yı Hıristiyanlaştıralım’ sözlerini hatırlatan Ülkü Ocakları Başkanı Uğur Bayram; “Papa 2. Paul, tam olarak bu süreci kastediyordu. Genelde söylenenlerin yerelde altyapısının oluşturulmasına izin vermemek için mücadele edeceğiz. Salt ticari kaygıları için yapılan bu proje milliyetçi muhafazakâr İnegöl halkının dikkatinden kaçmayacaktır. Rabbinden gelecek olan rızka güvenmeyip, batıla hizmet etmeyi vicdanlarına nasıl sığdıracaklar. Fatih Sultan Mehmet Hanın bize vasiyeti olan Ayasofya’yı hala cami olarak faaliyete sokamamışken, hangi vicdana sığınarak kilise ve sinagog açmaya cüret ediyorlar. Osmanlı İmparatorluğunun dini siyasetiyle, hiç olmayan bir yerde kilise ve sinagog açmak arasında bağlantı kurmak nasıl bir düşüncedir” diye konuştu.

“CEMAATLER STK’LAR NEDEN SES ÇIKARMIYOR?”

“Bu projenin akabinde yaşanacakların sorumluluğunu üstlenebilecek misiniz?” diyerek konuşmasını sürdüren Bayram, “İnegöl’de faaliyet gösteren cemaatler ve sivil toplum kuruluşları neden ses çıkarmaz? Yaşadığımız bu vahim sürecin mimarları, destekçileri ve çıkar odakları, bir an önce bu yanlış yoldan geri dönün. Açık ve net bir şekilde İnegöl’de kilise ve sinagog açmaya niyetlenenler, sizleri kardeşleriniz olarak uyarıyoruz. Ticari faaliyetleriniz için Kuran’a karşı gelmeyin. Hak din İslam’dır. Dünya hoşgörüsüne uymak için bu büyük günaha girmeyin. İnegöl halkına bu sıkıntılı süreci yaşatmayın. Yapılmaya çalışılan her ne kadar yanlış olsa da geri dönülemez boyutta değil. Bir hatadır ve size bu hatayı düzeltmek yakışır. Yüce Allah kimseyi böyle bir yanlışlığa düşürmesin” diye konuştu.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07