UMDUKLARINI BULAMADILAR

UMDUKLARINI BULAMADILAR

Türkiye'de yaşadıkları sıkıntıların çözümü ile ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan müjde bekleyen Ahıskalılar hayal kırıklığına uğradılar.

İnegöl Ahıska Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Ahıska Türklerinin yaşadıkları vatandaşlık problemleri ve çalışma izni problemlerinin müjdesi için geçtiğimiz Cumartesi günü Bursa'ya gelen AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun mitingine 30 otobüsle katıldılar.

  MÜJDEYİ KENDİM AÇIKLAYACAĞIM”

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Ahıska Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Taş, Bize gelen haber normalde Dışişleri Bakanımız bizlerle birlikte basın toplantısı yapıp bu müjdeyi verecekti. Biz Bursa'da toplantı esnasında iken Başbakanlık müsteşarlığından gelen bilgi, Bursa'da Ahıskalıların yoğun olduğundan dolayı, Başbakanımız ‘Müjdeyi ben kendim açıklayacağım' demiş” dedi.

 EN AZINDAN BİR SORUN ÇÖZÜLECEK

Müjdeyi aldıklarında çok sevindiklerini belirten Taş, Çünkü 4 yıldır bu sorunların çözülmesi için devamlı Ankara'ya gittik görüşmeler yaptık. Çok şükür bu mücadelecimizin meyvesini Başbakanımız kendisi açıklayacak. Türkiye'deki Ahıskalıların en azından vatandaşlık sorunları çözüme kavuşacak” şeklinde konuştu.

 UKRAYNA'DAN İSKÂNLI GÖÇ MÜJDESİ

Ukrayna'daki savaş bölgesindeki Ahıskalıların iskânlı göç ile Kars'a yerleştirileceklerini belirten Taş, Bir diğer müjde de Ukrayna'da savaş bölgesinde 3 bine yakın Ahıskalı vardı. Geçtiğimiz ayda bir kafile gelmişti, devletimiz onlara da iskânlı göç olarak getirip doğuda Kars'ta bir yere yerleştirecek. Bunlar bizleri çok mutlu etti. Biz de yaklaşık 30 otobüsle Bursa mitingine hem destek verelim hem de mutluluğumuzu bu insanlarla birlikte ilk ağızdan alalım dedik. Müjdeli haberi Başbakanımızın ağzından alacağız” diye konuştu.

 ÇALIŞMA İZNİNİ ALMAK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ

Çalışma izninin probleminin çözülmesini isteyen Başkan Taş, Evraklar ile alakalı bizlere bilgiler verilecek o evrakları tamamlayacağız. Birkaç ay içerisinde süreç tamamlanmış olacak ve biz Nüfus Genel Müdürlüğü'yle irtibata geçilecek onların evrakları da tamamlandıktan sonra sürecin tamamlanacağını tahmin ediyoruz. Eskiden Ahıskalılar Türkiye'de 5 yıl kalma zorunluluğu vardı. Bu süreçte ne çalışma izinleri vardı, ne de sosyal güvenceleri vardı. 5 yılı tamamlayan bireysel olarak başvuru yapabiliyordu. Bizim 5 yıl ile alakalı sıkıntımız yok. Bizim en büyük sorunumuz çalışma izinleri ile alakalı durum. Yani bu tamamlandıktan sonra bize çalışma izni verilsin. Bundan sonra da çalışma iznini almak için mücadele edeceğiz” dedi.

 HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68